1500+ bieren in onze winkel in Veghel
Winkel in Veghel ma t/m za geopend
Gratis verzenden vanaf €75
We verzorgen ook uw bierproeverij thuis of op locatie
Ierse bierproeverij op Saint Patricks day 2024

09 / Feb / 2024

Ierse bierproeverij op Saint Patricks day 2024

Zondag 17 maart 2024 is het weer zover, Saint Patricks Day! Op deze dag organiseren we een bierproeverij dat in het teken staat van Ierse bieren. 

Wat is Saint Patricks Day?

Saint Patrick's Day, ook wel bekend als St. Paddy's Day, is een jaarlijks terugkerende feestdag die wereldwijd wordt gevierd op 17 maart. De dag is gewijd aan Saint Patrick, de beschermheilige van Ierland, en markeert de herdenking van zijn dood. Hoewel oorspronkelijk een katholieke feestdag, is St. Patrick's Day uitgegroeid tot een viering van Ierse cultuur en erfgoed die mensen van allerlei achtergronden samenbrengt.

De viering van Saint Patrick's Day is doordrenkt met tradities, symboliek en folklore. Groene kleding, klavertjes en klaverbladeren worden vaak geassocieerd met de viering, en parades met traditionele Ierse muziek en dans zijn gebruikelijk in veel steden over de hele wereld, met name in Ierland, de Verenigde Staten en andere landen met een grote Ierse diaspora.

Een van de meest bekende symbolen van Saint Patrick's Day is de klavertjevier, ook wel shamrock genoemd, dat volgens de legende door Saint Patrick werd gebruikt om de Heilige Drie-eenheid uit te leggen aan de mensen van Ierland. Het dragen van een klavertjevier op St. Patrick's Day wordt beschouwd als een teken van geluk.

Hoewel het een feestelijke gelegenheid is, wordt Saint Patrick's Day ook gekenmerkt door religieuze observanties, waaronder kerkdiensten en het reciteren van gebeden ter ere van Saint Patrick. Voor velen is het echter vooral een dag om te genieten van het gezelschap van vrienden en familie, vaak vergezeld van traditionele Ierse gerechten en drankjes, waaronder Irish stew, corned beef en Guinness-bier.

Naast de feestelijke aspecten heeft Saint Patrick's Day ook een diepere betekenis als een dag om trots te zijn op Ierse afkomst en om solidariteit te tonen met de Ierse gemeenschap over de hele wereld. Het is een gelegenheid om de rijke geschiedenis, cultuur en bijdragen van de Ierse mensen te vieren, en om de banden van vriendschap en gemeenschap te versterken, ongeacht iemands achtergrond.

Welke Ierse bieren kan ik proeven?

De exacte selectie houden we nog geheim. Maar in ons winkelassortiment is altijd wel Iers Craftbier te vinden. Guinness is een van de meest bekende Ierse bieren. Maar brouwerijen die wij graag aan bod laten komen zijn bijvoorbeeld Whiplash of Lough Gill. Of wat denk je van een bier infused met Ierse Whisky? Kortom genoeg opties binnen dit thema. 

Hoe kan ik me opgeven voor deze Ierse bierproeverij? 

Wij hebben al een jaarplanning wat betreft bierproeverijen op de Noordkade. Dit overzicht is te zien in het product Bierproeverij Noordkade. Kies 17 maart als datum en je staat op de lijst voor de Ierse bierproeverij. 

 

 

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »