1500+ bieren in onze winkel in Veghel
Winkel 7 dagen per week geopend
Gratis verzenden vanaf €75
We verzorgen ook uw bierproeverij thuis of op locatie
Glutenvrij bier

Bierista Job Nijhoff - 22 / Apr / 2022

Glutenvrij bier

Erg vervelend natuurlijk als je een glutenallergie hebt terwijl je toch wilt genieten van een bier. Maar ook voor bierliefhebbers met een glutenallergie is er een assortiment waardoor zij kunnen genieten van een gevarieerd aanbod speciaalbieren.

Hoe wordt glutenvrij bier gemaakt? 

Om deze vraag te beantwoorden moeten we misschien ook eerst vertellen hoe gluten juist in bier komt. Gluten in bier is afkomstig van de mout. Maar mout is een verzamelnaam voor graansoorten die gebruikt kunnen worden bij het brouwen van bier. Meest gebruikte moutsoorten zijn bijvoorbeeld gerstmout, tarwemout en roggemout. Maar er bestaan ook graansoorten zonder gluten. En door hiervoor te kiezen als moutsoort kan er glutenvrij bier gemaakt worden. Een voorbeeld van graansoorten die gebruikt kunnen worden bij het maken van glutenvrij bier zijn teff en gierst. 

Een andere manier om glutenvrij bier te maken is om na het brouwen de gluten eruit te halen. Over dat proces is niet zoveel bekend. 

Aanbod glutenvrije bieren

Voor diegene die denken dat glutenvrije bieren alleen maar uit pils varianten bestaat heeft het mis. Ook dit aanbod ontwikkeld zich door en er zijn dus ook diverse bierstijlen glutenvrij te bestellen. Hieronder een greep uit het assortiment van Hellobier in de winkel en webshop.

Brunehaut Wit Glutenvrij

Grisette Blond Glutenvrij 

Slaapmutske Dubbel Glutenvrij

Jopen Hop Zij Met Ons Glutenvrij 

Grisette Tripel Glutenvrij

Mongozo Pilsner

Glutenvrij bierpakket

Of laat je je liever verrassen door de bierkenners van Hellobier? Dan hebben we ook een Glutenvrij bierpakket met een selectie van 8 verschilllende glutenvrij bieren.

Laat een reactie achter

What are your experiences? Read or write a review here.

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Verplichte velden

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »