1700+ bieren in onze winkel in Veghel
Winkel 7 dagen per week geopend
Gratis verzenden vanaf €75
We verzorgen ook uw bierproeverij thuis of op locatie
Waarom witbier en weizen zo populair is in de zomer

Bierista Job Nijhoff - 22 / Apr / 2022

Waarom witbier en weizen zo populair is in de zomer

Witbier en weizens zijn twee bierstijlen die veel gedronken worden in de zomer of op warme dagen. Wat ons betreft geen gekke keuze. Maar waarom juist in deze periode van het jaar? Lees verder voor meer informatie..

Witbier en weizens zijn twee bierstijlen die veel gedronken worden in de zomer of op warme dagen in het voor- en najaar. Wat ons betreft geen gekke keuze. Voor ons juist een reden om in deze periodes ook meer witbieren en weizens in het assortiment toe te voegen. Maar waarom zijn deze bierstijlen populairder in deze periode dan in een andere periode van het jaar?

Eerst uitleg over verschil tussen witbier en weizen.

Witbier en weizen wordt vaak door elkaar gehaald of juist als hetzelfde gezien. Ze lijken ook wel erg veel op elkaar maar er zijn wel degelijk een aantal verschillen.

  • witbier is van oorsprong een Belgische bierstijl, Weizen is een Duitse bierstijl
  • Weizen wordt (nog steeds) volgens het Reinheitsgebot gebrouwen. Wat inhoud dat het alleen tarwe- en gerstemout mag bevatten, water, hop en gist. Bij Witbier mogen er extra ingrediënten aan toegevoegd worden. Meest populaire toevoegingen zijn korianderzaad en sinaasappelschil.
  • Gebruik van tarwe: Witbier met ongemoute tarwe, Weisse met tarwemout

Waarom zijn witbier en weizen zo populair in de zomer?

Zowel witbier als weizen zijn fris van smaak met citrustonen en niet te hoog in alcohol. Een heerlijk dorstlessende bierstijl waar je wat makkelijker meerdere van achter elkaar kunt drinken dan een zwaar en donker bier. De citrustonen afkomstig van de tarwe en/of sinaasappelschil zorgt voor een verfrissing en daarnaast is er ook nog een fruitige toon te ontdekken in de bierstijlen. Witbier en Weizen zijn dus allebei zeer toegankelijk in smaak en alcohol. 

Zin in een witbier of weizen gekregen? 

Hellobier heeft een ruim assortiment aan witbieren en weizens. En dit assortiment blijft varieren door aanbod van nieuwe witbieren en weizens uit binnen- en buitenland. 

Wil je je laten verrassen door de bierkenners van Hellobier? Dan kun je ook een bierpakket met witbieren en weizens bestellen die zorgvuldig wordt samengesteld. Geniet ervan. 
Waarom witbier en weizen zo populair is in de zomer

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »