1500+ bieren in onze winkel in Veghel
Winkel in Veghel ma t/m za geopend
Gratis verzenden vanaf €75
We verzorgen ook uw bierproeverij thuis of op locatie
Perzikbier met Kurkuma Bavarois #Kuukskes Bierrecept

Job Nijhoff - 17 / Feb / 2017

Perzikbier met Kurkuma Bavarois #Kuukskes Bierrecept

Bavarois met kurkuma en perzikbier Perzikbier met Kurkuma Baverois

Dat je zoete gerechten kunt maken met bier wist ik inmiddels al wel. Ik had ook een keer gezien dat er een recept was voor hangop met bier. In het januaripakket van HelloBier zat een perzikbiertje: de Peche Mel Bush. Ik houd best van bijzondere biertjes, maar hele zoete gevallen vind ik om zo te drinken niet zo lekker. Ik ging speciaal daarom op zoek naar een receptje dat geschikt zou zijn voor een fruitig biertje als deze. En dat is gelukt. Ik heb een bavarois gemaakt, gebaseerd op een recept van de Allerhande. Ik had namelijk nog nooit eerder een bavarois gemaakt, dus ik heb dit keer een beetje gespiekt.

het recept is niet veel moeite om te maken, het moet alleen even opstijven in de koelkast, dus zorg dat je dit gerecht ruim van te voren maakt.

Wat heb je nodig voor 4 personen?

– 200 ml Peche Mel Bush
– 1 citroen
– 75 g honing
– 1 tl kurkuma
– 500 ml slagroom
– 4 bladjes gelatine
– 2 tl poedersuiker
– 1 handje gedroogde cranberry’s
– ongezouten pistachenoten (voor de garnering)

Week de blaadjes gelatine ongeveer 5 minuten in ruim koud water.

Verwarm intussen het bier in een steelpan. Laat het niet koken. Neem de pan van het vuur en los de uitgeknepen gelatineblaadjes erin op. roer de honing en de cranberry’s erdoor en laat het mengsel afkoelen tot het een beetje begint te geleren.

klopt 350 ml slagroom met de kurkuma stijf met een mixer. Rasp de zest van de citroen boven de slagroom en spatel het biermengsel voorzichtig door de slagroom. Verdeel de slagroom over vier glazen en zet ze afgedekt in de koelkast. Laat de bavarois minimaal 3 uur in de koeling opstijven.

Klop de rest van de slagrom stijf met poedersuiker. Schep de room op de bavarois en garneer met citroenzest en pistachenoten.

ook heel lekker met stukjes perzik uit blik erdoor.

Liefs,
#Kuukskes

Dit bericht is eerder gepubliceerd op: Kuukskes

Laat een reactie achter

What are your experiences? Read or write a review here.

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Verplichte velden

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »