1500+ bieren in onze winkel in Veghel
Winkel 7 dagen per week geopend
Gratis verzenden vanaf €75
We verzorgen ook uw bierproeverij thuis of op locatie
Zure bieren & Wilde vergisting

Zure bieren & Wilde vergisting

Verfrissend bier met extra zuur karakter. Een biercategorie voor bierdrinkers die houden van een uitgesproken smaak. Een selectie zure bieren en bieren met wilde vergisting uit binnen- en buitenland. Hellobier verzendt de zure bieren en bieren met wilde v

De biercategorie Zure bieren en Wilde Vergisting

Zure bieren en bieren met wilde vergisting zijn voor de meeste bierdrinkers bieren met een uitgesproken smaak. Een zuur bier kan op verschillende manieren ontstaan. Wilde vergisting zorgt ook voor een zuurtje in het bier.

Wat zijn zure bieren?

Geuze, Berliner Weisse of een Sour zijn allemaal zure bieren. De bieren ontstaan door of wilde vergisting, of door het gebruik van een melkzuur, of door het gebruik van een specifieke gist.  

Wat is wilde vergisting?

Bier moet vergisten om de suikers om te zetten in koolzuur en alcohol. Er bestaan 3 manieren om het bier te vergisten. Bovengisting, Ondergisting en Wilde of Spontane vergisting. Maar wat is Wilde vergisting. Bij Wilde vergisting wordt de wort die ontstaat tijdens het brouwproces voor minimaal 1 nacht open en bloot in de buitenlucht gelegd. De gistcellen die in de lucht hangen starten dan de vergisting door de suikers van de wort om te zetten in koolzuur en alcohol. Vervolgens wordt de wort vaak overgepompt in andere vaten om verder te vergisten.  

Kenmerken van Zure Bieren en Wilde Vergisting

Alcoholpercentage: vaak laag tot 6% (behalve Imperial Sours)
Gevarieerd zuur van smaak

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »