1500+ bieren in onze winkel in Veghel
Winkel in Veghel ma t/m za geopend
Gratis verzenden vanaf €75
We verzorgen ook uw bierproeverij thuis of op locatie
Speciaalbier – bierpakket februari 2019

01 / Feb / 2019

Speciaalbier – bierpakket februari 2019

Als je van kersenhout  Herkomst: Hillegom, Nederland  Een blond bier met een stevige schuimkraag. Zoals je kunt verwachten ruikt het bier naar kersen. Ook in de smaak zijn de kersen te herkennen. Daarvoor wel als tip dat je het bier nog extra laat bruisen in je mond. Als je van kersen hout is afkomstig van brouwerij het Klein Duimpje. Een brouwerij met proeflokaal dat open is op donderdag, vrijdag en zaterdag en een breed assortiment aan eigen speciaalbieren.  Ze hebben namelijk meer dan 40 speciaalbieren in het assortiment. Het bier bevat een alcoholpercentage van 6%. Advies serveertemperatuur: 6 à 7 graden.

Als je van kersenhout

Herkomst: Hillegom, Nederland

Een blond bier met een stevige schuimkraag. Zoals je kunt verwachten ruikt het bier naar kersen. Ook in de smaak zijn de kersen te herkennen. Daarvoor wel als tip dat je het bier nog extra laat bruisen in je mond. Als je van kersen hout is afkomstig van brouwerij het Klein Duimpje. Een brouwerij met proeflokaal dat open is op donderdag, vrijdag en zaterdag en een breed assortiment aan eigen speciaalbieren. Ze hebben namelijk meer dan 40 speciaalbieren in het assortiment. Het bier bevat een alcoholpercentage van 6%. Advies serveertemperatuur: 6 à 7 graden.

 

De Baron     Herkomst: Den Haag, Nederland  Kastanjebruin bier met een beige schuimkraag. Het smakenpallet bestaat uit karamel en hop waarbij gebrande koffie de boventoon voert. Een speciaalbier waarvan je op een koude winterdag lekker van kunt genieten bij de openhaard. De Baron is afkomstig van Eiber Bier. Een brouwerij uit Den Haag waar ze naast het basisassortiment van 3 speciaalbieren ook seizoensbieren brouwen. De brouwer is in aanraking met speciaalbier gekomen door aan de slag te gaan bij het brouwcafe in Schevingen in 2006. In 2016 is hij bieren op grote schalen gaan brouwen. Het bier bevat een alcoholpercentage van 6.8%. Advies serveertemperatuur: 7 à 8 graden.

De Baron

Herkomst: Den Haag, Nederland

Kastanjebruin bier met een beige schuimkraag. Het smakenpallet bestaat uit karamel en hop waarbij gebrande koffie de boventoon voert. Een speciaalbier waarvan je op een koude winterdag lekker van kunt genieten bij de openhaard. De Baron is afkomstig van Eiber Bier. Een brouwerij uit Den Haag waar ze naast het basisassortiment van 3 speciaalbieren ook seizoensbieren brouwen. De brouwer is in aanraking met speciaalbier gekomen door aan de slag te gaan bij het brouwcafe in Schevingen in 2006. In 2016 is hij bieren op grote schalen gaan brouwen. Het bier bevat een alcoholpercentage van 6.8%. Advies serveertemperatuur: 7 à 8 graden.

 

India Pale Ale  Herkomst: Steenbergen, Nederland  Een IPA met de een matte kleur van koper. Zoals je van een India Pale Ale gewend bent ruikt dit bier fruitig, naar grapefruit, en heeft het een bittere smaak en afdronk. In de smaak is zacht waarin ook een klein zuurtje te herkennen is. Een speciaalbier met Belgische mouten en verschillende hopsoorten. Heer van oranje brouwt 5 verschillende speciaalbieren en destilleert daarnaast jenever. Iedere destillaat is op basis van één van de speciaalbieren. Het bier bevat een alcoholpercentage van 6%. Advies serveertemperatuur: 6 à 7 graden.

India Pale Ale

Herkomst: Steenbergen, Nederland

Een IPA met de een matte kleur van koper. Zoals je van een India Pale Ale gewend bent ruikt dit bier fruitig, naar grapefruit, en heeft het een bittere smaak en afdronk. In de smaak is zacht waarin ook een klein zuurtje te herkennen is. Een speciaalbier met Belgische mouten en verschillende hopsoorten. Heer van oranje brouwt 5 verschillende speciaalbieren en destilleert daarnaast jenever. Iedere destillaat is op basis van één van de speciaalbieren. Het bier bevat een alcoholpercentage van 6%. Advies serveertemperatuur: 6 à 7 graden.

 

 Manskerel Hopler  Herkomst: Breda, Nederland  Een tripel met de kleur van troebel pils. Salmiak bepaald de geur. Het bier is vol van smaak waarin je tonen van banaan, zuivel en koriander proeft. In de afdronk ontdek je een subtiel zuurtje. Manskerel Hopler is geïnspireerd op de stijlen India Pale Ale en Tripel. Dit bier is afkomstig van brouwerij Manskerel. Begonnen met hobby brouwen in 2013 waarna ze in 2015 een volautomatische ketel van 32 liter aanschafte. Na een aantal jaren met deze ketel ervaring op te doen zijn ze één bier op grotere schaal gaan brouwen. De Hopler. Dit bier bevat een alcoholpercentage van 8,5%. Advies serveertemperatuur: 7 à 8 graden.

Manskerel Hopler

Herkomst: Breda, Nederland

Een tripel met de kleur van troebel pils. Salmiak bepaald de geur. Het bier is vol van smaak waarin je tonen van banaan, zuivel en koriander proeft. In de afdronk ontdek je een subtiel zuurtje. Manskerel Hopler is geïnspireerd op de stijlen India Pale Ale en Tripel. Dit bier is afkomstig van brouwerij Manskerel. Begonnen met hobby brouwen in 2013 waarna ze in 2015 een volautomatische ketel van 32 liter aanschafte. Na een aantal jaren met deze ketel ervaring op te doen zijn ze één bier op grotere schaal gaan brouwen. De Hopler. Dit bier bevat een alcoholpercentage van 8,5%. Advies serveertemperatuur: 7 à 8 graden.

 

Mum Beer  Herkomst: Oostnieuwkerke, België  Blond bier met de mistige kleur goud. In de neus herken je bloemen en gras. De smaak is lichtzoet gevolgd door een hoppige en subtiel bittere afdronk. Ook het bloemige is terug te vinden in de smaak. De naam Mum verwijst ook naar de chrysanten omdat dit de internationale benaming voor de bolchrysant is. Mum bier is afkomstig van Gediflora, een internationale speler op gebied van het kweken van de bolchrysanten. Het bier bevat een alcoholpercentage van 6,5%. Advies serveertemperatuur: 6 à 7 graden.

Mum Beer

Herkomst: Oostnieuwkerke, België

Blond bier met de mistige kleur goud. In de neus herken je bloemen en gras. De smaak is lichtzoet gevolgd door een hoppige en subtiel bittere afdronk. Ook het bloemige is terug te vinden in de smaak. De naam Mum verwijst ook naar de chrysanten omdat dit de internationale benaming voor de bolchrysant is. Mum bier is afkomstig van Gediflora, een internationale speler op gebied van het kweken van de bolchrysanten. Het bier bevat een alcoholpercentage van 6,5%. Advies serveertemperatuur: 6 à 7 graden.

 

 Saens Wit  Herkomst: Zaandijk, Nederland  Een mistig witbier met de kleur van citroensap. Een fris witbier met een hoog koolzuurgehalte en lichtzurig in de neus. In de mond herken je daarnaast tonen van citrus. Een heerlijk bier voor op een warme zomderdag. Saens wit is afkomstig van brouwerij Breugem. Een brouwerij waarvan de brouwmeester Patrick zijn ervaring eerst heeft opgedaan bij brouwerij de Prael en de 7 Deugden. De brouwerij heeft een breed assortiment aan vaste speciaalbieren en seizoensbieren en limited editions. Het bier bevat een alcoholpercentage van 4,3%. Advies serveertemperatuur: 5 graden.

Saens Wit

Herkomst: Zaandijk, Nederland

Een mistig witbier met de kleur van citroensap. Een fris witbier met een hoog koolzuurgehalte en lichtzurig in de neus. In de mond herken je daarnaast tonen van citrus. Een heerlijk bier voor op een warme zomderdag. Saens wit is afkomstig van brouwerij Breugem. Een brouwerij waarvan de brouwmeester Patrick zijn ervaring eerst heeft opgedaan bij brouwerij de Prael en de 7 Deugden. De brouwerij heeft een breed assortiment aan vaste speciaalbieren en seizoensbieren en limited editions. Het bier bevat een alcoholpercentage van 4,3%. Advies serveertemperatuur: 5 graden.

 

 Saison Tripel  Herkomst: Schijndel, Nederland  Een Tripel met de honingachtige kleur. In de neus herken je citroengras. Mout en citrus bepalen het smakenpallet. Het bier heeft de naam Saison Tripel omdat het bier gebrouwen is in de bierstijl Tripel en vergist met Saison gist. Het bier is afkomstig van brouwerij Sint Servattumus, een brouwerij uit Schijndel waar ze behalve bier brouwen ook proeverijen in de brouwerij organiseren. Het bier bevat een alcoholpercentage van 8%. Advies serveertemperatuur: 8 graden.

Saison Tripel

Herkomst: Schijndel, Nederland

Een Tripel met de honingachtige kleur. In de neus herken je citroengras. Mout en citrus bepalen het smakenpallet. Het bier heeft de naam Saison Tripel omdat het bier gebrouwen is in de bierstijl Tripel en vergist met Saison gist. Het bier is afkomstig van brouwerij Sint Servattumus, een brouwerij uit Schijndel waar ze behalve bier brouwen ook proeverijen in de brouwerij organiseren. Het bier bevat een alcoholpercentage van 8%. Advies serveertemperatuur: 8 graden.

 

Primaatje  Herkomst: Breda, Nederland  Een India Pale Ale met de kleur van karamel. Een gebalanceerd speciaalbier waar de bitterheid in de smaak en afdronk terug te vinden is. In het bier proef je ook multivitaminen en zuivel. Primaat is afkomstig van brouwerij ’t Maatje. Een brouwerij die is opgericht door vrienden in 2017. Na het eerste bier Tripel aan de maat is de in augustus 2018 de opvolger, Primaat. Inspiratie halen zij vooral uit het bezoeken van brouwerijen en festivals en het proeven van speciaalbieren. Het bier bevat een alcoholpercentage van 6,5%. Advies serveertemperatuur: 7 à 8 graden.

Primaatje

Herkomst: Breda, Nederland

Een India Pale Ale met de kleur van karamel. Een gebalanceerd speciaalbier waar de bitterheid in de smaak en afdronk terug te vinden is. In het bier proef je ook multivitaminen en zuivel. Primaat is afkomstig van brouwerij ’t Maatje. Een brouwerij die is opgericht door vrienden in 2017. Na het eerste bier Tripel aan de maat is de in augustus 2018 de opvolger, Primaat. Inspiratie halen zij vooral uit het bezoeken van brouwerijen en festivals en het proeven van speciaalbieren. Het bier bevat een alcoholpercentage van 6,5%. Advies serveertemperatuur: 7 à 8 graden.

 

Laat een reactie achter

What are your experiences? Read or write a review here.

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Verplichte velden

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »