1500+ bieren in onze winkel in Veghel
Winkel in Veghel ma t/m za geopend
Gratis verzenden vanaf €75
We verzorgen ook uw bierproeverij thuis of op locatie
Grote winnaars Dutch Beer Challenge 2023

Bierista Job - 12 / May / 2023

Grote winnaars Dutch Beer Challenge 2023

De jaarlijkse Dutch Beer Challenge heeft weer plaatsgevonden en in de Week van de Nederlandse bieren zijn de grote winnaars bekendgemaakt. Maar liefst 91 medailles zijn er uitgereikt verdeeld over 556 verschillende bieren.

In april heeft alweer de 9e editie van de jaarlijkse Dutch Beer Challenge plaatsgevonden. Op 11 mei, in de Week van de Nederlandse bieren, zijn alle winnaars bekend gemaakt. In totaal zijn er 91 gouden, zilveren en bronzen medailles uitgereikt. Dit jaar is er met 556 een recordaantal aan verschillende bieren ingestuurd. Deze bieren zijn ingestuurd door zo’n 150 verschillende brouwerijen, van groot tot klein. Dit is een mooi aantal gezien de moeilijke situatie waar brouwerijen de laatste jaren in zitten.

 

Texelse Bierbrouwerij

Er zijn drie brouwerijen die als grote winnaars uit de Dutch Beer Challenge zijn gekomen. Een daarvan is de Texelse Bierbrouwerij. De Texelse Bierbrouwerij heeft maar liefst tweemaal goud en tweemaal brons binnen weten te slepen. De Texels Zeebries Blond heeft goud gepakt in de categorie Licht Blond. Ook de Texels Dubbel heeft goud weten te pakken. Dit in de categorie Licht Donker. De bieren waarmee de brouwerij brons heeft gepakt zijn Texels Bock in de categorie Bock/Dubbelbock en de Texels Skiller Wit in de categorie Witbier.

Lindeboom Bierbrouwerij

Ook Lindeboom Brouwerij is een van de grote winnaars. Helaas heeft de brouwerij geen gouden medailles weten te pakken maar wel vier zilveren. Lindeboom is een brouwerij waar vaak snel overheen gekeken wordt. Het resultaat van de Dutch Beer Challenge toont aan dat het een brouwerij is die je toch een kans moet geven. De bieren die zilver hebben weten te bemachtigen zijn de Lindeboom Saison in de categorie Saison, Lindeboom 0.0 in de categorie Alcoholvrij, Lindeboom Pilsener in de categorie Pils en de Venloosch Wit in de categorie Witbier.

Oedipus Brewing

De derde en laatste brouwerij die vier medailles heeft ontvangen is Oedipus Brewing. De brouwerij heeft tweemaal zilver gekregen en tweemaal brons. De medailles die Oedipus Brewing heeft gekregen is niet voor vier verschillende categorieën. In de categorie Sour/Brett heeft de brouwerij voor het bier Helga zilver en het bier Alice brons gekregen. Dit laat wel zien dat Oedipus ontzettend goed is in het brouwen van zure en funky bieren. Het bier Remix heeft brons mogen ontvangen in de categorie Blond-/Meibock. In de categorie Speciaal heeft de welbekende Thai Thai zilver gekregen.

Overige winnaars

Omdat er maar liefst 91 medailles uitgereikt zijn, zijn er veel meer winnaars. Vier andere brouwerijen hebben ook een mooie prestatie geleverd en hebben allemaal drie medailles ontvangen. Uiltje Brewing Company heeft twee gouden en een zilveren medailles gekregen. Jopen heeft ook tweemaal goud ontvangen maar een keer brons in plaats van zilver. De Gooische Bierbrouwerij heeft een keer goud en twee keer brons en Brouwerij De Hemel heeft een keer zilver en tweemaal brons weten binnen te slepen.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »