1500+ bieren in onze winkel in Veghel
Winkel in Veghel ma t/m za geopend
Gratis verzenden vanaf €75
We verzorgen ook uw bierproeverij thuis of op locatie
Gemberkuukske met Roogeeze India Red Ale

Job Nijhoff - 09 / Jan / 2017

Gemberkuukske met Roogeeze India Red Ale

Gemberkuukske met Roogeeze India Red Ale #Kuukskes Bierrecept

Ik had weer eens zin om iets lekker zoets te maken met bier. De chocHellobier gembercake met bierolade- biercake van oktober was echt super super lekker door de gember, dus ik wilde nog eens iets maken met gember. Nou ben ik sowieso al een mega fan van de pittige wortel, maar in gebak kon ik het altijd wat minder waarderen. Die waardering wordt steeds groter. Ik wilde eigenlijk graag een cake bakken, maar zonder

gembercake met bier 2

hellobier, ik dacht dat je naar me cake

boter wordt het meer een koek ofHellobier gembercake met bier Hellobier gembercake met bier brood. Ik zet de boter er gewoon (optioneel) bij in het recept. Je kunt dan zelf beslissen of je het erbij doet. Zonder is hij wel wat droger, maar ook aanzienlijk minder vet, dus dat is een pluspunt. Daarbij komt hij nog steeds goed uit de vorm. En de smaak was ook nog goed.

Voor dit recept heb ik gebruik gemaakt van een Roogeeze India Red Ale. Ik heb al eens eerder gekookt met een biertje uit de Elsener brouwerij en dit biertje is ook weer een succes. door zijn zoete smaak, die wat doet denken aan het 5 december strooigoed vond ik hem zeer geschikt om te gebruiken bij een zoet gerecht.

 

Wat heb je nodig voor één cake/koek?Hellobier gembercake met bier
– 100 g rozijnen
– 6 dadels
– 1 flesje Roogeeze (of een ander zoet biertje)
– 275 g bloem
– 1 zakje bakpoeder
– 2 tl cacaopoeder
– 2 tl kaneelpoeder
– 1/2 tl nootmuskaat
– 1/2 tl zout
– 150 g roomboter (optioneel) op kamertemperatuur
– 100 g rietsuiker of kokosbloesemsuiker
– 3 el honing
– 2 eieren
– een blokje verse gember van ongeveer 4 cm
– crème fraîche (voor de garnering

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Ontpit de dadels en snijd ze in stukken zo groot als rozijnen. Wel de rozijnen en de dadels in 180 ml bier. De rest heb je nodig voor het beslag.

Doe de bloem, het bakpoeder, de cacao, specerijen, zout, (boter), suiker, honing en eieren in een keukenmachine en mix alles door elkaar. Voeg het bier en de eieren er nog aan toe en zorg dat het een mooi, glad beslag wordt.

Schil de gember en snijd hem in fijne blokjes. Voeg deze met de uitgelekte rozijnen en dadels toe aan het mengsel. Roer alles goed door elkaar.

Vet een cakevorm in met wat bakingspray en giet het beslag in de vorm. Bak de cake/ koek in 60 minuten gaar. Om te controleren of de cake gaar is, kun je de satéprikkerproef doen.

Laat de cake even afkoelen en serveer hem met wat crème fraîche en geraspte gember.

Heerlijk. Geniet ervan!

Liefs,
#Kuukskes

Eerder gepubliceerd op: Kuukskes

Hellobier gembercake met bier

Laat een reactie achter

What are your experiences? Read or write a review here.

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Verplichte velden

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »