1500+ bieren in onze winkel in Veghel
Winkel in Veghel ma t/m za geopend
Gratis verzenden vanaf €75
We verzorgen ook uw bierproeverij thuis of op locatie
Trappist Quadrupel Zundert 10 verkrijgbaar in een feestelijke fles van 75 centiliter.

30 / Oct / 2023

Trappist Quadrupel Zundert 10 verkrijgbaar in een feestelijke fles van 75 centiliter.

De feestelijke Zundert 10 nu ook verkrijgbaar bij Hellobier!

Trappist Quadrupel Zundert 10 verkrijgbaar in een feestelijke fles van 75 centiliter.

Op 6 december viert Trappistenbrouwerij De Kievit haar tienjarig bestaan. Tegelijkertijd is het vijf jaar geleden dat Zundert 10 Quadrupel Trappist op de markt verscheen. Ter ere van deze jubilea introduceert de brouwerij dit najaar een speciale jubileumeditie van Zundert 10 in een beperkte oplage en een unieke verpakking. Voor het eerst wordt het bier gebotteld in een royale fles van 75cl. Vanaf nu is de jubileumverpakking verkrijgbaar bij drankwinkels en natuurlijk in de winkel van Abdij Maria Toevlucht.

"Voor ons tiende jubileum hebben we besloten om onze bestaande quadrupel op een feestelijke manier te presenteren," aldus broeder Christiaan, die verantwoordelijk is voor de brouwerij. "Hoewel we hebben overwogen een speciale variant te creëren, staat ons huidige bier als een huis. Maar de grote fles leent zich uitstekend voor rijping. In de afgelopen vijf jaar hebben we gemerkt dat Zundert 10 Quadrupel Trappist zich uitstekend enkele jaren kan ontwikkelen. Natuurlijk, als je het geduld hebt, want het bier is nu al heerlijk om van te genieten."

Afbeelding van gagelplant

De verpakking is gebaseerd op een afbeelding van een gagelplant, vervaardigd door de kunstenaar Anne Geene uit Zundert. Gagel, samen met een vleugje turfmout, draagt bij aan de kenmerkende smaak van alle bieren van Trappistenbrouwerij De Kievit. Anne Geene heeft verschillende foto's van de gagelplant gemaakt voor de verpakking. Tijdens de bewerking bleek dat het complementaire beeld van de groene tak op een witte achtergrond paars en zwart bevat, precies de kleuren van onze Zundert 10," aldus broeder Christiaan. "Deze combinatie was te mooi om te laten liggen."

Geurige toets

Zundert 10 Quadrupel Trappist is een bovengistend bier met nagisting op de fles. Dit trappistenbier heeft een dieprode tot bruine kleur met een mooie, lichtbeige schuimlaag. Zundert 10 Quadrupel Trappist heeft een geur met hints van gedroogde zuidvruchten, warme kruiden, drop en een vleugje chocolade. De smaak is rijk en zacht en wordt in evenwicht gehouden door een subtiele bitterheid van de hop. In de nasmaak komt de karakteristieke Zundertse kruidigheid op een elegante manier terug. Zundert 10 Quadrupel Trappist bevat een alcoholpercentage van 10%.

Ook bij Hellobier

Ook wij verwelkomen ded ware parel in ons assortiment: de befaamde Zundert 10 Quadrupel Trappist. Dit bijzondere bier, dat zowel een jubileum als vakmanschap belichaamt, heeft een ereplekje gekregen in onze selectie. Laat je verrassen door de dieprode pracht van Zundert 10, verpakt in een jubileumeditie, en geniet van de kruidige aroma's en volle smaak die dit trappistenbrouwsel kenmerken. We nodigen je van harte uit om deze unieke toevoeging aan ons assortiment te ontdekken en te proeven. Proost op de goede smaak en op nieuwe culinaire avonturen!

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »