1500+ bieren in onze winkel in Veghel
Winkel in Veghel ma t/m za geopend
Gratis verzenden vanaf €75
We verzorgen ook uw bierproeverij thuis of op locatie
Speciaalbier – bierpakket april 2020

01 / Apr / 2020

Speciaalbier – bierpakket april 2020

Dublin Blonde Lager  Herkomst: Dublin, Ierland  Mistig blondbier met de kleur van perzik. Medium schuimkraag die redelijk snel verdwijnt. Een gebalanceerd blond bier met citrustonen en waar de bittere tonen subtiel iets meer aanwezig zijn. Dublin Blonde is afkomstig van Irishtown Brewing Co. Ontstaan vanuit een idee in de pub om een bier te brouwen dat toegankelijk is om meer dan één te kunnen drinken. Blijkbaar is dat in Dublin wat lastiger te vinden. Het resultaat is deze Dublin Blonde. Waar de eerste batch nog kleinschalig was daar brouwen ze nu op grotere schaal omdat het bier goed ontvangen werd.  Alcoholpercentage: 4,4%

Dublin Blonde Lager

Herkomst: Dublin, Ierland

Mistig blondbier met de kleur van perzik. Medium schuimkraag die redelijk snel verdwijnt. Een gebalanceerd blond bier met citrustonen en waar de bittere tonen subtiel iets meer aanwezig zijn. Dublin Blonde is afkomstig van Irishtown Brewing Co. Ontstaan vanuit een idee in de pub om een bier te brouwen dat toegankelijk is om meer dan één te kunnen drinken. Blijkbaar is dat in Dublin wat lastiger te vinden. Het resultaat is deze Dublin Blonde. Waar de eerste batch nog kleinschalig was daar brouwen ze nu op grotere schaal omdat het bier goed ontvangen werd.

Alcoholpercentage: 4,4%

Advies serveertemperatuur: 5 graden.

Welk glas?

Inchecken op Untappd

 

meerlap  Herkomst: Gorinchem, Nederland  Koffiezwart bier met beige schuimkraag. Vol van smaak met een stevige body waarin je tonen van drop, chocade en laurier herkent. Deze tonen zijn ook te herkennen in de geur. Smeerlap is afkomstig van brouwerij de Kaper uit Gorinchem. Opgericht in 2017 na jarenlang in de keuken het brouwproces geleerd door middel van hobbybrouwen. Een onafhankelijk microbrouwerij gerund door 2 mannen met een muziekverleden. Beide mannen hebben in een band gezeten en nu delen ze de passie voor speciaalbier. Smeerlap is een Milkstout die zacht in de mond voelt en eveneens een zachte afdronk heeft.

meerlap

Herkomst: Gorinchem, Nederland

Koffiezwart bier met beige schuimkraag. Vol van smaak met een stevige body waarin je tonen van drop, chocade en laurier herkent. Deze tonen zijn ook te herkennen in de geur. Smeerlap is afkomstig van brouwerij de Kaper uit Gorinchem. Opgericht in 2017 na jarenlang in de keuken het brouwproces geleerd door middel van hobbybrouwen. Een onafhankelijk microbrouwerij gerund door 2 mannen met een muziekverleden. Beide mannen hebben in een band gezeten en nu delen ze de passie voor speciaalbier. Smeerlap is een Milkstout die zacht in de mond voelt en eveneens een zachte afdronk heeft. 

In één van onze blogs kun je lezen wat het verschil is tussen porter en stout

Milkstout houdt in dat er een stout is gebrouwen waaraan lactose is toegevoegd. Dit maakt het bier wat zachter en zoeter wat je doet denken aan een espresso met suiker. 

Voor een bier met een laag alcoholpercentage heeft de Smeerlap een stevige body.

Alcoholpercentage: 4,8%

Advies serveertemperatuur: 5 à 6 graden.

Welk glas?

Inchecken op Untappd

 

Blond Lentebier  Herkomst: Purmerend, Nederland  Citrusgeel lentebier met stevige schuimkraag. Zodra je met de neus boven het glas komt herken je de geur van vers gemaaid glas en citrustonen. Fris bier met bloemige tonen en hopbitters en de smaak van grapefruit. Blond Lentebier is afkomstig van Berging Brouwerij uit Purmerend.  Lentebier mag in deze tijd natuurlijk niet ontbreken. Veel brouwerijen brengen in deze tijd een fris, lichtgekleurd bier op de markt dat goed past bij de dagen dat het langer licht is en de temperatuur stijgt.  Ook worden er diverse lentebock bieren op de markt gebracht.

Blond Lentebier

Herkomst: Purmerend, Nederland

Citrusgeel lentebier met stevige schuimkraag. Zodra je met de neus boven het glas komt herken je de geur van vers gemaaid glas en citrustonen. Fris bier met bloemige tonen en hopbitters en de smaak van grapefruit. Blond Lentebier is afkomstig van Berging Brouwerij uit Purmerend.

Lentebier mag in deze tijd natuurlijk niet ontbreken. Veel brouwerijen brengen in deze tijd een fris, lichtgekleurd bier op de markt dat goed past bij de dagen dat het langer licht is en de temperatuur stijgt.

Ook worden er diverse lentebock bieren op de markt gebracht. Wat de historie van bockbier is lees je in een van onze blogs.

Alcoholpercentage: 5%

Advies serveertemperatuur: 5 à 6 graden

Welk glas?

Inchecken op Untappd

 

Kolleke Kleine Jan  Herkomst: Den Bosch, Nederland  Amberkleurig lentebier met stabiele schuimkraag. Verfrissend lentebier met subtiele salmiak smaak. De geur en smaak matchen niet helemaal omdat je in de neus een lichtzoete geur herkent. De afdronk van dit bier is kort maar wel uitnodiging om nog een slok van de Kolleke Kleine Jan te nemen. Dit bier is afkomstig van Brouwerij ’t Kolleke uit Den Bosch. Een brouwerij gekoppeld aan café Bar le Duc. Het café heeft een rijke kaart aan speciaalbieren en diverse bieren uit eigen brouwerij.  In verband met de coronacrisis verkopen ze vanuit het café diverse pakketten met speciaalbier en borrelhappen die je kunt afhalen bij café Bar le Duc.

Kolleke Kleine Jan

Herkomst: Den Bosch, Nederland

Amberkleurig lentebier met stabiele schuimkraag. Verfrissend lentebier met subtiele salmiak smaak. De geur en smaak matchen niet helemaal omdat je in de neus een lichtzoete geur herkent. De afdronk van dit bier is kort maar wel uitnodiging om nog een slok van de Kolleke Kleine Jan te nemen. Dit bier is afkomstig van Brouwerij ’t Kolleke uit Den Bosch. Een brouwerij gekoppeld aan café Bar le Duc. Het café heeft een rijke kaart aan speciaalbieren en diverse bieren uit eigen brouwerij.

In verband met de coronacrisis verkopen ze vanuit het café diverse pakketten met speciaalbier en borrelhappen die je kunt afhalen bij café Bar le Duc. Meer informatie hierover vindt je op hun facebookpagina. 

 

Alcoholpercentage: 5,5%

 

Advies serveertemperatuur: 5 à 6 graden.

 

Welk glas?

 

Inchecken op Untappd

 

Kiem  Herkomst: Vleuten, Nederland  Goudkleuring lentebier met stevige schuimkraag. Bitter voert de boventoon zodra je een slok van dit bier neemt. Een lentebier met complexe smaak waarbij je na de bittere en frisse start van de smaken ook toetsen van hout herkent. Kiem is afkomstig van brouwerij Duits en Lauret. Een brouwerij gevestigd in een Fort waar ook een proeflokaal te vinden is.  Naast de brouwerij en proeflokaal zijn er ook een winkel, camping en camperplaatsen te vinden. Ook kun je er zalen huren voor onder andere feesten en partijen.  Alcoholpercentage: 6,5%

Kiem

Herkomst: Vleuten, Nederland

Goudkleuring lentebier met stevige schuimkraag. Bitter voert de boventoon zodra je een slok van dit bier neemt. Een lentebier met complexe smaak waarbij je na de bittere en frisse start van de smaken ook toetsen van hout herkent. Kiem is afkomstig van brouwerij Duits en Lauret. Een brouwerij gevestigd in een Fort waar ook een proeflokaal te vinden is.  Naast de brouwerij en proeflokaal zijn er ook een winkel, camping en camperplaatsen te vinden. Ook kun je er zalen huren voor onder andere feesten en partijen.

Alcoholpercentage: 6,5%

Advies serveertemperatuur: 6 tot 8 graden

Welk glas?

Inchecken op Untappd

 

 Hopfenweizen  Herkomst: Amsterdam, Nederland  Mistig citrusgele weizen met sneeuwwitte schuimkraag. Zoals je van een weizen gewend bent herken je in deze Hopfenweizen tonen van banaan. Ook de citrus in deze weizen is te herkennen maar door het bier te dryhoppen ontdek je in dit bier ook bloemige tonen. Dryhoppen houdt in dat na het brouwproces er nog een extra toegift aan hoppen is toegevoegd. Hopfenweizen is afkomstig van brouwerij Brothers in Law uit Amsterdam.  Een brouwerij die de laatste jaren flink aan de weg heeft getimmerd binnen de bierwereld. Ze brouwen bieren waarbij ze met respect binnen de bierstijlen de grenzen opzoeken.

Hopfenweizen

Herkomst: Amsterdam, Nederland

Mistig citrusgele weizen met sneeuwwitte schuimkraag. Zoals je van een weizen gewend bent herken je in deze Hopfenweizen tonen van banaan. Ook de citrus in deze weizen is te herkennen maar door het bier te dryhoppen ontdek je in dit bier ook bloemige tonen. Dryhoppen houdt in dat na het brouwproces er nog een extra toegift aan hoppen is toegevoegd. Hopfenweizen is afkomstig van brouwerij Brothers in Law uit Amsterdam.

Een brouwerij die de laatste jaren flink aan de weg heeft getimmerd binnen de bierwereld. Ze brouwen bieren waarbij ze met respect binnen de bierstijlen de grenzen opzoeken. 

Weet jij het verschil tussen witbier en weizen?

Alcoholpercentage: 5,5%

Advies serveertemperatuur: 4 tot 6 graden.

Welk glas?

Inchecken op Untappd

 

King Kong  Herkomst: Amsterdam, Nederland  Mistig okergele tripel met fijne schuimkraag. Romig en zacht bier met tonen van banaan. Dit bier verwijst naar de bekende film uit 1933. Op het etiket staat Coconut Tripel maar de kokos ontdekken we bij Hellobier niet in de smaak. King Kong is afkomstig van Cinemabrewers uit Amsterdam.  Wat je wellicht al uit de naam van de brouwerij kunt halen houden ze bij deze brouwerij van zowel films als bier. Twee mannen met een verleden in de filmwereld wilden de twee liefdes bij elkaar brengen. Ieder bier uit de selectie van Cinemabrewers uit Amsterdam verwijst dan ook naar een bekende film.   Alcoholpercentage: 8%

King Kong

Herkomst: Amsterdam, Nederland

Mistig okergele tripel met fijne schuimkraag. Romig en zacht bier met tonen van banaan. Dit bier verwijst naar de bekende film uit 1933. Op het etiket staat Coconut Tripel maar de kokos ontdekken we bij Hellobier niet in de smaak. King Kong is afkomstig van Cinemabrewers uit Amsterdam.

Wat je wellicht al uit de naam van de brouwerij kunt halen houden ze bij deze brouwerij van zowel films als bier. Twee mannen met een verleden in de filmwereld wilden de twee liefdes bij elkaar brengen. Ieder bier uit de selectie van Cinemabrewers uit Amsterdam verwijst dan ook naar een bekende film. 

Alcoholpercentage: 8%

Advies serveertemperatuur: 7 tot 10 graden

Welk glas?

Inchecken op Untappd

 

Moinette Brune   Herkomst: Tourpes, België  Kastanjebruin bier met beige schuimkraag. Zacht van smaak met een laag koolzuurgehalte. Smakenpallet bestaat uit rood fruit en karamel. De afdronk is licht zoet maar maakt je mond niet plakkerig. Moinette Brune is afkomstig van Brasserie Dupont. Een brouwerij met een rijke historie waarvan de boerderij al werd gebouwd in 1759 maar pas werd omgetoverd tot brouwerij in 1844.  Een brouwerij waarbij Saison Dupont symbool staat voor de brouwerij dat al in 1920 werd gebrouwen. Moinette Brune stamt uit 1986. Naast een brouwerij vindt je op de locatie ook een bakkerij en kaasmakerij.   Alcoholpercentage: 8,5%

Moinette Brune 

Herkomst: Tourpes, België

Kastanjebruin bier met beige schuimkraag. Zacht van smaak met een laag koolzuurgehalte. Smakenpallet bestaat uit rood fruit en karamel. De afdronk is licht zoet maar maakt je mond niet plakkerig. Moinette Brune is afkomstig van Brasserie Dupont. Een brouwerij met een rijke historie waarvan de boerderij al werd gebouwd in 1759 maar pas werd omgetoverd tot brouwerij in 1844.

Een brouwerij waarbij Saison Dupont symbool staat voor de brouwerij dat al in 1920 werd gebrouwen. Moinette Brune stamt uit 1986. Naast een brouwerij vindt je op de locatie ook een bakkerij en kaasmakerij. 

Alcoholpercentage: 8,5%

Advies serveertemperatuur: 8 tot 10 graden.

Welk glas?

Inchecken op Untappd

Laat een reactie achter

What are your experiences? Read or write a review here.

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Verplichte velden

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »