1500+ bieren in onze winkel in Veghel
Winkel in Veghel ma t/m za geopend
Gratis verzenden vanaf €75
We verzorgen ook uw bierproeverij thuis of op locatie
Quadrupel & Barleywine

Quadrupel & Barleywine

Een categorie met stevige hoog alcoholische bieren. Mooie Quadrupels en Barley Wines op een rijtje. Hellobier verzendt de mooiste Quadrupels en Barley Wines naar jou.

De bierstijlen Quadrupel en Barleywine

Stevig donkerkleurig bier vol van smaak. Quadrupel en Barleywine lijken veel op elkaar qua smaak en uitstraling. Er is echter wel degelijk verschil in herkomst en ingrediënten. Hellobier heeft een gevarieerd assortiment van Quadrupels en Barley Wines.

Waar komt Quadrupel vandaan?

Quadrupel hoort thuis in het rijtje Belgische kloosterbieren enkel, dubbel en tripel. Je zou daarom ook verwachten dat Quadrupel van oorsprong een Belgische bierstijl is. Echter is de Quadrupel geintroduceerd door een Nederlandse brouwerij. La Trappe introduceerde de Quadrupel in 1991.

Waar komt Barley Wine vandaan?

Barley Wine betekent vrij vertaald Gerstewijn. Echter heeft het niets met wijn te maken maar is het echt een bierstijl. Het wordt vaak verward met Quadrupel maar het grote verschil is dat een Quadrupel Belgisch is en er Engelse en Amerikaanse Barleywines bestaan.

Verwijzing van de naam Quadrupel?

De naam Quadrupel verwijst naar de hoeveelheid mout dat gebruikt wordt bij het brouwen van dit bier. De hoeveelheid mout dat gebruikt wordt is namelijk vier keer zoveel ten opzichte van het “gewone” bier dat in eerste instantie werd gebrouwen.    

Verwijzing van de naam Barley Wine?

Barley Wine is hoger in alcoholpercentage dan een gemiddelde bierstijl. Het alcoholpercentage komt in de buurt van het alcoholpercentage van wijn. Echter is Barley Wine niet van druiven gemaakt maar van gerst. Vandaar de Nederlandse vertaling Gerstewijn.

Kenmerken van de Quadrupel en Barley Wine

Alcoholpercentage: 8% tot 12%
EBC: 60 tot 95
IBU: 17 tot 40

Verschillen tussen Quadrupel en Barley Wine

 • Quadrupel wordt gebrouwen met Belgische Gist
 • Quadrupel komt oorspronkelijk uit Nederland gebaseerd op de Belgische kloosterbieren
 • Barleywine komt oorspronkelijk uit Engeland
 • Barleywine wordt gebrouwen met Amerikaanse of Engelse Gist

Foodpairing Quadruppel bier

Quadrupel bier is een zwaar en rijk bier dat vaak wordt geassocieerd met smaken van donker fruit, karamel, chocolade en kruiden. Als het gaat om voedselpairing, kan het goed werken met een scala aan hartige en zoete gerechten. Hier zijn enkele suggesties:

 1. Kaasplankje: Pair je Quadrupel met een selectie van sterke kazen zoals blauwe kaas, cheddar of gouda. Deze kazen hebben een pittige smaak die goed samengaat met de rijke smaak van het bier.
 2. Geroosterd vlees: Quadrupel gaat goed samen met geroosterd vlees, zoals rundvlees of varkensvlees. De rijke, volle smaak van het bier gaat goed samen met de hartige smaken van gegrild vlees.
 3. Chocoladedesserts: Quadrupel heeft vaak smaken van chocolade en karamel, dus het is een goede match met chocolade desserts, zoals chocoladetaart of brownies.
 4. Stoofpotten: Een andere optie is om Quadrupel te combineren met een hartige stoofpot, zoals runderstoofpot of lamsschotel. De rijke smaken van het bier werken goed samen met de kruidige smaken van het gerecht.
 5. Desserts met donker fruit: Als je Quadrupel wilt combineren met een zoet gerecht, overweeg dan een dessert met donker fruit, zoals bessen, kersen of pruimen. De fruitige smaken van het gerecht contrasteren mooi met de rijke smaak van het bier.

Foodpairing Barleywine bier

Barleywine is een rijk, vol en sterk bier met een hoog alcoholgehalte en een zoete smaak. Bij het kiezen van foodpairings met Barleywine, moet je rekening houden met de zoetheid van het bier en de complexe smaakprofielen.

Hier zijn een paar suggesties voor foodpairings met Barleywine:

 1. Gegrilde entrecote met aardappelpuree en geroosterde groenten: De gegrilde entrecote past goed bij de rijke smaak van de Barleywine. De aardappelpuree verzacht de zoetheid van het bier en de geroosterde groenten zorgen voor een knapperige textuur.

 2. Zuurdesembrood met gerookte zalm en roomkaas: De zure smaak van het brood past goed bij de zoetheid van de Barleywine. Gerookte zalm en roomkaas zorgen voor een heerlijke en romige textuur die goed samengaat met de complexe smaken van het bier.

 3. Gestoofd rundvlees met wortelgroenten en aardappelen: Het rijke en volle karakter van de Barleywine past goed bij het zachte, langzaam gekookte rundvlees. Wortelgroenten en aardappelen voegen extra smaak en textuur toe aan het gerecht.

 4. Kaasplateau met blauwe kaas, cheddar en walnoten: De zoetheid van de Barleywine past goed bij de sterke en pittige smaken van blauwe kaas en cheddar. Walnoten voegen een knapperige textuur toe en complementeren de smaken van het bier en de kaas.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »