1500+ bieren in onze winkel in Veghel
Winkel in Veghel ma t/m za geopend
Gratis verzenden vanaf €75
We verzorgen ook uw bierproeverij thuis of op locatie
Barrel Aged & Infused

Barrel Aged & Infused

We vatten er een! Maar van welk vat? Een bierselectie met barrel aged bieren of infused bieren. Wordt het bier van een rum vat, bourbon vat of wellicht een speciaalbier wiskey infused. Hellobier verzendt complexe barrel aged bieren en infused bieren naar

De biercategorie Barrel Aged en Infused bieren.

Barrel aged bieren en infused bieren zijn niet meer weg te denken. Mooie complexe bieren met rijke tonen van hout, tinten van wijn en een drank zoals Wiskey, Bourbon, Rum of Cognac. De keuze aan de brouwer om het bier weg te leggen op vaten of een infused variant door de drank eraan toe te voegen.

Wat is barrel aged bier?

Een barrel aged bier heeft gerijpt op vaten. Er wordt eerst een basis bier gebrouwen wat verschillende bierstijlen kunnen zijn. Dus een Tripel, Quadrupel, Stout of Porter maakt niet zoveel uit. Donkere bieren zijn voor een barrel aged bieren wel populairder dan een lichtkleurig bier zoals een Tripel of blond. Na het brouwproces wordt het bier dus voor een bepaalde periode weggelegd op vaten.

Wat is infused bier?

Bij een infused bier wordt er tijdens of na het brouwen drank aan toegevoegd. Denk aan een wiskey infused of rum infused bier. Als de drank pas na het brouwproces wordt toegevoegd dan blijft de alcohol van de sterke drank ook aanwezig. Wordt het de sterke drank al eerder aan het bier toegevoegd dan zal de alcohol deels vervliegen. Er zijn ook verschillende manieren om de sterke drank toe te voegen. Minst populair is om de drank direct aan het jonge bier toe te voegen, de andere variant is om houtsnippers te doordrenk met sterke drank en dan in het bier te laten drijven.

Kenmerken van barrel aged of infused bieren

Alcoholpercentage: vaak vanaf 8%
Alcoholische smaak
Tonen van hout
Kan zowel donker als licht van kleur zijn hoewel donkere bieren vaker worden gebruikt 

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »