1700+ bieren in onze winkel in Veghel
Winkel 7 dagen per week geopend
Gratis verzenden vanaf €75
We verzorgen ook uw bierproeverij thuis of op locatie
Speciaalbier – bierpakket december 2020

Job Nijhoff - 01 / Dec / 2020

Speciaalbier – bierpakket december 2020

 

Viven Champagner Weisse

Viven Champagner Weisse

Herkomst: Sijssele, België

Citrusgeel mist weisse met stabiele schuimkraag. Zacht en romig van smaak en de toon van banaan komt zowel in de mond als in de neus terug. De champagnegist zorgt ervoor dat het bier een lichte bite heeft en iets meer sprankelt dan gebruikelijk voor een bier. 

Viven Champagner Weisse is afkomstig van Viven brouwerij uit Sijssele. Ooit opgericht in het plaatsje Vivenkapelle waar de brouwerij dan ook haar naam aan dankt. Na 6 jaar na oprichting werd de brouwerij overgenomen door twee enthousiastelingen die de brouwerij nog steeds runnen. De Champagner Weisse is bedacht als winterbier. Een traditie in België waarbij er vooral donkere kruidige bieren gebrouwen worden. Echter wilde Viven een tegengeluid brengen en bedacht daarom een lichte variant. Toegankelijk en in de tijd van de feestdagen zeer toepasselijk met Champagnegist. 

Alcoholpercentage: 4,8%

Advies serveertemperatuur: 4 à 5 graden.

Welk glas?

Inchecken op Untappd

 

Arend Winter Herkomst: Herzele, België  Kastanjebruin tot robijnrood speciaalbier met stabiele beige schuimkraag. Winterbier staat bekend om kruidigheid en ook dat is in dit bier ook terug te vinden in zowel de mond als neus. Alcoholwarmend mondgevoel met zachte afdronk. Een heerlijk bier om tijdens koude winterdagen bij op te warmen.  Arend Winter is afkomstig van brouwerij de Ryck en behoort tot het vaste Arend assortiment van de brouwerij. Dat assortiment bestaat uit 4 bieren en bevat naast de Arend Winter ook een blond, dubbel en tripel. De naam Arend verwijst naar de naam van de brouwerij bij de oprichting. Dat was namelijk brouwerij de Gouden Arend. Het assortiment Arend werd in 2006 ingeleid met verkoop van fles. Voorheen was de brouwerij vooral gericht op thuistapoplossingen.  Alcoholpercentage: 7%

Arend Winter

Herkomst: Herzele, België 

Kastanjebruin tot robijnrood speciaalbier met stabiele beige schuimkraag. Winterbier staat bekend om kruidigheid en ook dat is in dit bier ook terug te vinden in zowel de mond als neus. Alcoholwarmend mondgevoel met zachte afdronk. Een heerlijk bier om tijdens koude winterdagen bij op te warmen. 

Arend Winter is afkomstig van brouwerij de Ryck en behoort tot het vaste Arend assortiment van de brouwerij. Dat assortiment bestaat uit 4 bieren en bevat naast de Arend Winter ook een blond, dubbel en tripel. De naam Arend verwijst naar de naam van de brouwerij bij de oprichting. Dat was namelijk brouwerij de Gouden Arend. Het assortiment Arend werd in 2006 ingeleid met verkoop van fles. Voorheen was de brouwerij vooral gericht op thuistapoplossingen. 

Alcoholpercentage: 7%

Advies serveertemperatuur: 7 tot 9 graden.

Welk glas?

Inchecken op Untappd

 

Everzwijn Tripel  Herkomst: Ede, Nederland Strogeel bier met stabiele fijne schuimkraag. Zacht en romig van smaak zoals je van een tripel gewend bent. Uitnodigend om na iedere slok een nieuwe slok te nemen. Een speciaalbier waar je rustig van kunt proeven zonder dat de smaak gaat vervelen. Wellicht verraderlijk doordat een tripel lekker wegdrinkt terwijl je een bier van 8,5% alcohol drinkt.  Everzwijn Tripel is afkomstig van Heijdebrouwerij in Ede. Een brouwerij gevestigd op een oud kazerneterrein. De keuken is omgebouwd tot een brouwerij waar sinds 2012 bier wordt gebrouwen. Lokale kracht staat bij de bieren centraal. Zo is bij de Everzwijn Tripel mout gebruikt dat in de omgeving is verbouwd. Alle bieren verwijzen naar dieren die op de heide zijn terug te vinden.  Alcoholpercentage: 8,5%

Everzwijn Tripel 

Herkomst: Ede, Nederland

Strogeel bier met stabiele fijne schuimkraag. Zacht en romig van smaak zoals je van een tripel gewend bent. Uitnodigend om na iedere slok een nieuwe slok te nemen. Een speciaalbier waar je rustig van kunt proeven zonder dat de smaak gaat vervelen. Wellicht verraderlijk doordat een tripel lekker wegdrinkt terwijl je een bier van 8,5% alcohol drinkt. 

Everzwijn Tripel is afkomstig van Heijdebrouwerij in Ede. Een brouwerij gevestigd op een oud kazerneterrein. De keuken is omgebouwd tot een brouwerij waar sinds 2012 bier wordt gebrouwen. Lokale kracht staat bij de bieren centraal. Zo is bij de Everzwijn Tripel mout gebruikt dat in de omgeving is verbouwd. Alle bieren verwijzen naar dieren die op de heide zijn terug te vinden. 

Alcoholpercentage: 8,5%

Advies serveertemperatuur: 7 tot 9 graden

Welk glas?

Inchecken op Untappd

 

Meulenkruid Herkomst: Hoeven, Nederland Kastanjebruin kruidig bier met beige stabiele schuimkraag. Door gebruik van speculaaskruiden en pepernoot kruiden zoals kardemom, kruidnagel en kaneel komt dit bier in de buurt van de kruidnoten rond de feestdagen. De kruidigheid doet denken aan de kruidigheid van jägermeister. Stevig bier met kruidige maar toch zachte afdronk.  Meulenkruid is afkomstig van brouwerij ‘t Meuleneind uit Hoeven. Een brouwerij met breed assortiment aan speciaalbieren en specials zoals deze Meulenkruid. Batches van 1000 liter die maar één keer per jaar worden gebrouwen. Verrassende smaakcombinaties en actueel in het jaar. Een brouwerij gevestigd in een oude boerderij die tevens als woning fungeert. Het hele thuisfront van brouwerij ‘t Meuleneind werkt in de brouwerij dus deze brouwerij telt als een echt familiebedrijf.  Alcoholpercentage: 9%

Meulenkruid

Herkomst: Hoeven, Nederland

Kastanjebruin kruidig bier met beige stabiele schuimkraag. Door gebruik van speculaaskruiden en pepernoot kruiden zoals kardemom, kruidnagel en kaneel komt dit bier in de buurt van de kruidnoten rond de feestdagen. De kruidigheid doet denken aan de kruidigheid van jägermeister. Stevig bier met kruidige maar toch zachte afdronk. 

Meulenkruid is afkomstig van brouwerij ‘t Meuleneind uit Hoeven. Een brouwerij met breed assortiment aan speciaalbieren en specials zoals deze Meulenkruid. Batches van 1000 liter die maar één keer per jaar worden gebrouwen. Verrassende smaakcombinaties en actueel in het jaar. Een brouwerij gevestigd in een oude boerderij die tevens als woning fungeert. Het hele thuisfront van brouwerij ‘t Meuleneind werkt in de brouwerij dus deze brouwerij telt als een echt familiebedrijf. 

 

Alcoholpercentage: 9%

 

Advies serveertemperatuur: 9 tot 11 graden.

 

Welk glas?

 

Inchecken op Untappd

 

Whirl Domination Herkomst: Svinninge, Denemarken Mistig citrusgele india pale ale met stevige schuimkraag. In de neus bloemig en lichte tonen van citrusvruchten. De smaak is zacht, romig en subtiel bitter. Een New England Ipa met een alcoholpercentage van 6,2%. De troebelheid van het bier ontstaat door gebruik van extra hop tijdens dryhoppen en de specifieke gist. Dryhoppen houdt in dat er hop wordt toegevoegd later dan het kookmoment in het brouwproces.  Whirl Domination is afkomstig van brouwerij To Ol. Een brouwerij dat de eerste 10 jaar van het bestaan bestond als huurbrouwer. Hierbij maakt het gebruik van andermans brouwcapaciteit. Sinds 2019 heeft het een eigen brouwerij genaamd To Ol City. De naam Whirl Domination verwijst naar gebruik van Whirlpool. Een manier om het bier te filteren en de vloeistof te scheiden van vaste bestandsdelen.  Alcoholpercentage: 6,2 %

Whirl Domination

Herkomst: Svinninge, Denemarken

Mistig citrusgele india pale ale met stevige schuimkraag. In de neus bloemig en lichte tonen van citrusvruchten. De smaak is zacht, romig en subtiel bitter. Een New England Ipa met een alcoholpercentage van 6,2%. De troebelheid van het bier ontstaat door gebruik van extra hop tijdens dryhoppen en de specifieke gist. Dryhoppen houdt in dat er hop wordt toegevoegd later dan het kookmoment in het brouwproces. 

Whirl Domination is afkomstig van brouwerij To Ol. Een brouwerij dat de eerste 10 jaar van het bestaan bestond als huurbrouwer. Hierbij maakt het gebruik van andermans brouwcapaciteit. Sinds 2019 heeft het een eigen brouwerij genaamd To Ol City. De naam Whirl Domination verwijst naar gebruik van Whirlpool. Een manier om het bier te filteren en de vloeistof te scheiden van vaste bestandsdelen. 

Alcoholpercentage: 6,2 %

Advies serveertemperatuur: 5 tot 7 graden

Welk glas?

Inchecken op Untappd

 

HutteKloas Tripel  Herkomst: Albergen, Nederland Mistig koperkleurige tripel met fijne schuimkraag. Een klassieke Belgische tripel waarin kruidige tonen worden herkent in mond en neus. De kleur wordt bepaald door gebruikt van gerste- en tarwemout. De tarwe zorgt qua smaak ook voor fris licht zurig tintje. De hoge vergisting van het bier zorgt voor fruitige tinten. Huttekloas verwijst naar een misdadiger uit de 18e eeuw in Twente. De brouwerij beschrijft haar bieren dan ook als misdadig lekker. Brouwerij Huttekloas bestaat al meer dan 20 jaar en is opgericht door twee mannen die elkaar al kennen van de scouting. Begonnen als huurbrouwers bij een Duitse brouwerij waarbij eens per maand naar Duitsland werd afgereisd om de bieren te bottelen. Sinds 2010 zijn ze in bezit van een eigen brouwerij en bestaat het assortiment uit tal van bieren. De brouwerij is ook te bezoeken voor rondleidingen en je kunt er je eigen bier laten brouwen.  Alcoholpercentage: 8,5%

HutteKloas Tripel 

Herkomst: Albergen, Nederland

Mistig koperkleurige tripel met fijne schuimkraag. Een klassieke Belgische tripel waarin kruidige tonen worden herkent in mond en neus. De kleur wordt bepaald door gebruikt van gerste- en tarwemout. De tarwe zorgt qua smaak ook voor fris licht zurig tintje. De hoge vergisting van het bier zorgt voor fruitige tinten.

Huttekloas verwijst naar een misdadiger uit de 18e eeuw in Twente. De brouwerij beschrijft haar bieren dan ook als misdadig lekker. Brouwerij Huttekloas bestaat al meer dan 20 jaar en is opgericht door twee mannen die elkaar al kennen van de scouting. Begonnen als huurbrouwers bij een Duitse brouwerij waarbij eens per maand naar Duitsland werd afgereisd om de bieren te bottelen. Sinds 2010 zijn ze in bezit van een eigen brouwerij en bestaat het assortiment uit tal van bieren. De brouwerij is ook te bezoeken voor rondleidingen en je kunt er je eigen bier laten brouwen. 

Alcoholpercentage: 8,5%

Advies serveertemperatuur: 7 tot 9 graden.

Welk glas?

Inchecken op Untappd

 

Prearis Blond  Herkomst: Oedelem, België  Strogeel blondbier met fijne schuimkraag. Fris van smaak en aromatisch in de neus door gebruik van twee hopsoorten. Amerikaanse hopsoorten Cascade en Centennial zijn gebruikt wat zorgt voor citrus aroma en hoppige neus. Het bier sluit af met een droge afdronk wat uitnodigt om een volgende slok bier te pakken.  Prearis is afkomstig uit Oedelem in België. Een plaatsje gevestigd in West-Vlaanderen. Een brouwerij met een standaard assortiment bestaande uit Prearis Blond, IPA, Quadrupel en Quadruccino.  Alcoholpercentage: 6%

Prearis Blond 

Herkomst: Oedelem, België 

Strogeel blondbier met fijne schuimkraag. Fris van smaak en aromatisch in de neus door gebruik van twee hopsoorten. Amerikaanse hopsoorten Cascade en Centennial zijn gebruikt wat zorgt voor citrus aroma en hoppige neus. Het bier sluit af met een droge afdronk wat uitnodigt om een volgende slok bier te pakken. 

Prearis is afkomstig uit Oedelem in België. Een plaatsje gevestigd in West-Vlaanderen. Een brouwerij met een standaard assortiment bestaande uit Prearis Blond, IPA, Quadrupel en Quadruccino. 

Alcoholpercentage: 6%

Advies serveertemperatuur: 7 tot 9 graden

Welk glas?

Inchecken op Untappd

 

Snowlapin 9  Herkomst: Brugge, België  Kastanjebruin winterbier met beige schuimkraag. Een kruidig winterbier afkomstig van een brouwerij Fort Lapin in Brugge. Deze brouwerij heeft ook een Bed en Breakfast waar je heerlijk van de bieren kunt genieten. Een assortiment van 10 speciaalbieren waarvan 3 seizoensbieren. De Snowlapin 9 is daar één van.  De brouwerij bestaat sinds 2011. Nadat de brouwer eerst een aantal jaren het brouwen onder de knie wilde krijgen en diverse recepten heeft geprobeerd durfde hij in 2011 de stap te zetten om het bier op de markt te brengen. Snowlapin 9 is een winterbier zoals meerdere Belgische winterbieren op de markt komen. Donker, kruidig en alcoholverwarmend. Het getal 9 verwijst naar het alcoholpercentage.

Snowlapin 9 

Herkomst: Brugge, België 

Kastanjebruin winterbier met beige schuimkraag. Een kruidig winterbier afkomstig van een brouwerij Fort Lapin in Brugge. Deze brouwerij heeft ook een Bed en Breakfast waar je heerlijk van de bieren kunt genieten. Een assortiment van 10 speciaalbieren waarvan 3 seizoensbieren. De Snowlapin 9 is daar één van. 

De brouwerij bestaat sinds 2011. Nadat de brouwer eerst een aantal jaren het brouwen onder de knie wilde krijgen en diverse recepten heeft geprobeerd durfde hij in 2011 de stap te zetten om het bier op de markt te brengen. Snowlapin 9 is een winterbier zoals meerdere Belgische winterbieren op de markt komen. Donker, kruidig en alcoholverwarmend. Het getal 9 verwijst naar het alcoholpercentage. 

Stout en Porter lijken veel op elkaar. Maar de verschillen leggen we graag uit.

Alcoholpercentage: 9 %

Advies serveertemperatuur: 8 tot 10 graden.

Welk glas?

Inchecken op Untappd

Laat een reactie achter

What are your experiences? Read or write a review here.

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Verplichte velden

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »