1500+ bieren in onze winkel in Veghel
Winkel in Veghel ma t/m za geopend
Gratis verzenden vanaf €75
We verzorgen ook uw bierproeverij thuis of op locatie
Wat is Cryo hop?

Bierista Job - 24 / May / 2023

Wat is Cryo hop?

Er komen steeds meer termen bij in de bierwereld. Zo zie je regelmatig Cryo bij he vernoemen van de hopsoorten bij IPA's staan. Maar wat betekent dit nou eigenlijk?

Hop is een belangrijk ingrediënt in de bierproductie, voornamelijk verantwoordelijk voor smaakstoffen en aroma. Traditioneel gebruiken brouwers hele hop of hoppellets tijdens het brouwproces. Cryo Hops, ook bekend als lupulinepoeder of cryo -pellets, zijn een soort hopproduct dat in de brouwindustrie steeds meer wordt gebruikt voor IPA's

 

Wat is Cryo hop precies?

Cryo hop wordt geproduceerd door het bevriezen van de hop door middel van stikstof. Er ontstaat een geconcentreerd poeder wat ervoor zorgt dat de essentiële oliën en harsen uit de hopbellen gescheiden worden van de overige bestandsdelen. Deze oliën en harsen zijn rijk aan aroma's. Het gebruik maken van Cryo hop is op dit moment de meest innovatieve methode om extra aroma uit je hop te halen.

Voor de TDH Citra Lupomax x Citra Cryo DIPA van Arpus 8% is er gebruik gemaakt van twee manieren om zo veel mogelijk uit de gebruikte hopsoorten te halen. Citra hop is gebruikt met de methodes Cryo en Lupomax. Extra aroma dus.

 

Waarom Cryo hop?

Cryo hop is dus een sterk geconcentreerd poeder en bevatten een hogere concentratie essentiële oliën en harsen dan traditionelere hopproducten. Dit is meteen ook de reden dat brouwers het gebruiken. Hopsmaken en aroma's worden krachtiger en de grasachtige smaken worden minder. Een brouwer heeft bij het gebruik van Cryo hop meer controle over het hopprofiel en de aroma's kunnen beter ingeschat worden.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »