1500+ bieren in onze winkel in Veghel
Winkel in Veghel ma t/m za geopend
Gratis verzenden vanaf €75
We verzorgen ook uw bierproeverij thuis of op locatie
Lentebier bestel je bij Hellobier

Lentebier bestel je bij Hellobier

Het is weer Lente! Dat wordt tijd voor frisse bieren. Bij Hellobier hebben we de mooiste Lentebieren voor je geselecteerd. Een selectie van Lentebock, frisse IPA en tropisch Witbier.

Getoond 22 van totaal 22 producten

Wat is Lentebier?

Lentebier is een verzamelnaam voor verschillende bierstijlen. Steeds meer brouwers brengen een Lentebier uit dat past bij het zonnige voorjaarsbier. Lentebock is het meest typische Lentebier. Maar ook steeds meer IPA's, Witbieren en Blond bier worden als Lentebier uitgebracht.

Wat is Lentebock?

Lentebock wordt vanaf Vaste tijd tot en met mei verkocht. Het is een licht kleurig bier dat zowel bovengistend als ondergistend kan zijn. Het grote verschil met een Herfstbock is de kleur. Waar een Herfstbock robijnrood tot kastanjebruin van kleur is, daar is een Lentebock goudkleurig tot amberkleurig. 

Is het Lentebok of Lentebock?

Zowel Lentebok als Lentebock komt voor. De herfstbock vindt zijn oorsprong in het plaatsje Einbecker. Doordat dat door de jaren heen is verbasterd tot Ein Bock bier schrijft men ook de bierstijl Bockbier. Het dier Bok heeft eigenlijk niets te maken met bokbier maar wordt er wel vaak aan gelinkt. 

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »