1500+ bieren in onze winkel in Veghel
Winkel in Veghel ma t/m za geopend
Gratis verzenden vanaf €75
We verzorgen ook uw bierproeverij thuis of op locatie
Nederlandse bieren bij de World Beer Cup Awards

Bierista Job - 16 / May / 2023

Nederlandse bieren bij de World Beer Cup Awards

Er zijn mooie Nederlandse bieren in de prijzen gevallen bij de World Beer Cup Awards. Tussen de vele andere bieren wereldwijd hebben Gulpener, Uiltje, Oedipus en de Koningshoeve een plaats op het podium weten te bemachtingen.

De World Beer Cup Awards is de grootste en belangrijkste competitie ter wereld als het gaat om het uitreiken van prijzen aan bieren. Prijzen worden uitgereikt aan bieren in elke denkbare biercategorie. Er zijn dus veel winnaars maar er doen ook ontzettend veel bieren mee. Brouwerijen van over de hele wereld doen mee met hun bieren met de hoop in de prijzen te vallen en wereldwijd als beste gezien te worden in een bepaalde categorie.

Zo doen er ook veel Nederlandse bieren en brouwerijen mee. Je zou denken dat deze bieren geen schijn van kans maken tegen andere brouwerijen wereldwijd, maar nee. Dit jaar bij de World Beer Cup Awards zijn er maar liefst vier verschillende bieren die in de prijzen zijn gevallen.

 

Oedipus Brewing - Mannenliefde

Na een van de grote winnaars te zijn van de Dutch Beer Challenge 2023 valt Oedipus Brewing wereldwijd ook in de prijzen. De Mannenliefde van Oedipus is beoordeeld tot beste Saison bier ter wereld. Een resultaat waar Oedipus maar wij ook als Nederlanders erg trots op mogen zijn gezien het enorme aanbod in de wereld van bier.

Brouwerij de Koningshoeve - La Trappe Dubbel

In de categorie Belgian-Style Abbey Ale zoals ze het wereldwijd noemen heeft de La Trappe Dubbel van Brouwerij de Koningshoeve de tweede plek weten te bemachtigen. Voor ons geen verassing omdat wij weten hoe goed de bieren van Brouwerij de Koningshoeve zijn. Mooi om te zien dat een vaste waarde in de Nederlandse speciaalbier wereld, wereldwijd ook zo goed beoordeeld wordt.

Gulpener Bierbrouwerij - Gulpener IJsbock

Ook Gulpener valt wereldwijd in de prijzen. De welbekende Gulpener IJSbock werdt beoordeeld in de categorie Belgian-Style Strong Specialty Ale als IJsbock zijnde. Het bier heeft een zilveren medaille mogen ontvangen voor de tweede plek. Niet voor niets dat de Gulpener IJSbock tegenwoordig in de core range van Gulpener te vinden is.

Uiltje Brewing - Superb-Owl

Nederland was het eerste land dat alcoholvrij bier introduceerde en domineert momenteel de markt in deze categorie. Het is dan ook geen verassing dat een Nederlandse brouwerij er in deze categorie met de winst vandoor is gegaan. Uiltje Brewing is een van de bekendste speciaalbier brouwerijen van het land en de Superb-Owl is het bier waarmee ze er met de winst vandoor zijn gegaan.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »