1500+ bieren in onze winkel in Veghel
Winkel in Veghel ma t/m za geopend
Gratis verzenden vanaf €75
We verzorgen ook uw bierproeverij thuis of op locatie
Thuis bierproeverij

02 / Feb / 2023

Thuis bierproeverij

Geniet thuis van een bierproeverij! Zorgvuldig geselecteerd uit het winkelassortiment van Hellobier. Met bierbeschrijvingen ter begeleiding van de bierproeverij.

Bierproeverij 23 maart,

Leuk dat je gaat beginnen aan een bierproeverij. Het is gebruikelijk dat een bierproeverij wordt opgebouwd aan de hand van het alcoholpercentage. Je begint daardoor met een laag alcohoisch bier en eindigt vervolgens met een wat hoger alcoholisch bier. Laat je verrassen door de verschillende bierstijlen gemaakt van 4 basisingrediënten water, mout, hop en gist met zo nu en dan een extra toevoeging.

Veel Plezier!

De theorie achter een aantal bierglazen

Blanche de Bruxelles  
Herkomst: Rebecq, België

Klassiek Belgisch witbier met een alcoholpercentage van 4,5%. Fris en mistig door gebruik van tarwemout naast het gebruik van gerstemout. Als extra toevoeging korianderzaad en sinaasappelschil. 

Blanche de Bruxelles is afkomstig van Brasserie Lefebvre. Een brouwerij met een rijke historie en een breed assortiment bieren onder andere ook bekend van Barbar en Floreffe met de beugelflessen. 

Weet jij het verschil tussen witbier en weizen? 

Alcoholpercentage: 4,5%

Advies serveertemperatuur: 5 à 6 graden.

Welk glas?

Inchecken op Untappd

Te bestellen bij Hellobier

Eeuwig Zonde Blond  
Herkomst: Someren, Nederland

Goudkleurig Blond bier met fijne schuimkraag en een alcoholpercentage van 6,3%. Dit bier werd als eerste gebrouwen bij brouwerij Eeuwig Zonde. Een stoer en verfrissend blondbier. Afkomstig van brouwerij Eeuwig Zonde uit Someren.

De brouwerij had eigenlijk een andere naam bedacht, Zeven Zonden. Echter was deze naam al in gebruik door een Belgische brouwerij en deze brouwerij maakte daar dan ook een melding van. Tijdens een brainstorm onder het genot van een van de bieren zei de brouwer: "Het is toch wel Eeuwig Zonde dat deze naam bezet is". En zo werd de nieuwe naam van de brouwerij geboren. 

Blond bier vindt men veel op het gewone bier lijken, pils. Echter zijn er wel degelijk een aantal verschillen. Blond is vaak iets hoger in alcohol en de manier van vergisting is anders. 

Verschillende manieren van vergisting? 

Alcoholpercentage: 6,3%

Advies serveertemperatuur: 5 à 6 graden.

Welk glas?

Inchecken op Untappd

Te bestellen bij Hellobier

Hello Hoppa  
Herkomst: Veghel, Nederland

Mistig oranjekleurige IPA met stevige schuimkraag en een alcoholpercentage van 6,5%. Bloemig in de geur en de smaak is bitter met een zachte fruitige afdronk. Het eerste flesje op? Hoppa, daar volgt de tweede.

Hellobier heeft een eigen bierlijn met klassiek Belgische bieren. Deze worden allen gebrouwen door brouwerij van Steenberge uit België. Bekend om onder andere Gulden Draak en Piraat. 

Behalve de Hello Hoppa bestaan ook de Hello Blondie, Hello Trippeltje, Hello Witte en Hello Dubbel. 

Wat is IPA? 

Verschillende soorten IPA

Alcoholpercentage: 6,5%

Advies serveertemperatuur: 6 à 7 graden.

Welk glas?

Inchecken op Untappd

Te bestellen bij Hellobier

Zeezuiper Tripel  
Herkomst: Ieper, België

Mistig goudkleurige Tripel met een fijne schuimkraag en een alcoholpercentage van 8%. De smaak bestaat uit tonen van geel fruit, koriander en de zoetheid van mout. Zacht en romig met een frisse afdronk. Zeezuiper wordt gebrouwen door de Scheldebrouwerij

Tripel is een verraderlijke bierstijl. Drinkt vaak makkelijk weg terwijl het alcoholpercentage toch wat hoger is dan het "gewone" bier. 

Wat is theorie achter dubbel, tripel en quadrupel? 

Alcoholpercentage: 8%

Advies serveertemperatuur: 8 à 9 graden.

Welk glas?

Inchecken op Untappd

Te bestellen bij Hellobier

Zuster Agatha 
Herkomst: Oss, Nederland

Kastanjebruine Quadrupel met beige schuimkraag en een alcoholpercentage van 10%. Zacht en rijk van smaak met lichte koffietonen in combinatie met de smaak van rood fruit en karamel. Zuster Agatha is afkomstig van Muifel brouwerij uit Oss.

Muifel brouwerij begon ooit als een huurbrouwer waarbij het haar bieren op een andere locatie liet brouwen. Tegenwoordig heeft de brouwerij een eigen bierbrouwerij in Oss en sinds kort zelfs ook een eigen blikkenlijn. Gaan we deze Zuster Agatha binnenkort in blik zien? 

Hoe komt bier aan zijn kleur? 

 

Alcoholpercentage: 10,2%

Advies serveertemperatuur: 9 à 10 graden.

Welk glas?

Inchecken op Untappd

Te bestellen bij Hellobier

Bedankt voor jullie deelname aan een bierproeverij van Hellobier

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »