1700+ bieren in onze winkel in Veghel
winkel 7 dagen per week geopend
Gratis verzenden vanaf €75
We verzorgen ook bierproeverijen bij ons of op locatie
Het dubbelbier!

09 / Feb / 2022

Het dubbelbier!

Tegenwoordig zijn er ontzettend veel verschillende (speciaal) bieren. Zoveel dat het eigenlijk te lastig is om een goede keuze te kunnen maken. Daarom duiken wij iets dieper in verschillende bierstijlen. Deze blog gaat over het dubbel bier. Deze bierstijl is een hele bekende onder de bierstijlen, maar waar komt de naam nou vandaan? Op deze en nog andere vragen geven wij antwoord in deze blog.

Wat is dubbel bier?

Het dubbel bier heeft een hoog alcohol percentage. Dit komt omdat ze bij het brouwen meer graan toevoegen. Door de graan krijg je meer suiker en hoe meer suiker hoe hoger je alcohol percentage wordt. Het is dus een sterke biersoort. Daarnaast heeft het een zoete smaak met weinig bitter. Ook dit is het gevolg van het toevoegen van meer graan tijdens het brouwen, want de suiker zorgt er voor dat het bier een zoete smaak heeft.

dubbelbier

Geschiedenis dubbel bier

Dubbel bier dankt zijn naam niet aan de samenstelling of de smaak van het bier. Het is dus niet zo dat er dubbel zoveel graan werd toegevoegd tijdens het brouwen dan bij andere bieren en dat daarom het dubbel bier heet. Maar waarom heet dubbel bier dan zo? Het bier heeft zijn naam te danken aan kruizen op de biervaten. Om de vaten waar het bier in ging werd aangegeven hoeveel zwaar het bier was wat erin zat, omdat niet iedereen kon lezen gebruikten ze kruizen. Voor dubbel bier werden 2 kruizen gebruikt en daar komt de naam dubbel vandaan.

Het bier is afkomstig van onze zuiderburen. Het bier werd al gebrouwen in de Middeleeuwen. De monniken brouwden in de kloosters veel bieren. Zij maakten biersoorten met verschillende hoeveelheden alcohol. Een van die bieren die toen werden gebrouwen heet nu het dubbel bier. In België is het dubbel bier ook enorm populair. Maar ook in andere landen is deze bierstijl enorm populair. In Amerika vind je ook veel brouwerijen die hun eigen dubbel bier brouwen. In Amerika kleurt het dubbel bier bijna zwart. Ook in Argentinië zijn verschillende brouwerijen te vinden. En wij Nederlanders zijn ook fan van deze bierstijl.

Dubbelbier speciaalbier

Hellobier dubbel bier

Hellobier heeft naast de 1700 verschillende bieren in het assortiment ook een eigen bierlijn. In deze bierlijn kan de Hellobier dubbel bier natuurlijk niet missen. Het biertje heeft een alcohol percentage van 8%. Karameltonen en rood fruit vormen de smaak van het bier. De geur is zacht, aangenaam en zoet. De afdronk is zacht. Het Hellobier dubbel bier is los te bestellen, maar je kunt hem ook in het Hellobier bierpakket bestellen. Naast het dubbel bier krijg je nog 7 andere bierstijlen uit onze bierlijn.

Naast onze eigen bierlijn bieden wij nog veel meer bieren aan in ons assortiment. Zo bieden wij veel verschillende dubbel bieren aan. Deze zijn los te bestellen, maar ook in een dubbel bierpakket. In het bierpakket zitten 8 verschillende dubbel bieren. Cheers,

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »