1700+ bieren in onze winkel in Veghel
7 dagen in de week is de winkel open
Gratis verzenden vanaf €75
Onze ervaring bij het KOM-Festival Rosmalen 2016

04 / Oct / 2016

Onze ervaring bij het KOM-Festival Rosmalen 2016

 

Zondag 11 september was het KOM-festival in Rosmalen. Dit is een braderie waarbij bedrijven, stichtingen en verenigingen zich mogen presenteren om naamsbekendheid te creëren en aandacht te vragen voor de activiteiten die zij uitvoeren. Wij van Hellobier.nl zagen dit als kans om ons offline te mengen in het publiek en onze enthousiasme voor speciaalbier te delen met de voorbij wandelende mensen. Spannend vonden we het wel maar we hadden er ook zeker zin in.Zondagochtend vanaf 8.30 mochten we onze stand opbouwen zodat we om 11.00 helemaal klaar zouden staan als het publiek door de straten van Rosmalen kwam struinen. De avond ervoor dachten we dat het verstandig zou zijn om nog even te overleggen wat we van deze dag gingen verwachten. Door uitvoerig en gezellig overleg in het centrum van Den Bosch meldden we ons pas om 09.00 uur maar dat mocht pret niet bederven. Na een paar bakken koffie en even aanpoten om de stand op te bouwen stonden we op tijd klaar om vanaf 11 uur te stralen als de zon. Over de zon gesproken... het weer was perfect op het KOM-festival. Licht bewolkt, graad of 22, en het belangrijkste, het was droog.Het publiek had er zin in want vanaf 11.00 kwam er al aardig wat volk langs. En uiteraard vonden we het nog steeds spannend. We wisten al een tijdje dat we op deze braderie kwamen te staan dus we hadden wel de nodige voorbereidingen getroffen maar je blijft je toch afvragen of je wel genoeg opvalt en of je concept ook bij dit publiek aanslaat. Aan de aankleding van onze stand lag het niet. We hadden banners, schorten en twee barbeque’s aangeschaft. Mini green eggs. We showden de inhoud van het pakket, mensen konden los een pakket, een geduldspelletje met hellobier.nl erop of een bierplu kopen. Daarnaast hadden we een grote vaas staan met bierdopjes erin waarmee mensen een gratis pakketje van Hellobier.nl konden winnen door onder een filmpje te gokken hoeveel dopjes erin zitten. Als je dit leest kun je misschien nog mee doen met die winactie door op onze facebookpagina het live-filmpje op te zoeken en je reactie te plaatsen onder het filmpje. Winnaar maken we woensdag 14 september bekent.

Onze conclusie van KOM-festival 2016

Maar was het nou een geslaagde dag? We verkochten losse pakketten, deelde flyers en hapjes uit en spraken met geïnteresseerden over ons concept. Door het pakket te showen lieten we zien dat we ECHT speciaalbier verkopen en niet de bieren die om de hoek in een supermarkt of café te verkrijgen is. We kregen veel complimenten over ons concept of tips hoe we dingen anders konden doen. We staan volledig achter ons concept dus durven ook ons gezicht te laten zien en delen graag de passie voor speciaalbier. Kortom, voor ons was het een zeer geslaagde dag. Toen we rond 17.30 onze stand gingen inruimen waren we moe maar voldaan zoals ze dat vaak zeggen. We reden het materiaal weer terug naar Den Bosch en gingen nog even een hapje eten om de dag te evalueren. Over twee weken staan we op de Streekparade in Almere. Als het zo’n dag als 11 september op het KOM-festival wordt zijn wij dik tevreden. We hebben er sowieso zin in.
 
Bekijk de film van onze actie op Facebook

 

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »