1500+ bieren in onze winkel in Veghel
Winkel in Veghel ma t/m za geopend
Gratis verzenden vanaf €75
We verzorgen ook uw bierproeverij thuis of op locatie
Speciaalbier – bierpakket augustus 2021

Job Nijhoff - 01 / Aug / 2021

Speciaalbier – bierpakket augustus 2021

Hello Witte
Herkomst: Veghel, Nederland

 

Citruskleurig witbier met stevige schuimkraag. De citrus komt ook terug in de neus en smaak. Een fris dorstlessend witbier voor de warme dagen. Fijn koolzuur gehalte en zachte afdronk maakt het een aangenaam bier. 

Hello Witte is een Belgisch witbier wat vaak wordt verward met een Duitse weizen. Behalve het verschil in land van herkomst is er nog een groot verschil. Beide bieren worden gemaakt van zowel gerste- als tarwemout. Echter is een groot verschil dat de Duitse weizen wordt gemaakt volgens het Rheinheitsgebot. Dit houdt in dat naast de basis ingrediënten water, gertse- en tarwemout, hop en gist er géén extra ingrediënten gebruikt mogen worden. Bij witbier mag dit wel en wordt ook vaak sinaasappelschil en korianderzaad aan toegevoegd. 

Alcoholpercentage: 5%

 

Advies serveertemperatuur: 5 à 6 graden.

 

Welk glas?

 

Inchecken op Untappd

 

ieremegoggel

Herkomst: Amsterdam, Nederland

Kastanjebruin koper kleurige saison met fijne schuimkraag. Licht zoet in de neus gecombineerd met een fijn zuurtje. Vol van smaak waarin ook de combinatie van zoet, kruidigheid en een zuurtje wordt afgesloten met een droge afdronk. Het zuurtje wat je in het bier ontdekt is afkomstig van de Hibiscus dat gebruikt is bij het brouwen van bier. 

Pieremegoggel is afkomstig van brouwerij Homeland gevestigd op een oude marinewerf in Amsterdam. Omdat iedere bierliefhebber zich daar thuis hoort te voelen heeft men de brouwerij Homeland genoemd. 

Bier in blik zie je steeds vaker omdat dat uiteindelijk beter is voor het bier. En een ander voordeel daarvan is dat de artwork aan de buitenkant uitgebreid kan worden. Ook dit blik valt dan op door zijn opvallende verschijning. 

Saison is van oorsprong afkomstig uit Zuid-Belgische provincie Henegauwen. Ontwikkeld door boeren voor de seizoensarbeiders als dorstlesser in de pauze. Vandaar een niet al te hoge alcoholperecnetage en droge afdronk. 

Door gebruik van hibiscus en een wat donkerdere mout is deze saison wellicht wat complexer dan de gemiddelde saison. Maar nog steeds een aanrader. 

Alcoholpercentage: 5,9%

Advies serveertemperatuur: 6 à 7 graden.

Welk glas?

Inchecken op Untappd

 

Amber Jeneverbes 

Herkomst: Hillegom, Nederland 

Robijnrood amberkleurig bier met fijne schuimkraag. Kruidig in de neus en de smaak bestaat uit tonen van karamel, jeneverbes en een subtiele moutigheid. Bier met body en de afdronk blijft licht zoet en moutig. 

Door het gebruik van jeneverbes is het bier kruidiger dan een gemiddeld amber bier maar maakt het aangenaam van smaak en zeer toegankelijk. Een amber bier om goed voor te gaan zitten en rustig tot je te laten komen. 

Dit bier is afkomstig van brouwerij Klein Duimpje uit Hillegom. Gevestigd in een oude bloembollenkwekerij waar je ook van het ruime assortiment kunt genieten binnen in het proeflokaal of buiten op het terras vol picknicktafels. Vanuit het proeflokaal kun je een kijkje in de brouwerij nemen door het raam dat tussen de brouwerij en het proeflokaal is gemaakt.  

Alcoholpercentage: 7%

Advies serveertemperatuur: 7 à 8 graden

Welk glas?

Inchecken op Untappd

 

Goudale Grand Cru 

Herkomst: Arcque, Frankrijk 

Goudgele tripel met stevige schuimkraag. Fris van smaak gecombineerd met een hopbitterheid door gebruik van maar liefst 4 soorten hop. Het bier wordt gebrouwen met alleen maar de beste ingrediënten waardoor het de term Grand Cru heeft gekregen. 

Goudale Grand Cru is afkomstig van Brasserie Goudale uit het Franse plaatsje Arcque. Een brouwerij die al meer dan 100 jaar bestaat maar ooit kleinschalig is begonnen en het bier alleen verkocht in een straal van 2 km rondom de brouwerij. Door de jaren heen het assortiment uitgebreid met diverse bieren en tegenwoordig internationaal verkrijgbaar. 

Mocht je in de buurt zijn van Brasserie Goudale dan is het de moeite waard om een bezoekje te brengen aan de brouwerij en proeflokaal waarbij je een rondleiding kunt volgen waarin ze je alles vertellen over het bier en de brouwerij.  

 

Alcoholpercentage: 7,9%

 

Advies serveertemperatuur: 7 à 8 graden.

 

Welk glas?

 

Inchecken op Untappd

 

Wild Mill Blond

Herkomst: Zegge, Nederland 

Strogeel blond bier met stevige schuimkraag. Fris en fruitig van smaak en aangenaam in de neus. Een ideaal bier voor bij de barbecue waarvoor dit bier ook speciaal is ontwikkeld. In de smaak zijn tonen van koriander en sinaasappelschil te ontdekken. 

Niemand minder dan tv-kok Jerremy Vermolen heeft met zijn barbecue-ervaring de uitdaging aangenomen om bijpassende bieren te ontwikkelen waar dit Wild Mill Blond bier er 1 van is. De bieren worden gebrouwen bij brouwerij Vermeersen in Hulst. 

Alcoholpercentage: 6,5%

Advies serveertemperatuur: 6 à 7 graden

Welk glas?

Inchecken op Untappd

 

Blonde Parel 

Herkomst: Mill, Nederland

Citruskleurig witte IPA met stevige schuimkraag. De citrustonen zijn ook te ontdekken in de geur en smaak waarbij de smaak wordt begeleidt door een hopbitterheid door de toevoeging van hop. Aromatisch en bloemig in de neus wat extra uitnodigt om er een slok van te nemen. 

De Blonde Parel van de Stramme Kabouter is een Witte IPA wat inhoudt dat er een witbier is gebrouwen waaraan extra hop is toegevoegd om het een IPA te maken. Deze combinatie maakt dat dit bier in de zomer een heerlijk verfrissend bier is met een niet al te hoog alcoholpercentage. 

De Blonde Parel is afkomstig van huurbrouwer de Stramme Kabouter wat al een reek bieren heeft zoals De Stramme Kabouter, Schele Kabouter en Zwoele Kabouter. 

Alcoholpercentage: 5%

Advies serveertemperatuur: 5 à 6 graden.

Welk glas?

Inchecken op Untappd

 

WinkWink

 

Herkomst: Amerika

 

Okergeel mistige IPA met stevige schuimkraag. Bloemig in de neus en de smaak is fris met een aangename bitterheid. De smaak van tropisch fruit zorgt ervoor dat je telkens weer een nieuwe slok wilt nemen. 

Wink Wink is een samenwerking tussen de twee Amerikaanse brouwerijen Aslin Beer Co en Front Royal Brewing. Deze IPA is een West-Coast IPA wat inhoud dat de IPA bitterder is dan de gemiddelde IPA. Ooit ontstaan aan de West Kust van Amerika en in tegenstelling tot Hazy IPA of New England IPA dus meer bitter door een grotere hoeveelheid hop dat is gebruikt in de kookketels tijdens het brouwproces. 

Aslin Beer Company is een brouwerij in Viriginia waar ook een taproom met maar liefst 24 tapkranen te vinden is. 
Front Royal Brewing is een brouwerij in Colombus met nog een redelijk korte geschiedenis. Opgericht in 2015 en ook dit is een brouwerij dat gecombineerd wordt met een proeflokaal. 

Alcoholpercentage: 7%

Advies serveertemperatuur: 6 tot 8 graden

Welk glas?

Incheckesn op Untappd

 

St. Feuillien Grand Cru

Herkomst: Roeulx, België 

Honingkleurig strong golden ale met stevige schuimkraag. Stevig van smaak, zacht en een lichtzoete afdronk door de aanwezigheid van restsuikers. Aangename bitterheid en laag koolzuurgehalte. 

De Grand Cru is afkomstig van Brasserie St. Feuillien in Roeulx. Een brouwerij met rijke historie en alle klassieke Belgische stijlen in het assortiment. Een historie van bijna 150 jaar door de oprichting in 1873. In 1920 verhuisd naar moderne panden die in 1893 zijn gebouwd. In die gebouwen brouwt men nog steeds de bieren van onder andere St. Feuillien en Grisette. 

Alcoholpercentage: 7,5 %

Advies serveertemperatuur: 7 à 8 graden.

Welk glas?

Inchecken op Untappd

 

 

Laat een reactie achter

What are your experiences? Read or write a review here.

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Verplichte velden

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »