1500+ bieren in onze winkel in Veghel
Winkel 7 dagen per week geopend
Gratis verzenden vanaf €75
We verzorgen ook uw bierproeverij thuis of op locatie
Hellobier Bosch bierpakket

Bierista Job - 02 / Aug / 2019

Hellobier Bosch bierpakket

Speciaalbier uit Den Bosch. Meer dan genoeg keus. En daarom dat wij graag een Bosch bierpakket voor je samenstellen. De wisseling van de bieren is op dit moment steeds groter en er zijn steeds meer keuzes wat betreft Bosch speciaalbier. Daarom dat wij vooral de brouwerijen uitlichten met een aantal bieren van hen. 

Brouwerij Kollenburg

Stadsbrouwerij Kollenburg of brouwerij 't Kolleke. Twee namen die je voorbij ziet komen die verwijzen naar dezelfde brouwerij. Deze brouwerij zit gekoppeld aan Bar le Duc. Een bekend eetcafé gevestigd in de Uilenburg. In iedere generatie van deze familie komt een Jan voor en daarom dat ook een groot deel van de bieren die zij brouwen een naam hebben met de naam Jan. Denk aan Oude Jan, Jonge Jan, Ome Jan en nog een aantal combinaties. Het grootste gedeelte van het assortiment is dan ook direct te proeven in Bar le Duc. En een klein gedeelte is maar terug te vinden in het assortiment van bierwinkels en slijteren. Waaronder Jheronimus. 

Jheronimus

Herkomst: Den Bosch, Nederland

Een blondbier uit dezelfde stad als Hellobier.nl. Het bier heeft een heldere honingachtige kleur. De geur van het bier doet ons denken aan multifruit . Een krachtige frisse smaak waarin je citrus, honing en een bittertje terugvindt. Dit dorstlessend blondbier is afkomstig van brouwerij ’t Kolleke. Aan de brouwerij zit een café verbonden, café Bar Le Duc. Ook in dit café is uiteraard de Jheronimus te nuttigen. Naast het nuttige van de vele bieren uit eigen brouwerij is er een “schatkist” aanwezig met meer unieke speciaalbieren. Wil je weten waar je nog meer in Den Bosch kunt genieten van speciaalbieren?

Alcoholpercentage: 7%

Advies serveertemperatuur: 5 à 6 graden.

Welk glas?

Inchecken op Untappd

 

Kolleke Jonge Jan Herkomst: Den Bosch, Nederland Troebel citrusgeel witbier met stevige schuimkraag. Fris in de geur en smaak. Zacht en romig in de mond waarbij de ingrediënten koriander en sinaasappelschil subtiel aanwezig zijn. Weet jij al het verschil tussen witbier en weizen? Kolleke Jonge Jan is afkomstig van brouwerij ’t Kolleke uit Den Bosch. Verschillende bieren van deze brouwerij zijn al voorbij gekomen in de bierpakketten van Hellobier. Anouk is ook een keer langs geweest bij Jan, de eigenaar van Stadsbrouwerij ’t Kolleke. Zij heeft hem toen geïnterviewd over de brouwerij. Veel bieren van ’t Kolleke hebben de naam Jan in de naam van het bier. Ook in de verschillende generaties van de familie draagt iemand wel de naam Jan. Alcoholpercentage: 7 %

Kolleke Jonge Jan

Herkomst: Den Bosch, Nederland

Troebel citrusgeel witbier met stevige schuimkraag. Fris in de geur en smaak. Zacht en romig in de mond waarbij de ingrediënten koriander en sinaasappelschil subtiel aanwezig zijn.

Weet jij al het verschil tussen witbier en weizen?

Kolleke Jonge Jan is afkomstig van brouwerij ’t Kolleke uit Den Bosch. Verschillende bieren van deze brouwerij zijn al voorbij gekomen in de bierpakketten van Hellobier. Anouk is ook een keer langs geweest bij Jan, de eigenaar van Stadsbrouwerij ’t Kolleke. Zij heeft hem toen geïnterviewd over de brouwerij. Veel bieren van ’t Kolleke hebben de naam Jan in de naam van het bier. Ook in de verschillende generaties van de familie draagt iemand wel de naam Jan.

Alcoholpercentage: 7 %

Advies serveertemperatuur: 6 tot 8 graden.

Welk glas?

Inchecken op Untappd

Brouwerij Boegbeeld

Nog zo'n bekende brouwerij uit Den Bosch. Boegbeeld zat ooit gevestigd in de buurt van Bar le Duc, de Uilenburg. Boven een antiekzaak brouwde Janneke, oprichtster en eigenaar van Brouwerij Boegbeeld, haar bierassortiment. En toch wel hét bekendste bier van brouwerij Boegbeeld is Kutbier. Kutbier is oorspronkelijk een blond bier met pruimen. Tegenwoordig is er ook een variant met perzik te verkrijgen.

Janneke is lang de enige vrouwelijke brouwer met een eigen brouwerij geweest. De brouwerij is vertrokken uit Den Bosch maar de bieren bestaan nog steeds. 

Kutbier Herkomst: Den Bosch, Nederland Een speciaalbier van brouwerij Boegbeeld. Kutbier is een goudkleurig blond bier met een fruitige geur. Het bier heeft een frisse smaak met een hoog koolzuurgehalte. Terwijl het koolzuur je tong laat tintelen proefje ook een licht zuurtje. Op het etiket staat beschreven waar de naam Kutbier vandaan komt. Brouwerij Boegbeeld is gevestigd op de bovenverdieping van een antiekwinkel in Den Bosch. Een leuke locatie om een bezoekje aan te brengen. Het bier bevat een alcoholpercentage van 6,3%. Advies serveertemperatuur: 7 graden. Alcoholpercentage: 6,3%

Kutbier

Herkomst: Den Bosch, Nederland

Een speciaalbier van brouwerij Boegbeeld. Kutbier is een goudkleurig blond bier met een fruitige geur. Het bier heeft een frisse smaak met een hoog koolzuurgehalte. Terwijl het koolzuur je tong laat tintelen proefje ook een licht zuurtje. Op het etiket staat beschreven waar de naam Kutbier vandaan komt. Brouwerij Boegbeeld is gevestigd op de bovenverdieping van een antiekwinkel in Den Bosch. Een leuke locatie om een bezoekje aan te brengen. Het bier bevat een alcoholpercentage van 6,3%. Advies serveertemperatuur: 7 graden.

Alcoholpercentage: 6,3%

Advies serveertemperatuur: 7 graden

Welk glas?

Inchecken op Untappd

 

 Rooie Oortjes  Herkomst: Den Bosch, Nederland Koperkleurige red ale met een fris bittertje. Neigt naar een IPA stijl. Het bier heeft een fruitig tintje van de passievrucht maar is niet overdreven aanwezig. Lekker subtiel. Janneke van brouwerij boegbeeld houdt ervan om bijzondere biersmaken in de markt te brengen. Meer over haar en de brouwerij lees je in dit interview. Zij is de enige brouwster met een eigen brouwerij. Iets om trots op te zijn natuurlijk. Het assortiment van brouwerij boegbeeld bestaat uit verschillende speciaalbieren van verschillende brouwstijlen met ieder een bijzonder verhaal. Het meest bekende bier van deze brouwerij is toch wel Kutbier. Wat natuurlijk ook terug te vinden is in het Bosch pakket van Hellobier.  Alcoholpercentage: 4,9%

Rooie Oortjes

Herkomst: Den Bosch, Nederland

Koperkleurige red ale met een fris bittertje. Neigt naar een IPA stijl. Het bier heeft een fruitig tintje van de passievrucht maar is niet overdreven aanwezig. Lekker subtiel. Janneke van brouwerij boegbeeld houdt ervan om bijzondere biersmaken in de markt te brengen. Meer over haar en de brouwerij lees je in dit interview. Zij is de enige brouwster met een eigen brouwerij. Iets om trots op te zijn natuurlijk. Het assortiment van brouwerij boegbeeld bestaat uit verschillende speciaalbieren van verschillende brouwstijlen met ieder een bijzonder verhaal. Het meest bekende bier van deze brouwerij is toch wel Kutbier. Wat natuurlijk ook terug te vinden is in het Bosch pakket van Hellobier.

Alcoholpercentage: 4,9%

Advies serveertemperatuur: 5 graden.

Welk glas?

Inchecken op Untappd

Brouwerij D'n Draok 

Brouwerij D'n Draak bestaat inmiddels al weer 10 jaar. Ooit begonnen met het brouwen van Triple Twelve. Tegenwoordig een ruim assortiment speciaalbieren met daarbij ook een aantal specials. Paul, oprichter en eigenaar, heeft een fysieke brouwerij in Berlicum. Zijn garage thuis werd al snel te klein. En tegenwoordig brouwt Paul ook op Fort Isabella in Vught. Samen met een andere fanatiek brouwer, Uwe, is Paul ook nog eigenaar van Batches. Een brouwerij waarbij zij bepalen wanneer een bier klaar is en alle bieren maar éénmalige Batches zijn. 

Triple Twelve Herkomst: Den Bosch, Nederland Goudkleurig mistig tripel met de fijne schuimkraag die snel verdwijnt. De smaak is zacht en licht zoet waarin je karamel herkent maar ook een scherp peperachtige smaak heeft waardoor het prikkelt op de tong. De kruidige smaak blijft ook in de afdronk hangen. Triple Twelve is afkomstig van brouwerij D’n Draok. De Triple Twelve is afkomstig van brouwerij d’n Draok uit Den Bosch. Deze brouwerij heeft een breed assortiment en brengt regelmatig specials uit. Lees hier meer over de brouwerij en brouwerij D’n Draok. Alcoholpercentage: 6,5%

Triple Twelve

Herkomst: Den Bosch, Nederland

Goudkleurig mistig tripel met de fijne schuimkraag die snel verdwijnt. De smaak is zacht en licht zoet waarin je karamel herkent maar ook een scherp peperachtige smaak heeft waardoor het prikkelt op de tong. De kruidige smaak blijft ook in de afdronk hangen. Triple Twelve is afkomstig van brouwerij D’n Draok. De Triple Twelve is afkomstig van brouwerij d’n Draok uit Den Bosch. Deze brouwerij heeft een breed assortiment en brengt regelmatig specials uit. Lees hier meer over de brouwerij en brouwerij D’n Draok.

Alcoholpercentage: 6,5%

Advies serveertemperatuur: 6 à 7 graden

Welk glas?

Inchecken op Untappd

 

 Cascarillo Herkomst: Den Bosch, Nederland Donker speciaalbier met een stevige schuimkraag en in de neus tonen van kaneel. Een kruidige volle smaak waarbij de kaneel ook weer te herkennen is in combinatie met een zuurtje. Houdoe en Bedankt is gebrouwen voor de vertrekkende burgermeester van Den Bosch Ton Rombouts. Toevallig had brouwerij D’n Droak hetzelfde idee en vervolgens bleek ook de naam hetzelfde te zijn. Het enige verschil zit hem in “En” en “&”. De brouwerij is ook regelmatig op (bier)festivals te vinden waar je dan natuurlijk kunt genieten van de heerlijke speciaalbieren. Daarnaast vindt brouwer Paul het leuk om samenwerkingen aan te gaan die naast bier ook andere producten opleveren. Denk aan een likeur en wisky. Alcoholpercentage: 6,6%

Cascarillo

Herkomst: Den Bosch, Nederland

Donker speciaalbier met een stevige schuimkraag en in de neus tonen van kaneel. Een kruidige volle smaak waarbij de kaneel ook weer te herkennen is in combinatie met een zuurtje. Houdoe en Bedankt is gebrouwen voor de vertrekkende burgermeester van Den Bosch Ton Rombouts. Toevallig had brouwerij D’n Droak hetzelfde idee en vervolgens bleek ook de naam hetzelfde te zijn. Het enige verschil zit hem in “En” en “&”. De brouwerij is ook regelmatig op (bier)festivals te vinden waar je dan natuurlijk kunt genieten van de heerlijke speciaalbieren. Daarnaast vindt brouwer Paul het leuk om samenwerkingen aan te gaan die naast bier ook andere producten opleveren. Denk aan een likeur en wisky.

Alcoholpercentage: 6,6%

Advies serveertemperatuur: 7 à 8 graden.

Welk glas?

Inchecken op Untappd

Brouwerij Markies

Brouwerij Markies is toch wel de kleinste brouwerij van Den Bosch. Gevestigd op het Paleiskwartier in een oud kantoor van een conciërge. Geen grote aantallen tegelijk maar kleinschalig gebrouwen batches. Dit bier zit tegenwoordig wat minder in ons Bosch pakket, excuus, maar is onder andere nog wel te verkrijgen bij Jongens van de Wit. 

Ons Vergist Signature Herkomst: Den Bosch, Nederland Een dunkelweizen met een toffee-achtige kleur. Afkomstig van brouwerij de Markies uit Den Bosch. Een weizen met een fris zuurtje van de lemon peelings die gebruikt is. Door gebruik van tarwe krijgt dit bier een volmondig karakter. Een kleine brouwerij die al meer dan tien verschillende bieren in hun assortiment heeft (gehad). Lees in dit interview meer informatie over brouwerij de Markies uit Den Bosch. Alcoholpercentage: 8,5%

Ons Vergist Signature

Herkomst: Den Bosch, Nederland

Een dunkelweizen met een toffee-achtige kleur. Afkomstig van brouwerij de Markies uit Den Bosch. Een weizen met een fris zuurtje van de lemon peelings die gebruikt is. Door gebruik van tarwe krijgt dit bier een volmondig karakter. Een kleine brouwerij die al meer dan tien verschillende bieren in hun assortiment heeft (gehad). Lees in dit interview meer informatie over brouwerij de Markies uit Den Bosch.

Alcoholpercentage: 8,5%

Advies serveertemperatuur: 5 tot 7 graden

Welk glas?

Inchecken op Untappd

 

 Ons vergist Rood Herkomst: Den Bosch, Nederland Oranjekleurig fruitig bier met een fris zuurtje. In de neus herken je de geur van framboos. De smaak is licht zoet en ook hier is framboos terug te vinden. Dat de framboos te herkennen is in dit bier is niet vreemd omdat dit fruit ook mee vergist in het brouwproces. Een bijzonder speciaalbier met weinig koolzuur dat makkelijk weg drinkt. Ons Vergist Rood is afkomstig van brouwerij Markies, gevestigd op het paleiskwartier in Den Bosch. Brouwerij Markies brouwt op kleine schaal in een klein kantoortje wat voorheen het beheerderskantoor was van een huurflat. Het unieke aan deze brouwerij is dan ook dat het midden in een appartementencomplex zit. Wil je weten waar je nog meer speciaalbieren kunt drinken in Den Bosch? Ontdek het in deze blog. Alcoholpercentage: 10%

Ons vergist Rood

Herkomst: Den Bosch, Nederland

Oranjekleurig fruitig bier met een fris zuurtje. In de neus herken je de geur van framboos. De smaak is licht zoet en ook hier is framboos terug te vinden. Dat de framboos te herkennen is in dit bier is niet vreemd omdat dit fruit ook mee vergist in het brouwproces. Een bijzonder speciaalbier met weinig koolzuur dat makkelijk weg drinkt. Ons Vergist Rood is afkomstig van brouwerij Markies, gevestigd op het paleiskwartier in Den Bosch.

Brouwerij Markies brouwt op kleine schaal in een klein kantoortje wat voorheen het beheerderskantoor was van een huurflat. Het unieke aan deze brouwerij is dan ook dat het midden in een appartementencomplex zit. Wil je weten waar je nog meer speciaalbieren kunt drinken in Den Bosch? Ontdek het in deze blog.

Alcoholpercentage: 10%

Advies serveertemperatuur: 8 tot 12 graden.

Welk glas?

Inchecken op Untappd

Brouwerij Bossche Posse

Eén van de nieuwste aanwinsten wat betreft Bosch bier is Bossche Posse. Een brouwerij met een mooi basis assortiment van Amber, Saison en Tripel. Maar waarbij zo nu en dan ook een Stout of een Blond wordt gebrouwen. 

Bossche Posse is een huurbrouwer. Dat houdt in dat zij zelf geen fysieke brouwerij bezitten maar andermans brouwcapaciteit huren. In dit geval brouwen zij bij brouwerij Sint Servattumus in Schijndel. 

Het assortiment van Bossche Posse kun je ook bekijken in onze webshop

Brouwerij Uthoka

Een brouwerij uit de buurt van Den Bosch, gevestigd in Vught. Eigenaar Uwe, kwam al eerder voorbij met het verhaal over Batches, brouwt zelf een serie onder de naam van brouwerij Uthoka. In het assortiment verwijzingen naar kenmerken van Vught zoals Isabella en Ijzeren man. Uwe brouwt de bieren bij brouwerij D'n Draok in Berlicum. Maar Uwe is vooral een fanatiek Biersommelier

Speciaalbier en Den Bosch

Den Bosch is een bourgondische stad. Genoeg mogelijkheden om te eten en te drinken. Maar wij hebben ook een blog geschreven over waar je nou heerlijke speciaalbieren kunt drinken. 

 

Laat een reactie achter

What are your experiences? Read or write a review here.

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Verplichte velden

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »