1500+ bieren in onze winkel in Veghel
Winkel 7 dagen per week geopend
Gratis verzenden vanaf €75
We verzorgen ook uw bierproeverij thuis of op locatie
Saison & Farmhouse Ale

Saison & Farmhouse Ale

Fris, fruitig en een droge afdronk. Saison is een fijne dorstlessende bierstijl met een rijke historie. Een rijke selectie met Saison en Farmhouse ale bieren. Hellobier verzendt jou de beste Saisons en Farmhouse Ales.

Getoond 19 van totaal 19 producten

De bierstijlen Saison en Farmhouse Ale

Saison en Farmhouse ale zijn over het algemeen een laag alcoholisch bier met droge afdronk. De twee bierstijlen zijn zowat hetzelfde en de Saison en Farmhouse Ale zijn ideale dorstlessers, aperitief bieren of een goede starter voor een bierproeverij. Hellobier heeft een ruim assortiment aan Saisons en Farmhouse Ale’s uit binnen- en buitenland.

Waar komt Saison vandaan?

Van oorsprong is de bierstijl Saison een Zuid Belgische bierstijl. In de provincie Henegouwen ontwikkelden de boeren een bier voor de seizoensarbeiders. Dit bier werd in de koude maanden gebrouwen zodat het zomers als dorstlesser tijdens het werk gedronken kon worden. Natuurlijk niet te hoog in de alcohol want er moest nog wel gewerkt worden na de pauze.

Verwijzing van de naam Saison en Farmhouse Ale?

De naam Saison verwijst naar de Seizoensarbeiders waar het bier oorspronkelijk voor bedoeld was.  Farmhouse Ale is ontstaan als internationale naam voor de Saison. Farmhouse Ale en Saison zijn dan ook dezelfde bierstijl.

Kenmerken van de Saison

Alcoholpercentage: 5,5% tot 8,5%
EBC: 10 tot 30
IBU: 15 tot 40

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »