1500+ bieren in onze winkel in Veghel
Winkel 7 dagen per week geopend
Gratis verzenden vanaf €75
We verzorgen ook uw bierproeverij thuis of op locatie
Quadrupel & Barleywine

Quadrupel & Barleywine

Een categorie met stevige hoog alcoholische bieren. Mooie Quadrupels en Barley Wines op een rijtje. Hellobier verzendt de mooiste Quadrupels en Barley Wines naar jou.

De bierstijlen Quadrupel en Barleywine

Stevig donkerkleurig bier vol van smaak. Quadrupel en Barleywine lijken veel op elkaar qua smaak en uitstraling. Er is echter wel degelijk verschil in herkomst en ingrediënten. Hellobier heeft een gevarieerd assortiment van Quadrupels en Barley Wines.

Waar komt Quadrupel vandaan?

Quadrupel hoort thuis in het rijtje Belgische kloosterbieren enkel, dubbel en tripel. Je zou daarom ook verwachten dat Quadrupel van oorsprong een Belgische bierstijl is. Echter is de Quadrupel geintroduceerd door een Nederlandse brouwerij. La Trappe introduceerde de Quadrupel in 1991.

Waar komt Barley Wine vandaan?

Barley Wine betekent vrij vertaald Gerstewijn. Echter heeft het niets met wijn te maken maar is het echt een bierstijl. Het wordt vaak verward met Quadrupel maar het grote verschil is dat een Quadrupel Belgisch is en er Engelse en Amerikaanse Barleywines bestaan.

Verwijzing van de naam Quadrupel?

De naam Quadrupel verwijst naar de hoeveelheid mout dat gebruikt wordt bij het brouwen van dit bier. De hoeveelheid mout dat gebruikt wordt is namelijk vier keer zoveel ten opzichte van het “gewone” bier dat in eerste instantie werd gebrouwen.    

Verwijzing van de naam Barley Wine?

Barley Wine is hoger in alcoholpercentage dan een gemiddelde bierstijl. Het alcoholpercentage komt in de buurt van het alcoholpercentage van wijn. Echter is Barley Wine niet van druiven gemaakt maar van gerst. Vandaar de Nederlandse vertaling Gerstewijn.

Kenmerken van de Quadrupel en Barley Wine

Alcoholpercentage: 8% tot 12%
EBC: 60 tot 95
IBU: 17 tot 40

Verschillen tussen Quadrupel en Barley Wine

  • Quadrupel wordt gebrouwen met Belgische Gist
  • Quadrupel komt oorspronkelijk uit Nederland gebaseerd op de Belgische kloosterbieren
  • Barleywine komt oorspronkelijk uit Engeland
  • Barleywine wordt gebrouwen met Amerikaanse of Engelse Gist
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »