1500+ bieren in onze winkel in Veghel
Winkel in Veghel ma t/m za geopend
Gratis verzenden vanaf €75
We verzorgen ook uw bierproeverij thuis of op locatie
Speciaalbier – bierpakket augustus 2020

01 / Aug / 2020

Speciaalbier – bierpakket augustus 2020

Bar + Weinig

Herkomst: Amsterdam, Nederland

Amberkleurig mistig bier met stevige schuimkraag. Geur van citrus en passievrucht en een bittere smaak zoals je van een IPA kunt verwachten.

Bar+weinig is afkomstig van brouwerij de 7 Deugden en is een session pale ale. Session betekent dat het alcoholpercentage lager is dan verwacht. De 7 Deugden is een brouwerij uit Amsterdam waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt werken. Behalve een brouwerij bevindt zich er ook een proeflokaal op locatie waar je de bieren kunt proeven en een rondleiding kunt volgen. 

Bar+Weinig is een heerlijke dorstlesser voor warme zomerdagen.

Alcoholpercentage: 2,5%

Advies serveertemperatuur: 5 à 6 graden.

Welk glas?

Inchecken op Untappd

 

Asian White   Herkomst: Zaandijk, Nederland   Mistig okergeel witbier met stevige schuimkraag. Fris en sprankelend bier met licht zuurtje. De afdronk is scherp. Dit komt door de extra ingrediënten die toegevoegd zijn. De geraspte galanga wortel zorgt voor een peperachtige smaak en djeroek poerdet zorgt voor het fris zurige van limoenblad.  Behalve gerst en tarwe is voor dit bier ook rijst gebruikt wat het bier iets frisser maakt.

Asian White 

Herkomst: Zaandijk, Nederland 

Mistig okergeel witbier met stevige schuimkraag. Fris en sprankelend bier met licht zuurtje. De afdronk is scherp. Dit komt door de extra ingrediënten die toegevoegd zijn. De geraspte galanga wortel zorgt voor een peperachtige smaak en djeroek poerdet zorgt voor het fris zurige van limoenblad.

Behalve gerst en tarwe is voor dit bier ook rijst gebruikt wat het bier iets frisser maakt. Je kunt voor bieren namelijk verschillende bronnen van zetmeel gebruiken. 

Asian White is afkomstig van brouwerij Breugem. Een huurbrouwer die de ketels gebruikt van Brouwerij Hoop. Dit bier heeft een alcoholpercentage van 4,8%.

Alcoholpercentage: 4,8%

Advies serveertemperatuur: 5 à 6 graden.

Welk glas?

Inchecken op Untappd

 

Muifel Weizen  Herkomst: Oss, Nederland  Mistig okergele weizen met stevige schuimkraag. Zacht en romig van smaak met tonen van banaan. In de neus licht zurig wat afkomstig is van de tarwe die gebruikt wordt.  Weizen en Witbier wordt vaak door elkaar gehaald. Echter zijn er wel degelijk verschillen tussen de twee bierstijlen. Onder andere land van herkomst (Duitsland en België) en het Reinheitsgebot zijn bepalend. Hoe dat precies zit lees je in deze blog.   Alcoholpercentage: 5%

Muifel Weizen

Herkomst: Oss, Nederland

Mistig okergele weizen met stevige schuimkraag. Zacht en romig van smaak met tonen van banaan. In de neus licht zurig wat afkomstig is van de tarwe die gebruikt wordt.

Weizen en Witbier wordt vaak door elkaar gehaald. Echter zijn er wel degelijk verschillen tussen de twee bierstijlen. Onder andere land van herkomst (Duitsland en België) en het Reinheitsgebot zijn bepalend. Hoe dat precies zit lees je in deze blog. 

Alcoholpercentage: 5%

Advies serveertemperatuur: 5 à 6 graden

Welk glas?

Inchecken op Untappd

 

Diaglo Fuego  Herkomst: Hillegom, Nederland  Koffiezwart met beige schuimkraag. Let op de smaak. Zoals op het etiket te zien is wordt een peper gebruikt in het recept. De smaak van het bier begint met tonen van chocolade en drop en eindigt in een pepersmaak en kaneel. De pepersmaak blijft in de keel hangen. Een erg aanwezige restsmaak.  Diaglo Fuego is afkomstig van brouwerij Klein Duimpje. Het is een Imperial stout. Waar de term session betekent dat het bier een lager alcoholpercentage heeft dan gebruikelijk voor de bierstijl is het bij imperial het tegenovergestelde. Imperial betekent dat het bier een hoger alcoholpercentage heeft dan gebruikelijk.   Alcoholpercentage: 10%

Diaglo Fuego

Herkomst: Hillegom, Nederland

Koffiezwart met beige schuimkraag. Let op de smaak. Zoals op het etiket te zien is wordt een peper gebruikt in het recept. De smaak van het bier begint met tonen van chocolade en drop en eindigt in een pepersmaak en kaneel. De pepersmaak blijft in de keel hangen. Een erg aanwezige restsmaak.

Diaglo Fuego is afkomstig van brouwerij Klein Duimpje. Het is een Imperial stout. Waar de term session betekent dat het bier een lager alcoholpercentage heeft dan gebruikelijk voor de bierstijl is het bij imperial het tegenovergestelde. Imperial betekent dat het bier een hoger alcoholpercentage heeft dan gebruikelijk. 

 

Alcoholpercentage: 10%

 

Advies serveertemperatuur: 8 tot 12 graden.

 

Welk glas?

 

Inchecken op Untappd

 

Oude Jan Donker  Herkomst: Den Bosch, Nederland  Kastanjebruin bier met beige schuimkraag. De geur van chocolade, drop en laurier. In de smaak herken je tonen van salmiak en zoethout.  Oude Jan Donker is afkomstig van brouwerij ’t Kolleke uit Den Bosch. Een brouwerij gekoppeld aan café Bar le Duc. Tijdelijk heeft het café nu uitbreiding op de markt in Den Bosch i.v.m. de coronamaatregelen. Op de markt in Den Bosch kunnen ze meer personen kwijt op het terras. De locatie daar heet Bistro La Duchesse.   Alcoholpercentage: 7 %

Oude Jan Donker

Herkomst: Den Bosch, Nederland

Kastanjebruin bier met beige schuimkraag. De geur van chocolade, drop en laurier. In de smaak herken je tonen van salmiak en zoethout.

Oude Jan Donker is afkomstig van brouwerij ’t Kolleke uit Den Bosch. Een brouwerij gekoppeld aan café Bar le Duc. Tijdelijk heeft het café nu uitbreiding op de markt in Den Bosch i.v.m. de coronamaatregelen. Op de markt in Den Bosch kunnen ze meer personen kwijt op het terras. De locatie daar heet Bistro La Duchesse. 

Alcoholpercentage: 7 %

Advies serveertemperatuur: 6 tot 8 graden

Welk glas?

Inchecken op Untappd

 

Strandstuner   Herkomst: Den Burg, Nederland  Mistig koperkleurig weizen met stabiele schuimkraag. Fris van smaak met subtiel bittertje en lichtzoete afdronk. De geur van helmen in de duinen in combinatie met ziltige lucht van de zee.  Strandstuner is afkomstig van Tesselaar van Texel. Een familiebrouwerij met proeflokaal. Het bijzondere aan deze weizen is de kleur. Koperkleur weizen komt niet tot nauwelijks voor. Bij dit bier hebben ze dat onder andere gerealiseerd door gebruik te maken van geroosterde gerste- en tarwemout. De koperkleur is ook een verwijzing naar de koperkleurige ketels waarin dit bier is gebrouwen.   Alcoholpercentage: 5,5%

Strandstuner 

Herkomst: Den Burg, Nederland

Mistig koperkleurig weizen met stabiele schuimkraag. Fris van smaak met subtiel bittertje en lichtzoete afdronk. De geur van helmen in de duinen in combinatie met ziltige lucht van de zee.

Strandstuner is afkomstig van Tesselaar van Texel. Een familiebrouwerij met proeflokaal. Het bijzondere aan deze weizen is de kleur. Koperkleur weizen komt niet tot nauwelijks voor. Bij dit bier hebben ze dat onder andere gerealiseerd door gebruik te maken van geroosterde gerste- en tarwemout. De koperkleur is ook een verwijzing naar de koperkleurige ketels waarin dit bier is gebrouwen. 

Alcoholpercentage: 5,5%

Advies serveertemperatuur: 5 tot 7 graden.

Welk glas?

Inchecken op Untappd

 

Freehand  Herkomst: Breda, Nederland   Troebel goudgeel blond bier met een schuimkraag die redelijk snel wegtrekt. Heerlijke dorstlesser voor in de zomer met frisse tonen en citroenzurige smaak. Vernieuwd recept sinds dit bier in september 2019 gelanceerd is.  Freehand is afkomstig van brouwerij Frontaal uit Breda. Opgericht in 2015 nadat de eigenaar op zoek was gegaan naar de verschillende smaken en aroma’s in bestaande bieren. Vervolgens heeft hij het brouwen zichzelf aangeleerd en uiteindelijk de stap gezet naar een brouwerij met brouwcafé.   Bier in blik is in Nederland in opkomst. Diverse voordelen van bier in blik hebben we beschreven in deze blog.   Alcoholpercentage: 6%

Freehand

Herkomst: Breda, Nederland 

Troebel goudgeel blond bier met een schuimkraag die redelijk snel wegtrekt. Heerlijke dorstlesser voor in de zomer met frisse tonen en citroenzurige smaak. Vernieuwd recept sinds dit bier in september 2019 gelanceerd is.

Freehand is afkomstig van brouwerij Frontaal uit Breda. Opgericht in 2015 nadat de eigenaar op zoek was gegaan naar de verschillende smaken en aroma’s in bestaande bieren. Vervolgens heeft hij het brouwen zichzelf aangeleerd en uiteindelijk de stap gezet naar een brouwerij met brouwcafé. 

Bier in blik is in Nederland in opkomst. Diverse voordelen van bier in blik hebben we beschreven in deze blog. 

Alcoholpercentage: 6%

Advies serveertemperatuur: 5 à 6 graden

Welk glas?

Inchecken op Untappd

 

Halderbergs Russian Imperial Stout   Herkomst: Hoeven, Nederland  Zo zwart als teer met een beige schuimkraag. Stevige body waarbij een romige chocolade smaak de boventoon voert. Een bier waar je rustig voor kunt gaan zitten en genieten van de volle smaak van het bier. Wordt het bier ondertussen wat warmer omdat je er wat langer over doet? Geen probleem, dan komen er juist meer smaken vrij in dit complexe bier.   Russian Imperial Stout is afkomstig van brouwerij ’t Meuleneind uit Hoeven. Een brouwerij die naast hun eigen assortiment graag voor je aan de slag gaan om bieren op opdracht te brouwen.   Alcoholpercentage: 10,5 %

Halderbergs Russian Imperial Stout 

Herkomst: Hoeven, Nederland

Zo zwart als teer met een beige schuimkraag. Stevige body waarbij een romige chocolade smaak de boventoon voert. Een bier waar je rustig voor kunt gaan zitten en genieten van de volle smaak van het bier. Wordt het bier ondertussen wat warmer omdat je er wat langer over doet? Geen probleem, dan komen er juist meer smaken vrij in dit complexe bier. 

Russian Imperial Stout is afkomstig van brouwerij ’t Meuleneind uit Hoeven. Een brouwerij die naast hun eigen assortiment graag voor je aan de slag gaan om bieren op opdracht te brouwen. 

Alcoholpercentage: 10,5 %

Advies serveertemperatuur: 8 tot 12 graden.

Welk glas?

Inchecken op Untappd

Laat een reactie achter

What are your experiences? Read or write a review here.

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Verplichte velden

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »