1700+ bieren in onze winkel in Veghel
Winkel 7 dagen per week geopend
Gratis verzenden vanaf €75
We verzorgen ook uw bierproeverij thuis of op locatie
Bieramisu met Arend dubbel en Belgische chocolade

Job Nijhoff - 09 / Aug / 2016

Bieramisu met Arend dubbel en Belgische chocolade

Hellobier Kuukskes bieramisu 2

Toen ik met mijn zusje in Antwerpen was, heb ik bij ‘The Chocolate Line’ een stuk pure chocolade gekocht. Ik wilde er graag een lekker gerecht mee maken. Ik had op internet al veel gevonden over chocolade in combinatie met bier. Omdat ik toch met de challenge van HelloBier bezig was, leek het me leuk om een gerecht te maken, dat deze twee ingrediënten zou kunnen combineren. Ik zocht op het internet naar leuke recepten en vond een aantal recepten voor Bieramisu (Met name in het Duits). Tiramisu met bier. Ik heb een recept gemaakt op basis van de dingen die ik op internet heb gevonden en op wat ik zelf gewoon onwijs lekker vind. En ik vind hem behoorlijk goed gelukt.Hellobier bieramisu

Wat heb je nodig voor 4-6 personen?
–  1 flesje bruin bier (bijv. Arend Dubbel 6,5%)
– een stuk pure chocolade (bijv. Peru 74% cacao)
– 250 gr mascarpone
– 250 ml slagroom
– een pak lange vingers
– 1 kopje espresso
– 5 el rietsuiker

Klop de slagroom in een grote kom goed stijf. Voeg beetje bij beetje de suiker en de mascarpone toe en meng alles tot een stevige, dikke massa.

Giet het bier en de koffie in een ondiepe schaal (ik gebruikte een ovenschaal). Dip de lange vingers één voor één in het koffie- biermengsel en bedek de bodem van een kleine bakvorm (ik heb een kleine vierkante, ideaal) met een derde van de koekjes.

besmeer de lange vingers met een laag van het mascarpone- mengsel. Rasp er wat pure chocolade overheen. Herhaal deze handelingen nu nog twee keer, zodat je drie lagen koekjes, drie lagen mascarpone en drie lagen chocoladerasp hebt.

Dek de schaal af en laat de bieramisu minimaal een uur opstijven in de koelkast.

Serveer de bieramisu als nagerecht met een kop koffie, of eet het als een gebakje. Machtig lekker.

Liefs,
#Kuukskes

Eerder gepubliceerd op: Kuukskes

Laat een reactie achter

What are your experiences? Read or write a review here.

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Verplichte velden

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »