1500+ bieren in onze winkel in Veghel
Winkel in Veghel ma t/m za geopend
Gratis verzenden vanaf €75
We verzorgen ook uw bierproeverij thuis of op locatie
Glutenvrij bier

Glutenvrij bier

Met een glutenallergie toch genieten van een bier? Ons glutenvrij bier is in verschillende bierstijlen leverbaar. Een glutenvrije dubbel, glutenvrij witbier of glutenvrije tripel? Hellobier heeft een gevarieerd aanbod glutenvrije bieren.

Getoond 10 van totaal 10 producten

Glutenvrij speciaalbier

Glutenvrij bier is er in verschillende bierstijlen. Een ideale oplossing voor mensen met een glutenallergie die toch willen genieten van speciaalbier. Hellobier heeft een gevarieerde selectie glutenvrije bieren. Staat er op het etiket van een biertje geen allergenen vermeld, dan kun je ervan uitgaan dat er geen gluten in zit. Het vermelden van allergenen is namelijk verplicht.

Waar komt Glutenvrij bier vandaan?

Glutenvrij bier heeft niet een specifieke brouwerij of locatie waar het vandaan komt. Het is een variant op bestaande bierstijlen zoals een witbier, blond of dubbel. Wel is het van belang dat de brouwer het productieproces zorgvuldig controleert en gescheiden houdt van gluten houdende grondstoffen.

Wat zijn Gluten?

Gluten zijn natuurlijke eiwitten die voorkomen in verschillende graansoorten. 1% van de bevolking is allergisch voor Gluten. Een glutenallergie of gluten intolerantie wordt ook wel Coeliakie genoemd. Kijk voor meer informatie op gezondheidsnet.

Hoe wordt Glutenvrij bier gemaakt?

Om bier te brouwen heeft een brouwer mout nodig. Het meeste gebruikte mout is gerste- of tarwekorrels. Maar daar zitten gluten in dus is de mout niet geschikt om glutenvrij bier te brouwen. Er zijn verschillende manieren om glutenvrij bier te maken. Glutenvrij bier moet altijd onder de norm van 20 mg gluten per kg product (20 ppm) zijn.

#1 Filteren
Er is een manier om de gluten na het brouwen van het bier uit het bier te filteren. Dat levert een gluten-arm of gluten-vrij product op, afhankelijk van de keuze van de brouwer. Lees dus goed het etiket.

#2 Alternatieve moutsoorten
Een brouwer kan er ook voor kiezen om moutsoorten te gebruiken die geen gluten bevatten. Voorbeelden hiervan zijn Boekweit, Sorgum en rijst. Dit geeft extra zekerheid dat het glutenvrij is.

Hoe smaakt Glutenvrij bier?

Glutenvrij bier smaakt niet anders dan bieren met gluten. Aan het uiterlijk, de smaak, de geur en de afdronk merk je dus niet dat het glutenvrij is.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »