1500+ bieren in onze winkel in Veghel
Winkel 7 dagen per week geopend
Gratis verzenden vanaf €75
We verzorgen ook uw bierproeverij thuis of op locatie
Alles over bier!

02 / Mar / 2022

Alles over bier!

Het is een van de oudste dranken ter wereld. En word jaarlijks enorm veel geconsumeerd. Er is veel te vertellen over bier en dat gaan wij ook doen in deze blog. Hoe is bier ontstaan? In deze blog geven wij antwoord op deze vraag. Na het lezen van deze blog zijn jullie echte kenners in de bierwereld.

Wat is bier

We beginnen heel erg simpel. Bier is een alcoholische drank en wordt gebrouwen uit hop en gerst. Alle ingrediënten van bier zijn water, hop, mout & gist. Het mout heeft bepaalde eigenschappen die het bier beïnvloedt. Vandaar dat er ook zoveel verschillende soorten bier zijn. De bekendste biersoorten zijn de speciaal bieren en de pils.

Begin

Bier is al ontzettend oud. Waarschijnlijk werd 4500 voor christus al een soort bier gedronken. In deze tijd was het een eenvoudig drankje. Steeds meer werd er bier gedronken over de hele wereld. Sinds de middeleeuwen heeft bier zich ontpopt tot een drank met enorm veel smaakvariaties. Deze trend heeft zich doorgezet want tegenwoordig zijn er ontzettend veel biersoorten.

België

De reis van het bier van het moment dat het gedronken wordt tot dat het wordt gedronken verschilt per land. Over de hele wereld wordt er bier gedronken, maar er zijn maar een paar landen die een eigen biercultuur hebben opgebouwd. Zoals te verwachten is België een van die landen. Het Belgische bier is wereldwijd enorm populair. Er is enorm veel Belgisch bier te vinden. En bij elk gerecht past een andere biersoort. In onze winkel bieden wij ook veel Belgische bieren aan. We hebben zelfs een Belgisch bierpakket.

Bierbrouwen

Veel mensen brouwen tegenwoordig hun eigen bier. En elke brouwer brouwt het bier anders. Hierdoor zijn er ook ontzettend veel verschillende bierstijlen. Het brouwen is een lang proces. Het brouwen bestaat uit de volgende 7 stappen:

  • Mouten
  • Schroten
  • Maischen
  • Klaren
  • Koken
  • Gisten
  • Bottelen

Elke stap is belangrijk voor het eindproduct. Door iedere stap komt er een unieke eigenschap. Meer willen weten over bierbrouwen? Lees dan deze blog

Keuze

Het aanbod van bier is enorm. Je hebt verschillende biersoorten. En binnen deze verschillende soorten zijn veel verschillende bierstijlen te vinden. De bekendste biersoorten zijn de pils variant en het speciaalbier. Binnen het speciaalbier is het aanbod enorm. Elk bier is anders. Om onderscheid te maken wordt er onder andere gekeken naar kleur, smaak & alcoholpercentage.

hellobier

Wij bieden ontzettend veel speciaalbieren aan. Je kunt losse bieren kopen of een bierpakket samengesteld door onze biersommelier. Neem eens een kijkje op onze website of kom langs in de winkel. Voor iedereen is er wel iets te vinden in ons assortiment!

Cheers,

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »