1700+ bieren in onze winkel in Veghel
7 dagen in de week is de winkel open
Gratis verzenden vanaf €75
Speciaalbier Nulandse Kwis

28 / Nov / 2018

Speciaalbier Nulandse Kwis

Hello deelnemer van de Nulandse Kwis,

Welkom bij Hellobier.nl

  Wij zijn Job en Anouk Nijhoff en we hebben een speciaalbier geselecteerd die jullie gaan proeven. Aan de hand van de onderstaande beschrijvingen voor jullie de opdracht om te raden welk bier wij geselecteerd hebben. We hebben de bieren beschreven op basis van:

  • kleur
  • geur
  • smaak

 

Nog een aantal tips voordat je begint met het proeven van het bier dat wij geselecteerd hebben.

  1. Schenk het bier voorzichtig in zodat het bier de juiste schuimkraag krijgt
  2. Zorg voor goed licht om het bier te kunnen beoordelen op kleur
  3. In een reukvrije ruimte kun je het bier goed beoordelen op geur
  4. Spoel eventueel je mond met water en droog brood of naturel biscuits om de smaak het beste te kunnen beoordelen.

   

De bierbeschrijving van de speciaalbieren. Veel succes!

Speciaalbier A

Een gitzwart bier met stevige schuimkraag. Een porter die bruist in je mond door het hoge koolzuurgehalte. Geroosterde smaak in combinatie met hazelnoot en chocolade proef je in de mond.

Speciaalbier B

Een kastanjebruine dunkelweizen met stevige schuimkraag. Een speciaalbier wat met de kruid kardemon is gebrouwen. Dit herken je ook zeker in de geur en smaak terug. In de neus herken je ook de geur van speculaas. Zodra je dit lekkere biertje proeft krijg je de smaak van kaneel in de mond en ook hier komen tonen van speculaas terug. Een aangenaam speciaalbier met zachte afdronk.

Speciaalbier C

Donkerbruin bier met een beige schuimkraag. De geur lijkt op metaal. Een aangename volle smaak waarin je tonen van rood fruit herkent zoals kersen en bramen. Een lichtzuurtje dat je proeft in het bier blijft tot in de afdronk hangen.

Speciaalbier D

Kastanjebruin bier met beige schuimkraag. Drop, laurier en salmiak zijn meteen te herkennen in de smaak en geur. Een bier met body, volle smaak en zure afdronk. De smaak is samentrekkend. Dit houdt in dat als je het doorslikt je mond en keel een beetje lijken samen te trekken.

Veel succes met proeven en de rest van de Nulandse Kwis

Wil je op de hoogte blijven van de meest bijzondere speciaalbieren, bierpakketten en evenementen waar wij te vinden zijn? Volg ons op Facebook of Instagram. Verder willen we iedereen de het beste wensen voor het nieuwe jaar, 2019 Proost!

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »