1700+ bieren in onze winkel in Veghel
Winkel 7 dagen per week geopend
Gratis verzenden vanaf €75
We verzorgen ook uw bierproeverij thuis of op locatie
Beschrijving speciaalbier – Hellobier bierproeverij

Job Nijhoff - 13 / Jul / 2021

Beschrijving speciaalbier – Hellobier bierproeverij

Hello Witte


Herkomst: Veghel, Nederland 

Citruskleurig witbier met stevige schuimkraag. De citrus komt ook terug in de neus en smaak. Een fris dorstlessend witbier voor de warme dagen. Fijn koolzuur gehalte en zachte afdronk maakt het een aangenaam bier. 

Hello Witte is een Belgisch witbier wat vaak wordt verward met een Duitse weizen. Behalve het verschil in land van herkomst is er nog een groot verschil. Beide bieren worden gemaakt van zowel gerste- als tarwemout. Echter is een groot verschil dat de Duitse weizen wordt gemaakt volgens het Rheinheitsgebot. Dit houdt in dat naast de basis ingrediënten water, gertse- en tarwemout, hop en gist er géén extra ingrediënten gebruikt mogen worden. Bij witbier mag dit wel en wordt ook vaak sinaasappelschil en korianderzaad aan toegevoegd. 

Alcoholpercentage: 5%

 

Advies serveertemperatuur: 5 à 6 graden.

 

Welk glas?

 

Inchecken op Untappd

Te bestellen bij Hellobier

 

Hello Hoppa

Herkomst: Veghel, Nederland

Mistig oranjekleurig bier met stevige schuimkraag. In de neus de geur van bloemen en fruit. Fris in de mond en de smaak wordt begeleidt door een hopbitterheid. Fijn koolzuur gehalte wat er onder ander voor zorgt dat de schuimkraag goed behouden blijft. 

Hello Hoppa is een IPA wat staat voor India Pale Ale. Van oorsprong een Engelse bierstijl dat is ontwikkeld in de tijd dat India een kolonie was van Engeland. Zij wilden de soldaten daar voorzien van bier maar het bier wat zij in eerste instantie brouwden was niet meer te drinken als het op plaats van bestemming kwam door de lange bootreis. Door toevoeging van extra hop was het bier wel drinkbaar op plaats van bestemming. Hop heeft als effect dat het bier bitterder wordt. De hogere bitterheid wordt gecombineerd door een bloemige en fruitige geur. 

Alcoholpercentage: 6,2%

Advies serveertemperatuur: 6 à 7 graden.

Welk glas?

Inchecken op Untappd

Te bestellen bij Hellobier

 

Hello Blondie 

Herkomst: Veghel, Nederland

Helder tot mistig honingkleurig bier met fijne schuimkraag. Zacht van smaak met lichtzoete geur. Een laag koolzuurgehalte met zachte afdronk maakt dit bier een smaakvol bier om van te genieten. 

Hello Blondie is een klassiek Belgisch blond bier met een alcoholpercentage van 7,5%. De vollere smaak komt door een wat hoger moutgehalte dan bij pils. Door het hogere moutgehalte is het alcoholpercentage ook hoger dan andere blond bieren. 

Alcoholpercentage: 7,5%

Advies serveertemperatuur: 7 à 8 graden

Welk glas?

Inchecken op Untappd

Te bestellen bij Hellobier

Hello Dubbel

Herkomst: Veghel, Nederland

Kastanjebruin tot robijnrood bier met beige schuimkraag. De geur van karamel en in de smaak tonen van rood fruit. Een zoete afdronk waar de tonen van karamel in terugkomen. 

Hello Dubbel is een Belgische dubbel. De kleur van het bier ontstaat door gebruik van donkere mout. De gerst die van het land af komt is niet direct te gebruiken in het brouwproces. Daarvoor dient men eerst het gerst te vermouten. Dit houdt in dat zij het eerst laten weken zodat het zich vol zuigt met water, zich dan gaat ontkiemen waarbij vervolgens het ontkiemen gestopt wordt door te drogen. Door bij het drogen verschillende temperaturen te gebruiken ontstaan er verschillende kleursoorten. 

 

Alcoholpercentage: 8,2%

 

Advies serveertemperatuur: 8 à 9 graden.

 

Welk glas?

 

Inchecken op Untappd

Te bestellen bij Hellobier

 

Hello Trippeltje 

Herkomst: Veghel, Nederland

Okergele tripel met fijne schuimkraag. Vol van smaak met kruidige tonen in neus en mond. Door het hoge moutgehalte ontstaan er restsuikers na het brouwproces wat het bier body geeft en een fijn zoete en toch frisse smaak. 

Hello Trippeltje is een Belgische tripel. Licht van kleur en hoog in de alcohol. Het hoge alcoholpercentage ontstaat door gebruik van veel mout. En veel mout is weer te verklaren door de theorie achter de termen dubbel, tripel en quadrupel. Er was ooit een basisbier wat licht van kleur was en laag in de alcohol. Men wilde variatie brengen in de bieren en deed dat onder andere door de hoeveelheid mout te veranderen in het recept. Men verdubbelde de mout wat uiteindelijk resulteerde tot een dubbel, verdrievoudigen maakt een tripel en vier keer zoveel mout ten opzichte van het basisrecept resulteerde tot een quadrupel.

Alcoholpercentage: 9%

Advies serveertemperatuur: 7 tot 9 graden

Welk glas?

Inchecken op Untappd

Te bestellen bij Hellobier

 

Hello Job

Herkomst: Veghel, Nederland

Helder strogeel pils met fijne schuimkraag. Goed in balans zonder echte uitschieters in de basissmaak. Dorstlessend en fris.

Pils is het meest gedronken bier op de wereld. Helder en sprankelend met een alcoholpercentage van circa 5%. Een verschil tussen pils en andere bieren is de vergisting. Pils is een ondergistend bier wat inhoud dat het bier vergist op een temperatuur tussen de 5 en 15 graden. Alle eerder genoemde bieren en zijn bovengistend wat inhoud dat het bier vergist tussen de 15 en 25 graden. 

De vergisting zorgt ervoor dat suikers die ontstaan tijdens het brouwproces worden omgezet in o.a. koolzuur en alcohol.  

Alcoholpercentage: 5%

Advies serveertemperatuur: 4 à 5 graden.

Welk glas?

Inchecken op Untappd

Te bestellen bij Hellobier

 

Laat een reactie achter

What are your experiences? Read or write a review here.

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Verplichte velden

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »