1700+ bieren in onze winkel in Veghel
Winkel 7 dagen per week geopend
Gratis verzenden vanaf €75
We verzorgen ook uw bierproeverij thuis of op locatie
Speciaalbier - Proefbox

Job Nijhoff - 22 / Nov / 2021

Speciaalbier - Proefbox

De biersommelier van Hellobier heeft een heerlijke proefbox samengesteld. Deze proefbox zit vol met 8 heerlijke speciaal biertjes van Nederlandse en Belgische brouwenrijen. Hierbij heeft hellobier ook een online bierproevenrij opgenomen. Zodat jij tijdens het drinken van dit bierpakket ook een echte bierexpert wordt. Tijdens deze blog behandelen we alvast de 8 bieren die in de Hellobier proefbox zitten.

VanderGhinste Roodbruin 
Herkomst: Bellegem, België

Dieprood bier met fijne schuimkraag. De geur is fris en licht zoet. De smaak heeft een zuurtje en wordt afgesloten met een zachte mild zoete afdronk. 

Afkomstig van brouwerij Omer vander Ghinste en het is een bier dat is ontstaan door 2 bieren te mengen. Men noemt het een oude tripel omdat het op deze manier werd gebrouwen. Echter is het vermengd met een lambiek van 18 maanden oud. Lambiek is zuur doordat het ontstaat door middel van spontane vergisting. Dit zorgt ook voor de friszure smaak in het bier. 

Alcoholpercentage: 5,5%

Advies serveertemperatuur: 5 à 6 graden.

Welk glas?

Inchecken op Untappd

 

Paranoia 

Herkomst: Melle, België

Citruskleurige IPA met fijne schuimkraag. De geur bloemig en fruitig. De smaak is fris, zacht en hoppig zoals je van een IPA kunt verwachten. De afdronk is eveneens fris en heeft een milde bitterheid. 

IPA staat voor India Pale Ale. Verwijst naar de tijd dat India een kolonie was van Engeland. De Engelsen wilden de soldaten daar voorzien van bier. Echter was het bier dat in eerste instantie werd gebrouwen niet meer drinkbaar als het op locatie kwam. Door toevoeging van extra hop was het bier nog wel drinkbaar. Echter maakt de toevoeging van extra hop het bier meer bitter dan andere bieren. 

Paranoia is afkomstig van Delirium van Huyghe brouwerij uit België. Een brouwerij met een breed assortiment een diverse merken onder zijn hoede. 

Alcoholpercentage: 5,6%

Advies serveertemperatuur: 5 à 6 graden.

Welk glas?

Inchecken op Untappd

 

Lindeboom Tripel 
Herkomst: Neer, Nederland 

Okergele tripel met fijne schuimkraag. Kruidig van smaak met een zachte afdronk. De geur is eveneens kruidig en uitnodigend om een slok te nemen. Deze zachte tripel heeft, ondanks dat het makkelijk weg drinkt, een stevige alcoholpercentage van 8%. 

Lindeboom Tripel is afkomstig van brouwerij Lindeboom. De naam dankt de brouwerij aan de locatie waar de brouwerij is opgericht. Letterlijk langs een Lindeboom. 

De term tripel verwijst naar de hoeveelheid mout die gebruikt is in het brouwproces. Ooit brouwde men een licht laag alcoholisch bier. Door variatie te brengen in de mout ontstonden de termen dubbel, tripel en quadrupel. Bij een dubbel wordt er 2x zoveel mout gebruikt ten opzichte van het basisrecept, bij een tripel 3x zoveel en een quadrupel 4x zoveel.  

Alcoholpercentage: 8%

Advies serveertemperatuur: 7 à 8 graden

Welk glas?

Inchecken op Untappd

 

St. Feuillien Quadrupel 

Herkomst: Le Roeulx, België

Kastanjebruin tot robijnrood van kleur met beige schuimkraag. In de geur gebrande tonen in combinatie met karamel en rood fruit. De smaak is zacht, stevig en het smakenpalet bestaat uit karamel, krentjes, koffie en cacao. De volle smaak blijft tot in de afdronk. 

St. Feuillien Quadrupel is afkomstig van Brasserie Feuillien uit België. Een abijdbier wat ook nog een traditionele familiebrouwerij is. In België worden familiebrouwerijen aangeduid met een rood, geel en zwart icoontje op het etiket met de tekst Family Brewers. Een aantval voorwaarden hiervoor zijn dat de brouwerij al meer dan 50 jaar brouwt en dat er minimaal 5 generaties in de brouwerij hebben gewerkt. 

Alcoholpercentage: 11%

Advies serveertemperatuur: 9 à 10 graden.

Welk glas?
Inchecken op Untappd

Kasteel Xtra 

Herkomst: Izegem, België 

Citrusgeel blondbier met fijne schuimkraag. Fris in de geur en de smaak is bruisend met een licht moutzoute afdronk. Niet te zwaar in alcohol wat dit bier een ideale dorstlesser of aperitief bier maakt. 

Kasteel Xtra is afkomstig van Kasteelbrouwerij van Honsebrouck uit België. Een wereldberoemde brouwerij met een ruim assortiment aan bieren. Kasteel Xtra is in de rij van dubbel, tripel en quadrupel te plaatsen als een enkel. Laag alcoholisch en licht van kleur. 

Alcoholpercentage: 4,5%

Advies serveertemperatuur: 5 graden

Welk glas?

Inchecken op Untappd

 


Saison de Dottingnies   

Herkomst: Dottingnies, België

Mistig citruskleurige saison met fijne schuimkraag. De geur is kruidig en fris. De smaak is eveneens fris, fijn koolzuurgehalte en een droge afdronk. Een ideale dorstlesser of starter van een proeverij.

Saison is van oorsprong een zuid Belgische bierstijl die ontwikkeld is door boeren voor de seizoensarbeiders. Vandaar Saison. Het bier moest dorstlessend zijn maar niet te zwaar zodat men na de pauze nog door kon werken. Saison dankt zijn droge afdronk aan de specifieke saisongist dat ook zorgt voor een niet te hoge alcoholpercentage.

Deze saison heeft een alcoholpercentage van 5,5% en is afkomstig van brouwerij de Ranke uit Dottingnies. De naam Ranke verwijst naar de Rank waaraan de hop groeit. Volgens deze brouwerij het belangrijkste ingrediënt van ieder bier.

Alcoholpercentage: 5,5%

Advies serveertemperatuur: 5 à 6 graden.

Welk glas?

Inchecken op Untappd

 


Poperings Hommelbier 
Herkomst: Turnhout, België

Mistig goudkleurig blond bier met stevige schuimkraag. De frisse smaak met tonen van perzik, abrikoos en een lichte hopbitterheid maakt dit bier, ondanks het stevigere alcoholpercentage, een dorstlesser. Een blond bier met een hogere hopbitterheid dan een gemiddeld blond bier. 

Poperings Hommelbier is afkomstig van Leroy Brewery uit België. De hopbitterheid ontstaat door het gebruik van Poperingse hop. Een bier dat al meer dan 30 jaar wordt gebrouwen als eerbetoon voor de Poperingse Hop. 

Alcoholpercentage: 7,5%

Advies serveertemperatuur: 6 tot 8 graden

Welk glas?

Inchecken op Untappd

 

Hello Dubbel
Herkomst: Veghel, Nederland

Kastanjebruin tot robijnrood van kleur met beige schuimkraag. Karameltonen in de geur en smaak waarbij het smakenpalet compleet wordt gemaakt met tonen van rood fruit. Zacht van smaak met een mild zoete afdronk. 

Hello Dubbel behoort tot de bierlijn van Hellobier en is een klassieke Belgische Dubbel. De term Dubbel is bekend in de bierwereld en verwijst naar de hoeveelheid mout die gebruikt wordt bij het brouwen. Twee keer zoveel dan dat ooit gebruikt werd bij het eerste lichte bier dat gebrouwen werd. 

Hello Dubbel is ontstaan door een samenwerking tussen Hellobier en brouwerij van Steenberge uit België. 

Alcoholpercentage: 8,5%

Advies serveertemperatuur: 8 à 9 graden.

Welk glas?

Inchecken op Untappd

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »