1500+ bieren in onze winkel in Veghel
Winkel in Veghel ma t/m za geopend
Gratis verzenden vanaf €75
We verzorgen ook uw bierproeverij thuis of op locatie
Speciaalbier – bierpakket april 2021

Job Nijhoff - 01 / Apr / 2021

Speciaalbier – bierpakket april 2021

 

Witte Willems
Herkomst: Mill, Nederland

 

Citruskleurig bier met stevige schuimkraag. Fris in de geur en smaak waarin je eveneens citrus herkent. Dorstlessend bier dat bruist in je mond en een zachte afdronk heeft. Witte Willems is afkomstig van brouwerij de Blauwe Knoop in Mill. Een kleine brouwerij gevestigd in een oud kasteel. De naam Witte Willems verwijst naar een kunstenaar uit Mill, Jo Willems. 

Witbier is een fris biertype dat vooral in de warme lente- en zomermaanden wordt gedronken. Onder andere gebrouwen met water, hop en gerste- en tarwemout. Weet jij het verschil tussen witbier en weizen? Dat hebben we beschreven in een van onze blogs. 

Alcoholpercentage: 4,8%

 

Advies serveertemperatuur: 5 graden.

 

Welk glas?

 

Inchecken op Untappd

 

Lindeboom Saison 

 

Herkomst: Neer, Nederland

Goudgeel bier met fijne schuimkraag. Kruidig in de neus en een aangename smaak met droge afdronk. Niet te hoog in het alcoholpercentage, 5,5%, wat ook dit bier een fijne dorstlesser maakt of een lekker aperitief bier. 

De Lindeboom Saison is afkomstig van brouwerij Lindeboom uit Neer. De naam Lindeboom verwijst naar de boom waarnaast ooit de brouwerij kleinschalig is begonnen. Nog steeds een familiebrouwerij met een bierassortiment van verschillende bierstijlen. Saison is van oorsprong een Zuid-Belgische bierstijl ontwikkeld door boeren. Zij wilden de seizoensarbeiders in de pauze voorzien van een dorstlessend bier wat niet te heftig moest zijn in de alcohol. Men moest natuurlijk na de pauze nog wel door kunnen werken. 

Alcoholpercentage: 5,5%

Advies serveertemperatuur: 5 à 6 graden.

Welk glas?

Inchecken op Untappd

 

Klockdown Dubbel

Herkomst: Hoeven, Nederland

Robijnrood tot kastanjebruin bier met beige schuimkraag. Op het eerste gezicht lijkt het een erg donker bier maar gebruik je bijvoorbeeld de zaklamp van je telefoon en je schijnt door het bier heen dan zul je ontdekken dat het bier helderder is dan verwacht. Karameltonen ontdek je in de geur en smaak. Daarnaast proef je tonen van rood fruit dat wordt afgesloten met een zachte afdronk. 

De Klokdown dubbel is afkomstig van brouwerij ‘t Meuleneind uit Hoeven. Een kleinschalige familiebrouwerij die ooit begonnen zijn als hobbybrouwers, vervolgens de stap hebben gezet naar huurbrouwen en tegenwoordig eigen brouwketels bezitten. De klockdown dubbel is natuurlijk een verwijzing naar de avondklok ten tijden van Covid 19. Wil je de theorie achter de termen dubbel, tripel en quadrupel weten? Die hebben we beschrijven in een van onze blogs. 

Alcoholpercentage: 6,9%

Advies serveertemperatuur: 7 à 8 graden

Welk glas?

Inchecken op Untappd

 

Abandon All Hope 

Herkomst: Purcellville,  Amerika

Mistig tot troebel citruskleurige IPA met stevige schuimkraag. De aromahoppen zorgen voor een fruitige en bloemige geur. De smaak is zacht, romig, fruitig en wordt begeleidt door een aangenaam bittere smaak die je van een India Pale Ale kunt verwachten. In de afdronk proef je een hop-burn achterin je keel. Vol van smaak met een verrassende afdronk. 

Hazy Imperial IPA betekent dat het een troebele (Hazy) en hoger in alcohol (Imperial) IPA is. Het verhaal achter IPA hebben we al eens eerder beschreven in een van onze blogs. Deze brouwerij komt uit Amerika van de brouwerij Adroit Theory. Zij brouwen voornamelijk Hazy IPA’s, fruitige sours, Pastry Stouts en barrel aged bieren. De Hazy IPA’s vult men af in blik die stuk voor stuk ook opvallen door de afbeeldingen op het blik. 

 

Alcoholpercentage: 8%

 

Advies serveertemperatuur: 7 tot 9 graden.

 

Welk glas?

 

Inchecken op Untappd

 

Val Dieu Blond  

Herkomst: Aubel, België

Strogeel blond bier met fijne schuimkraag. Een blond bier met body fris en zacht van smaak met eveneens een zachte afdronk. Een blond bier dat zowel als aperitief bier te gebruiken is of juist als afsluiter na een diner. 

Val Dieu Blond is afkomstig van Brasserie Abbaye de Val Dieu uit Aubel in België. Een bier dat tot abijdbieren behoort en niet tot trappistenbieren. Het verschillen tussen abdij- en trappistenbieren beschrijven we in een van onze blogs. 

Alcoholpercentage: 6%

Advies serveertemperatuur: 6 à 7 graden

Welk glas?

Inchecken op Untappd

 

Bravoure 

Herkomst: Baarle-Hertog, België

Amberkleurig bier met beige schuimkraag. Een rokerig tintje in de geur en smaak door het gebruik van rookmout. Daarnaast ook subtiele karameltonen. Een combinatie van rook en karamel dat in harmonie samengaat tot in de afdronk. Behalve de rookmout die het bier anders maakt ten opzichte van de andere bieren is dit bier ook nog gelagerd op houten rode wijnvaten en vaten van nieuw hout. Als extra toevoeging heeft men ook nog rozemarijn toegevoegd.

Bravoure is afkomstig van brouwerij Dochter van de Korenaar. Een brouwerij met een proeflokaal waar je ook alle bieren kunt proeven. Het assortiment bestaat uit twaalf basis bieren en een aantal specials waar de Bravoure er één van is. 

,Alcoholpercentage: 6,5%

Advies serveertemperatuur: 7 tot 9 graden.

Welk glas?

Inchecken op Untappd

 

Tesselaar Bruuzer 

 

Herkomst: Den Burg,  Nederland

 

Mistig koperkleurig bier met stevige schuimkraag. Hoppig in de neus en smaak in combinatie met een subtiel zoete toon. Zacht van smaak dat wordt begeleidt met een fijne hopbitter in smaak en afdronk. 

Tesselaar Bruuzer is afkomstig van het eiland Texel. Een familiebrouwerij van familie Diks waar je ook de bieren kunt proeven in een proeflokaal en waar je een rondleiding kunt volgen door de kleinschalige brouwerij. 

Alcoholpercentage: 9%

Advies serveertemperatuur: 7 tot 9 graden

Welk glas?

Inchecken op Untappd

 

Stramme Kabouter

Herkomst: Mill, Nederland

Een tripel met oranje gloed en fijne schuimkraag. Kruidig in smaak en geur. Zeer zacht van smaak wat de Stramme Kabouter doordrinkbaar maakt terwijl je 8% drinkt. 

Stramme Kabouter is afkomstig van brouwerij Stramme Kabouter uit Mill. Een huurbrouwer die ooit begon met hobbybrouwen en de eerste plek veroverde tijdens het NK hobbybrouwen in 2016. Daarom moest zijn bier wel groter uitgebracht worden waarna de brouwer de keuze heeft gemaakt om te gaan huurbrouwen. Tegenwoordig bestaat het bierassortiment uit 4 bieren die te vinden zijn in de Hellobier winkel in Veghel. 

Alcoholpercentage: 8 %

Advies serveertemperatuur: 9 tot 10 graden.

Welk glas?

Inchecken op Untappd

 

Laat een reactie achter

What are your experiences? Read or write a review here.

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Verplichte velden

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »