1500+ bieren in onze winkel in Veghel
Winkel 7 dagen per week geopend
Gratis verzenden vanaf €75
We verzorgen ook uw bierproeverij thuis of op locatie
Speciaalbier - Proefbox

Job Nijhoff - 22 / Nov / 2021

Speciaalbier - Proefbox

Brabants bierpakket

Derk Jansen

 

White Now 
Herkomst: Dongen, Nederland

Mistig oranjekleurige weizen met stevige schuimkraag en een alcoholpercentage van 5%. Verfrissende smaak met citrustonen en een hoppig karakter. Dat hoppige is ook vrij logisch aangezien het om een hopfenweizen gaat waarbij er in verhouding wat meer hop wordt gebruikt dan bij een klassieke weizen. 

White Now is afkomstig van brouwerij Opener uit Dongen. De naam verwijst dat zij zo veel mogelijk willen vertellen of het bier omdat zij vinden dat iederen opener over bier moet zijn met wat erin zit en hoe het gemaakt wordt. Behalve een brouwerij hebben zij ook een proeflokaal gekoppeld aan de brouwerij. 

Weet jij het verschil tussen witbier en weizen? 

Alcoholpercentage: 5%

Advies serveertemperatuur: 5 à 6 graden.

Welk glas?

Inchecken op Untappd

 

Holevoort Blond 

Herkomst: Bakel, België 

Goudgeel blond bier met fijne schuimkraag en een alcoholpercentage van 6%. Citrustonen in de smaak met een milde bitterheid tot in de afdronk. Verfrissend en dorstlessend. 

Blond is een bierstijl wat veel op pils lijkt. Pils wordt gezien als het "gewone bier" en blond als speciaalbier. Andere verschillen zijn alcoholpercentage waarbij blond hoger in alcohol is en er is een verschil in manier van vergisten.

Alcoholpercentage: 6%

Advies serveertemperatuur: 5 à 6 graden.

Welk glas?

Inchecken op Untappd

 

Hartendief
Herkomst: Best, Nederland 

Okergele IPA met fijne schuimkraag en een alcoholpercentage van 6,6%. De geur is bloemig en fruitig. De smaak fris met tonen van abrikoos en grapefruit met droog bittere tonen. 

Engelbertus is afkomstig uit Best. De ontwerpen van de flessen en blikken van Engelbertus zijn opvallend en staan mooi in het schap. Een brouwerij met breed assortiment speciaalbieren en smaakvolle bieren.

Ken jij het verhaal achter IPA? 
 

Alcoholpercentage: 6,66%

Advies serveertemperatuur: 6 à 7 graden

Welk glas?

Inchecken op Untappd

 

Ritual #2: Spirit Chans

Herkomst: Waalwijk

Kastanjekleurige IPA met stevige schuimkraag en een alcoholpercentage van 9,2%. Zodra je een slok neemt bruist het bier in je mond. Een frisse smaak met fruitige tonen van perzik. De afdronk is licht zoet door relatief hoog alcoholpercentage met een bittertje. 

Spirit Chans is afkomstig van brouwerij Nemeton uit Waalwijk. Deze IPA wordt ook wel aangeduid als Imperial of Double IPA. Ken jij de theorie achter de term Imperial al?

Alcoholpercentage: 9,2%

Advies serveertemperatuur: 8 à 9 graden.

Welk glas?
Inchecken op Untappd

Tism

Herkomst: Heeze, Nederland

Mistig oranjekleurige tripel met stevige schuimkraag en een alcoholpercentage van 10%. Vol van smaak met kruidige tonen en warm mondgevoel door het alcoholpercentage van 10%. Verraderlijk lekker omdat het makkelijk weg drinkt. 

TISM is afkomstig van brouwerij Rufus. Een kleinschalige brouwerij uit Heeze met een assortiment van blond, wit, tripel en quadrupel. 

Ken jij de theorie achter de termen dubbel, tripel en quadrupel? 

Alcoholpercentage: 10%

Advies serveertemperatuur: 9 à 10 graden

Welk glas?

Inchecken op Untappd

 

Moerasdraak
Herkomst: Den Bosch, Nederland

Kastanjebruin tot robijnrood van kleur met beige schuimkraag en een alcoholpercentage van 11%. Tonen van rood fruit, karamel en rozijnen in de smaak. De afdronk is eveneens zoetig met tonen van karamel en rood fruit. Een stevig klassiek Belgische Qudrupel afkomstig van brouwerij D'n Draok uit Den Bosch.

Moerasdraak was in de geschiedenis de bijnaam van Den Bosch. Napoleon kreeg de stad maar niet verovert omdat het moerassige gebied rondom Den Bosch, het Bossche broek, het lastig maakte om de stad te veroveren. Toen het eenmaal wel lukte verloor Den Bosch ook de bijnaam Moerasdraak.

De karameltonen in het bier ontstaan al bij het vermouten van de mout waarbij een deel van de suikers karameliseerd. Ken jij het vermoutingsproces?
 

Alcoholpercentage: 11%

Advies serveertemperatuur: 10 tot 11 graden

Welk glas?

Inchecken op Untappd

Aethlestan 

Herkomst: Breda, Nederland

Gitzwarte stout met beige schuimkraag en een alcoholpercentage van 11%. Zacht en romige smaak met gebrande tonen van koffie, drop, laurier en chocolade. De afdronk is zacht. 

Aethlestan is afkomstig van Big Belly uit Breda. Een brouwerij dat regelmatig ook specials uitbrengt en experimenteert met diverse ingrediënten. 

Weet jij het verschil tussen stout en porter?

Alcoholpercentage: 11%

Advies serveertemperatuur: 10 à 11 graden.

Welk glas?

Inchecken op Untappd

Duistere Vleeghel
Herkomst: Veghel, Nederland

Koffiezwart met beige schuimkraag en een relatief laag alcoholpercentage van 5%. De smaak van espresso, salmiak en drop. 

Vleeghel brouwerij is gevestigd op hetzelfde terrein als de Hellobier winkel, de Noordkade. Een assortiment dat bestaat uit Jonge Vleeghel, Oude Vleeghel en Dark Tripel Vleeghel. 

Kleur van bier wordt aangegeven met EBC. De bitterheid van het bier wordt aangegeven met EBU of IBU. 

Alcoholpercentage: 5%

Advies serveertemperatuur: 6 à 7 graden.

Welk glas?

Inchecken op Untappd

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »