1500+ bieren in onze winkel in Veghel
Winkel in Veghel ma t/m za geopend
Gratis verzenden vanaf €75
We verzorgen ook uw bierproeverij thuis of op locatie
Speciaalbier – bierpakket december 2019

01 / Dec / 2019

Speciaalbier – bierpakket december 2019

Volendams Weizen  Herkomst: Volendam, Nederland  Mistig okergele weizen met stabiele en fijne schuimkraag. Fris in de neus met een tonen van citrus. In de smaak is ook de citrus te herkennen met een lichtbittere afdronk. Bruisend in de mond door het wat hogere koolzuurgehalte. Na de afdronk blijft er een subtiele zoete smaak hangen. IN de periode van de wat zwaardere winterbieren is dit een goede verfrissende tegenhanger als dorstlesser. Deze weizen is afkomstig van Brouwerij Volendam. Een brouwerij die al haar bieren met hoge gisting op de fles brouwt. Wees dus voorzichtig met het inschenken van het bier. Er zit depot in het flesje.   Alcoholpercentage: 5,5%

Volendams Weizen

Herkomst: Volendam, Nederland

Mistig okergele weizen met stabiele en fijne schuimkraag. Fris in de neus met een tonen van citrus. In de smaak is ook de citrus te herkennen met een lichtbittere afdronk. Bruisend in de mond door het wat hogere koolzuurgehalte. Na de afdronk blijft er een subtiele zoete smaak hangen. IN de periode van de wat zwaardere winterbieren is dit een goede verfrissende tegenhanger als dorstlesser. Deze weizen is afkomstig van Brouwerij Volendam. Een brouwerij die al haar bieren met hoge gisting op de fles brouwt. Wees dus voorzichtig met het inschenken van het bier. Er zit depot in het flesje. 

Alcoholpercentage: 5,5%

Advies serveertemperatuur: 5 à 6 graden.

Welk glas?

Inchecken op Untappd

 

New European IPA  Herkomst: De Meern, Nederland  Romige IPA met de kleur van citroensap en een stevige schuimkraag. Bloemig in de neus en bitter zoals je van een India Pale kunt waarvan de smaak achter in de mond blijft hangen, oftewel het na-ijleffect. Daarnaast herken je tonen van safraan in de mond. New Engeland is ter inspiratie gebruikt voor deze New European India Pale Ale. Het verschil is dat voor deze brouwstijl Europese hopsoorten zijn gebruikt in plaats van Amerikaanse hopsoorten.

New European IPA

Herkomst: De Meern, Nederland

Romige IPA met de kleur van citroensap en een stevige schuimkraag. Bloemig in de neus en bitter zoals je van een India Pale kunt waarvan de smaak achter in de mond blijft hangen, oftewel het na-ijleffect. Daarnaast herken je tonen van safraan in de mond. New Engeland is ter inspiratie gebruikt voor deze New European India Pale Ale. Het verschil is dat voor deze brouwstijl Europese hopsoorten zijn gebruikt in plaats van Amerikaanse hopsoorten.

New England IPA is een bierstijl dat van oorsprong uit Amerika komt. Het is een ongefilterde romige India Pale Ale. Meer weten over de achtergrond van een IPA? Lees het in onze blog. 

Brouwerij de Leckere is gevestigd in de Meern. Al meer dan 20 jaar ervaring met het brouwen van biologische bieren. Sinds 2019 een brouwerij die volledig aardgas vrij is. 

Alcoholpercentage: 5,8%

Advies serveertemperatuur: 5 à 6 graden.

Welk glas?

Inchecken op Untappd

 

Voorschotens Blond  Herkomst: Voorschoten, Nederland  Helder goudkleurig blondbier. Sprankelend in de mond en het koolzuurgehalte zorgt ook voor grove schuim. Moutige geur zoals bij een pils. Strak en gebalanceerd van smaak met weinig afdronk. Een blond bier waarbij maar één soort hop gebruikt is, Pacific Jade uit Nieuw-Zeeland. Een heerlijke dorstlesser voor op een winterdag.   Voorschotens blond is afkomstig van Brouwerij Voorschoten. De eerste brouwerij uit Voorschoten met een korte historie. Opgericht op 1 december 2018. Na een succesvolle introductie van de Voorschotens Tripel volgde in maart 2019 dit blond bier.   Alcoholpercentage: 5,5%

Voorschotens Blond

Herkomst: Voorschoten, Nederland

Helder goudkleurig blondbier. Sprankelend in de mond en het koolzuurgehalte zorgt ook voor grove schuim. Moutige geur zoals bij een pils. Strak en gebalanceerd van smaak met weinig afdronk. Een blond bier waarbij maar één soort hop gebruikt is, Pacific Jade uit Nieuw-Zeeland. Een heerlijke dorstlesser voor op een winterdag. 

Voorschotens blond is afkomstig van Brouwerij Voorschoten. De eerste brouwerij uit Voorschoten met een korte historie. Opgericht op 1 december 2018. Na een succesvolle introductie van de Voorschotens Tripel volgde in maart 2019 dit blond bier. 

Alcoholpercentage: 5,5%

Advies serveertemperatuur: 5 tot 7 graden

Welk glas?

Inchecken op Untappd

 

La IPA Bonita   Herkomst: Overdinkel, Nederland  India Pale Ale met bittere smaak en fruitige geur.  Een IPA met amerikaanse hopsoorten die zorgen voor een combinatie van citrustonen, bitter smaken en zoete afdronk. LA IPA Bonita is afkomstig van brouwerij de Smokkelaar uit Overdinkel. De naam de Smokkelaar verwijst naar het verleden van het dorp. Toen de grenzen in Europa nog gesloten waren verdiende de dorpsbewoners een extra centje met het smokkelen van producten over de grens. ‘s Nachts hoorde men schoten van langs de grens en iedere ochtend was het maar weer hopen dat de smokkelende dorpsbewoners weer levend terug kwamen.   De smaken van deze India Pale Ale zijn meegesmokkeld vanuit Ibiza.   Alcoholpercentage: 6,4%

La IPA Bonita 

Herkomst: Overdinkel, Nederland

India Pale Ale met bittere smaak en fruitige geur.  Een IPA met amerikaanse hopsoorten die zorgen voor een combinatie van citrustonen, bitter smaken en zoete afdronk. LA IPA Bonita is afkomstig van brouwerij de Smokkelaar uit Overdinkel. De naam de Smokkelaar verwijst naar het verleden van het dorp. Toen de grenzen in Europa nog gesloten waren verdiende de dorpsbewoners een extra centje met het smokkelen van producten over de grens. ‘s Nachts hoorde men schoten van langs de grens en iedere ochtend was het maar weer hopen dat de smokkelende dorpsbewoners weer levend terug kwamen. 

De smaken van deze India Pale Ale zijn meegesmokkeld vanuit Ibiza. 

 

Alcoholpercentage: 6,4%

 

Advies serveertemperatuur: 6 tot 8 graden.

 

Welk glas?

 

Inchecken op Untappd

 

Maximus Stout 6.  Herkomst: De Meern, Nederland  Kastanjebruin helder bier met licht ziltige geur waarbij je drop en laurier proeft. Een kruidige smaak waarin je kruidnagel herkent en ook hier de combinatie met drop en laurier. Als hapje hierbij is tutti frutti aan te raden. Een recept met gedroogd fruit.  Maximus Diesel Stout is afkomstig van brouwerij Maximus uit Utrecht. Een brouwerij midden in een woonwijk waar de omgeving dan ook graag een biertje gaat drinken. Naast een brouwerij vindt je er ook een proeflokaal en een winkel. Brouwerij Maximus streeft er naar om alle bieren tussen de 5% en 6% te brouwen. Daarbij de variatie tussen bier met een lichte smaak tot stevige bieren zoals deze Maximus Stout 6.

Maximus Stout 6.

Herkomst: De Meern, Nederland

Kastanjebruin helder bier met licht ziltige geur waarbij je drop en laurier proeft. Een kruidige smaak waarin je kruidnagel herkent en ook hier de combinatie met drop en laurier. Als hapje hierbij is tutti frutti aan te raden. Een recept met gedroogd fruit.

Maximus Diesel Stout is afkomstig van brouwerij Maximus uit Utrecht. Een brouwerij midden in een woonwijk waar de omgeving dan ook graag een biertje gaat drinken. Naast een brouwerij vindt je er ook een proeflokaal en een winkel. Brouwerij Maximus streeft er naar om alle bieren tussen de 5% en 6% te brouwen. Daarbij de variatie tussen bier met een lichte smaak tot stevige bieren zoals deze Maximus Stout 6.

Wat is het verschil tussen porter en stout?

Alcoholpercentage: 6%

Advies serveertemperatuur: 6 tot 8 graden

Welk glas?

Inchecken op Untappd

 

 Grutte Pier Dubbel   Herkomst: Leeuwarden, Nederland  Karamelkleurige dubbel met neerslaande schuimkraag. In het begin een wrange smaak wat langzaam omslaat naar een fruitige smaak met tonen van rood fruit zoals framboos en kers. De nostalgie komt naar boven bij het proeven van dit bier doordat het smaakeffect lijkt op het proeven van levertraan. Grootmoeders recept om de winter door te komen. De afdronk is weer bitter.  Grutte Pier Dubbel is afkomstig van brouwerij Grutte Pier. De naam Grutte Pier verwijst naar een historische vrijheidsstrijder die je niet zomaar moest tegenkomen op je pad. Wil je dat hij je niet doodt als je hem tegenkomt. Spreek dan de Friese tekst uit die in het wit genoteerd staat op het etiket.   Alcoholpercentage: 7%

Grutte Pier Dubbel 

Herkomst: Leeuwarden, Nederland

Karamelkleurige dubbel met neerslaande schuimkraag. In het begin een wrange smaak wat langzaam omslaat naar een fruitige smaak met tonen van rood fruit zoals framboos en kers. De nostalgie komt naar boven bij het proeven van dit bier doordat het smaakeffect lijkt op het proeven van levertraan. Grootmoeders recept om de winter door te komen. De afdronk is weer bitter.

Grutte Pier Dubbel is afkomstig van brouwerij Grutte Pier. De naam Grutte Pier verwijst naar een historische vrijheidsstrijder die je niet zomaar moest tegenkomen op je pad. Wil je dat hij je niet doodt als je hem tegenkomt. Spreek dan de Friese tekst uit die in het wit genoteerd staat op het etiket. 

Alcoholpercentage: 7%

Advies serveertemperatuur: 6 tot 9 graden.

Welk glas?

Inchecken op Untappd

 

Op Den Ophef   Herkomst: Tilburg, Nederland  Kastanjebruine dubbel met beige schuimkraag. Karamelzoete smaak met filmende afdronk. Zacht strelend bier in de mond. Een dubbel waarvan je in de wintermaanden voor de openhaard kan genieten. Op den ophef is afkomstig van Stadsbrouwerij 013 uit Tilburg. Het zusjes van Stadsbrouwerij Eindhoven.   De naam Op den Ophef verwijst naar de ophaalbrug in Tilburg. Stadsbrouwerij 013 bestaat behalve uit een proeverij ook uit een proeflokaal met 20 taps. Daarbij hebben ze een aparte kaart met foodpairing voor de bieren. De brouwerij is ook regelmatig te vinden op bierfestivals waar je kunt genieten van het brede assortiment van deze brouwerij.   Alcoholpercentage: 7%

Op Den Ophef 

Herkomst: Tilburg, Nederland

Kastanjebruine dubbel met beige schuimkraag. Karamelzoete smaak met filmende afdronk. Zacht strelend bier in de mond. Een dubbel waarvan je in de wintermaanden voor de openhaard kan genieten. Op den ophef is afkomstig van Stadsbrouwerij 013 uit Tilburg. Het zusjes van Stadsbrouwerij Eindhoven. 

De naam Op den Ophef verwijst naar de ophaalbrug in Tilburg. Stadsbrouwerij 013 bestaat behalve uit een proeverij ook uit een proeflokaal met 20 taps. Daarbij hebben ze een aparte kaart met foodpairing voor de bieren. De brouwerij is ook regelmatig te vinden op bierfestivals waar je kunt genieten van het brede assortiment van deze brouwerij. 

Alcoholpercentage: 7%

Advies serveertemperatuur: 7 tot 9 graden

Welk glas?

Inchecken op Untappd

 

Bevrijdingsbier  Herkomst: Hoeven, Nederland  Tripel bier met de kleur van honing. Zoete smaak van honing komt ook terug in de smaak en lange afdronk. Daarnaast bestaat het smakenpallet uit mout, ongebakken brood en perenstroop. Bevrijdingsbier is afkomstig van brouwerij ’t Meuleneind, Hoeven. Dit bier hebben zij gebrouwen ter gelegenheid van het 75 jarige jubileum van de vrijheid in gemeente Haldenberg.

Bevrijdingsbier

Herkomst: Hoeven, Nederland

Tripel bier met de kleur van honing. Zoete smaak van honing komt ook terug in de smaak en lange afdronk. Daarnaast bestaat het smakenpallet uit mout, ongebakken brood en perenstroop. Bevrijdingsbier is afkomstig van brouwerij ’t Meuleneind, Hoeven. Dit bier hebben zij gebrouwen ter gelegenheid van het 75 jarige jubileum van de vrijheid in gemeente Haldenberg. 

De brouwerij organiseert in januari een barrel aged festival. Wil je weten wat barrel aged inhoud? Lees het hier. 

Alcoholpercentage: 10%

Advies serveertemperatuur: 8 tot 12 graden.

Welk glas?

Inchecken op Untappd

Laat een reactie achter

What are your experiences? Read or write a review here.

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Verplichte velden

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »