1500+ bieren in onze winkel in Veghel
Winkel in Veghel ma t/m za geopend
Gratis verzenden vanaf €75
We verzorgen ook uw bierproeverij thuis of op locatie
Speciaalbier - bierpakket december 2021

Job Nijhoff - 03 / Dec / 2021

Speciaalbier - bierpakket december 2021

VanderGhinste Roodbruin 
Herkomst: Bellegem, België


Dieprood bier met fijne schuimkraag. De geur is fris en licht zoet. De smaak heeft een zuurtje en wordt afgesloten met een zachte mild zoete afdronk. 

Afkomstig van brouwerij Omer vander Ghinste en het is een bier dat is ontstaan door 2 bieren te mengen. Men noemt het een oude tripel omdat het op deze manier werd gebrouwen. Echter is het vermengd met een lambiek van 18 maanden oud. Lambiek is zuur doordat het ontstaat door middel van spontane vergisting. Dit zorgt ook voor de friszure smaak in het bier. 

Alcoholpercentage: 5,5%


Advies serveertemperatuur: 5 à 6 graden.

Welk glas?

Inchecken op Untappd

 

Hello Dubbel
Herkomst: Veghel, Nederland

Kastanjebruin tot robijnrood van kleur met beige schuimkraag. Karameltonen in de geur en smaak waarbij het smakenpalet compleet wordt gemaakt met tonen van rood fruit. Zacht van smaak met een mild zoete afdronk. 

Hello Dubbel behoort tot de bierlijn van Hellobier en is een klassieke Belgische Dubbel. De term Dubbel is bekend in de bierwereld en verwijst naar de hoeveelheid mout die gebruikt wordt bij het brouwen. Twee keer zoveel dan dat ooit gebruikt werd bij het eerste lichte bier dat gebrouwen werd. 

Hello Dubbel is ontstaan door een samenwerking tussen Hellobier en brouwerij van Steenberge uit België. 

Alcoholpercentage: 8,5%

Advies serveertemperatuur: 8 à 9 graden.

Welk glas?

Inchecken op Untappd

 

Lupulus Hibernatus
Herkomst: Bovignie, België 

Kastanjebruin winterbier met beige schuimkraag. Kruidig in de neus de een volle smaak met tonen van krentjes, kruidnagel en karamel. Stevig winterbier met kruidig karakter. 

Afkomstig van brasserie Lupulus uit België. De brouwerij met een wolf als logo dat voortkomt uit de Latijnse naam van hop. Humulus Lupulus. Vrij vertaald: kleine nederige wolf. 

Alcoholpercentage: 9,5%

Advies serveertemperatuur: 9 à 10 graden

Welk glas?

Inchecken op Untappd

 


Meesterstuk 2022

Herkomst: Haarlem, Nederland

Koffiezwarte pastry stout met bruine schuimkraag. De kleur van de schuim is meegekleurd door de kleur van de mout die gebruikt is. Een stout met gevulde speculaas wat meteen duidelijk wordt zodra je het bier open trekt. De geur van speculaas komt je tegemoet en is subtiel aanwezig in de smaak. 

Pastry stout houdt in dat er ook lactose is gebruikt wat het bier een romige smaak geeft wat neigt naar chocolade. Een heerlijk stevig zachte stout met zoete afdronk. 

Ideaal als bier voor bij een dessert of op een rustig moment voor de openhaard. 

Jopen is een bekende brouwerij uit Nederland gevestigd in een kerk. Ooit begonnen als huurbrouwers maar sinds 2010 een eigen brouwerij in de Jopenkerk wat wordt gecombineerd met een proeflokaal.

Het alcoholpercentage van 11,11% verwijst naar de dag waarop Jopen werd opgericht, 11 november.

Alcoholpercentage: 11,11%

Advies serveertemperatuur: 9 à 10 graden.

Welk glas?
Inchecken op Untappd

 

 

Kasteel Xtra 

Herkomst: Izegem, België 

Citrusgeel blondbier met fijne schuimkraag. Fris in de geur en de smaak is bruisend met een licht moutzoute afdronk. Niet te zwaar in alcohol wat dit bier een ideale dorstlesser of aperitief bier maakt. 

Kasteel Xtra is afkomstig van Kasteelbrouwerij van Honsebrouck uit België. Een wereldberoemde brouwerij met een ruim assortiment aan bieren. 

Alcoholpercentage: 4,5%

Advies serveertemperatuur: 5 graden

Welk glas?

Inchecken op Untappd

 


Liquid Dessert 17 

Herkomst: Breda, Nederland 

Mistig citrusgeel blondbier met fijne schuimkraag. De geur heeft citrustonen en ook in de smaak komt citroen terug. Dat is ook niet echt als je bedenkt dat dit een blond bier met limoncello is. Als basis een mooi zacht blond bier gebrouwen. Vervolgens hebben ze hier Limoncello ana toegevoegd wat zorgt voor een citrus smaak en geur. 

Big Belly is gevestigd in Breda. Een brouwerij die al enkele jaren meedraaid in de bierwereld en naast het basis assortiment een serie uitbrengt onder de naam Liquid Dessert. Dat varieert van een Imperial Stout met fruit tonen tot aan een blond bier met limoncello zoals dit. 

Alcoholpercentage: 6,5%

Advies serveertemperatuur: 6 à 7 graden.

Welk glas?

Inchecken op Untappd

 

 

Broeder Jacob Tripel 
Herkomst: Wezemaal, België 

Goudgele Tripel met stevige schuimkraag. Zacht van smaak met een aangenaam mout zoete smaak en een milde afdronk. Kruidig in geur en smaak. 

Broeder Jacob Tripel is afkomstig van brouwerij Broeder Jacob uit België. Naast de broeder Jacob serie brouwen zij ook de bieren Vlierbeek en Kot Madam. 

Alcoholpercentage: 7,5%

Advies serveertemperatuur: 7 à 8 graden.

Welk glas?

Inchecken op Untappd

 

Kompel Christmas
Herkomst: Maasmechelen, België 

Kastanjebruin tot koperkleurig met beige schuimkraag. Het smakenpallet bestaat karamel, stroop en noten met een afdronk van karamel en rozijnen. Stevig winterbier van Kompel brouwerij uit België. De naam Kompel verwijst naar de mijnwerkers uit de mijnen in de omgeving van Maasmechelen die Kompel werden genoemd.

De Belgische winterbieren zijn vaak donker gekleurde bieren met een stevig kruidig karakter. Ook de Kompel Christmas behoort erbij en is een heerlijk bier om van te genieten tijdens de koude winterdagen.  

Alcoholpercentage: 8,5%

Advies serveertemperatuur: 8 à 9 graden.

Welk glas?

Inchecken op Untappd

Laat een reactie achter

What are your experiences? Read or write a review here.

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Verplichte velden

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »