1500+ bieren in onze winkel in Veghel
Winkel in Veghel ma t/m za geopend
Gratis verzenden vanaf €75
We verzorgen ook uw bierproeverij thuis of op locatie
Zure bieren & Wilde vergisting

Zure bieren & Wilde vergisting

Verfrissend bier met extra zuur karakter. Een biercategorie voor bierdrinkers die houden van een uitgesproken smaak. Een selectie zure bieren en bieren met wilde vergisting uit binnen- en buitenland. Hellobier verzendt de zure bieren en bieren met wilde v

 • Bieren
 • Merken
 • Land
 • Alcoholpercentage
 • Prijs

 • Sorteren op

 • 349 Producten

De biercategorie Zure bieren en Wilde Vergisting

Zure bieren en bieren met wilde vergisting zijn voor de meeste bierdrinkers bieren met een uitgesproken smaak. Een zuur bier kan op verschillende manieren ontstaan. Wilde vergisting zorgt ook voor een zuurtje in het bier.

Wat zijn zure bieren?

Geuze, Berliner Weisse of een Sour zijn allemaal zure bieren. De bieren ontstaan door of wilde vergisting, of door het gebruik van een melkzuur, of door het gebruik van een specifieke gist.  

Wat is wilde vergisting?

Bier moet vergisten om de suikers om te zetten in koolzuur en alcohol. Er bestaan 3 manieren om het bier te vergisten. Bovengisting, Ondergisting en Wilde of Spontane vergisting. Maar wat is Wilde vergisting. Bij Wilde vergisting wordt de wort die ontstaat tijdens het brouwproces voor minimaal 1 nacht open en bloot in de buitenlucht gelegd. De gistcellen die in de lucht hangen starten dan de vergisting door de suikers van de wort om te zetten in koolzuur en alcohol. Vervolgens wordt de wort vaak overgepompt in andere vaten om verder te vergisten.  

Kenmerken van Zure Bieren en Wilde Vergisting

Alcoholpercentage: vaak laag tot 6% (behalve Imperial Sours)
Gevarieerd zuur van smaak

Foodpairing Zure bieren

Zuur bier is een type bier dat vaak een scherpe, zure smaak heeft die kan variëren van licht tot zeer uitgesproken. Hier zijn enkele suggesties voor voedselpairing:

 1. Gerookte gerechten: Zuur bier gaat goed samen met gerookte gerechten, zoals gerookte zalm of gerookte kip. De rokerige smaak van het gerecht kan de scherpe smaak van het bier verzachten en de smaken aanvullen.

 2. Vette gerechten: Het zuur in het bier kan helpen om vette gerechten in evenwicht te brengen, zoals paté, foie gras of varkensvlees. Het zuur snijdt door het vet heen en zorgt voor een verfrissende smaak.

 3. Pittige gerechten: Zuur bier kan ook een goede match zijn met pittige gerechten, zoals curry's, tacos of chili's. Het zuur in het bier kan helpen om de hitte van de kruiden te verzachten en kan de smaken van het gerecht versterken.

 4. Harde kazen: Zuur bier gaat goed samen met harde, pittige kazen zoals cheddar, parmezaan of gouda. De scherpe smaak van het bier vult de hartige en zoute smaak van de kaas aan.

 5. Salades: Zuur bier kan een goede match zijn met frisse, lichte salades, zoals een salade met geitenkaas en walnoten. De zure smaak van het bier gaat goed samen met de zachte en romige smaken van de kaas en de frisse smaken van de salade.

Onthoud dat voedselpairing een kwestie is van persoonlijke voorkeur en dat je altijd moet experimenteren om te ontdekken welke combinaties het beste werken voor jouw smaakpapillen.

Foodpairing Wilde vergisting

Wilde vergisting bier, ook bekend als 'sour beer', is een bierstijl die gekenmerkt wordt door zijn zure smaak. Bij het kiezen van foodpairings met wilde vergisting bier, moet je rekening houden met de zure en complexe smaken van het bier.

Hier zijn een paar suggesties voor foodpairings met wilde vergisting bier:

 1. Zeevruchten: Wilde vergisting bier past goed bij zeevruchten zoals oesters, mosselen en krab. De zure smaak van het bier contrasteert mooi met de zilte, zee-achtige smaken van de zeevruchten.

 2. Gefermenteerde groenten: De zure smaak van wilde vergisting bier past goed bij gefermenteerde groenten zoals kimchi, zuurkool en augurken. Het combineert ook goed met andere zure ingrediënten zoals azijn en citrusvruchten.

 3. Salades: Een frisse, zure salade met ingrediënten zoals veldsla, appel, radijs en geitenkaas past goed bij wilde vergisting bier. Het zure karakter van het bier gaat mooi samen met de frisse smaken van de salade.

 4. Pizza: Pizza met zure ingrediënten zoals tomaten, augurken, artisjokken en kappertjes past goed bij wilde vergisting bier. Het zure karakter van het bier balanceert mooi met de hartige smaken van de pizza.

 5. Aziatische gerechten: Aziatische gerechten met zure smaken zoals kimchi fried rice, loempia's, en pad thai passen goed bij wilde vergisting bier. Het zure karakter van het bier gaat mooi samen met de pittige, zure en umami smaken van Aziatische gerechten.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »