1500+ bieren in onze winkel in Veghel
Winkel 7 dagen per week geopend
Gratis verzenden vanaf €75
We verzorgen ook uw bierproeverij thuis of op locatie
Speciaalbier – bierpakket februari 2020

01 / Feb / 2020

Speciaalbier – bierpakket februari 2020

Tulpenbok Herkomst: Hillegom, Nederland Een koperkleurige lentebok met witte schuimkraag. Een bijzondere rokerige smaak in combinatie met koriander en honing. Een voorjaarsbier waarbij gebruik is gemaakt van twee soorten hop. Door een van de twee hopsoorten later pas toe te voegen kun je zeggen dat dit bier dry hopped is. Brouwerij Klein Duimpje heeft naast zijn brouwerij een proeflokaal die geopend is op vrijdag, zaterdag en zondag. De brouwerij heeft meer dan 30 speciaalbieren op de markt gebracht. Alcoholpercentage: 7%

Tulpenbok

Herkomst: Hillegom, Nederland

Een koperkleurige lentebok met witte schuimkraag. Een bijzondere rokerige smaak in combinatie met koriander en honing. Een voorjaarsbier waarbij gebruik is gemaakt van twee soorten hop. Door een van de twee hopsoorten later pas toe te voegen kun je zeggen dat dit bier dry hopped is. Brouwerij Klein Duimpje heeft naast zijn brouwerij een proeflokaal die geopend is op vrijdag, zaterdag en zondag. De brouwerij heeft meer dan 30 speciaalbieren op de markt gebracht.

Alcoholpercentage: 7%

Advies serveertemperatuur: 7 à 8 graden.

Welk glas?

Inchecken op Untappd

 

Avatar Herkomst: Amsterdam, Nederland Goudkleurige India Pale Lager met stevige schuimkraag. Een hoppig fris bier met een stevige bite. Avatar is afkomstig van brouwerij Oedipus Brewing uit Amsterdam.  Fruitig in de neus en ook in de mond. Dit bier is ge-dryhopt wat inhoudt dat na het brouwproces er nog een extra hopgift is toegevoegd. Dit maakt het bier wat bitterder. Oedipus is opgericht door 4 mannen die elkaar kennen vanuit de horeca in Amsterdam. Het idee ontstond heel verrassend tijdens het drinken van bier. Doordat zij zelf werkten in een bar waar ze vooral gericht waren op Amerikaanse bieren wilden ze gaan experimenteren met smaken om deze bierstijlen bekender te maken in Nederland. Alcoholpercentage: 4,8%

Avatar

Herkomst: Amsterdam, Nederland

Goudkleurige India Pale Lager met stevige schuimkraag. Een hoppig fris bier met een stevige bite. Avatar is afkomstig van brouwerij Oedipus Brewing uit Amsterdam. 

Fruitig in de neus en ook in de mond. Dit bier is ge-dryhopt wat inhoudt dat na het brouwproces er nog een extra hopgift is toegevoegd. Dit maakt het bier wat bitterder.

Oedipus is opgericht door 4 mannen die elkaar kennen vanuit de horeca in Amsterdam. Het idee ontstond heel verrassend tijdens het drinken van bier. Doordat zij zelf werkten in een bar waar ze vooral gericht waren op Amerikaanse bieren wilden ze gaan experimenteren met smaken om deze bierstijlen bekender te maken in Nederland.

Alcoholpercentage: 4,8%

Advies serveertemperatuur: 5 à 6 graden.

Welk glas?

Inchecken op Untappd

 

Lentebier  Herkomst: Oss, Nederland Een lentebock met een fijne schuimkraag en de kleur van karamel. Geen klassieke lentebock maar een Session Pale Lager. Ook dit bier is fris in neus en mond in combinatie met een milde bitterheid.  Session houdt in dat het alcoholpercentage lager is dan je kunt verwachten van de bierstijl.  Muifelbrouwerij is gevestigd in Oss en heeft sinds vorig jaar een eigen brouwerij nadat ze jarenlang gebruik hebben gemaakt van andermans ketels, oftewel huurbrouwen. De brouwerij heeft een ruim assortiment aan speciaalbieren die we graag terugzien in de bierabonnementen van Hellobier. Alcoholpercentage: 5,5%

Lentebier 

Herkomst: Oss, Nederland

Een lentebock met een fijne schuimkraag en de kleur van karamel. Geen klassieke lentebock maar een Session Pale Lager. Ook dit bier is fris in neus en mond in combinatie met een milde bitterheid. 

Session houdt in dat het alcoholpercentage lager is dan je kunt verwachten van de bierstijl. 

Muifelbrouwerij is gevestigd in Oss en heeft sinds vorig jaar een eigen brouwerij nadat ze jarenlang gebruik hebben gemaakt van andermans ketels, oftewel huurbrouwen. De brouwerij heeft een ruim assortiment aan speciaalbieren die we graag terugzien in de bierabonnementen van Hellobier.

Alcoholpercentage: 5,5%

Advies serveertemperatuur: 5 tot 7 graden

Welk glas?

Inchecken op Untappd

 

Freshtini Herkomst: Den Haag/Amersfoort, Nederland Een New England IPA met de kleur van perzik. De schuimkraag verdwijnt redelijk snel. Zoals je kunt herleiden uit de naam zijn er tonen van peer terug te vinden in dit bier. Het verhaal achter IPA hebben we beschreven in een blog. Freshtini is ontstaan vanuit een samenwerking tussen Kompaan uit Den Haag en Rock City Brewing uit Amersfoort. Twee Nederlandse brouwerijen met beide een proeflokaal gevestigd aan de brouwerij. Bij Rock City Brewing zit je zelfs letterlijk tussen de ketels als er wat gaat eten en/of drinken.  Alcoholpercentage: 5,5%

Freshtini

Herkomst: Den Haag/Amersfoort, Nederland

Een New England IPA met de kleur van perzik. De schuimkraag verdwijnt redelijk snel. Zoals je kunt herleiden uit de naam zijn er tonen van peer terug te vinden in dit bier.

Het verhaal achter IPA hebben we beschreven in een blog.

Freshtini is ontstaan vanuit een samenwerking tussen Kompaan uit Den Haag en Rock City Brewing uit Amersfoort. Twee Nederlandse brouwerijen met beide een proeflokaal gevestigd aan de brouwerij. Bij Rock City Brewing zit je zelfs letterlijk tussen de ketels als er wat gaat eten en/of drinken. 

 

Alcoholpercentage: 5,5%

 

Advies serveertemperatuur: 5 tot 7 graden.

 

Welk glas?

 

Inchecken op Untappd

 

East 2020 Herkomst: Frontaal, Nederland Session pale ale met de kleur van nectar. Fris gehopt lentebier met citrustonen. Bier in blik wordt de toekomst en dat is dan ook de reden dat brouwerij Frontaal haar volledige assortiment in bier levert. Voordelen van blik is dat het geen licht doorlaat, minder zuurstof en duurzamer is op het gebied van transport.  Brouwerij Frontaal is gevestigd in Breda en heeft naast de brouwerij een Brewpub. Opgericht in 2015 nadat het vak brouwen zelf was aangeleerd door de oprichters.  Alcoholpercentage: 4,3%

East 2020

Herkomst: Frontaal, Nederland

Session pale ale met de kleur van nectar. Fris gehopt lentebier met citrustonen. Bier in blik wordt de toekomst en dat is dan ook de reden dat brouwerij Frontaal haar volledige assortiment in bier levert.

Voordelen van blik is dat het geen licht doorlaat, minder zuurstof en duurzamer is op het gebied van transport. 

Brouwerij Frontaal is gevestigd in Breda en heeft naast de brouwerij een Brewpub. Opgericht in 2015 nadat het vak brouwen zelf was aangeleerd door de oprichters. 

Alcoholpercentage: 4,3%

Advies serveertemperatuur: 4 tot 6 graden

Welk glas?

Inchecken op Untappd

 

 Lentekus  Herkomst: Zaandijk, Nederland Een fris amberkleurig lentebock. Het bier ruikt bloemig. Gebalanceerd bier zonder uitgesproken smaken. Brouwerij Breugem is de achternaam van de brouwer. Het assortiment bestaat uit vaste speciaalbieren met daarbij een aantal seizoensbieren. Op de locatie van brouwerij Breugem is ook brouwerij Hoop gevestigd.  Alcoholpercentage: 7,3%

Lentekus 

Herkomst: Zaandijk, Nederland

Een fris amberkleurig lentebock. Het bier ruikt bloemig. Gebalanceerd bier zonder uitgesproken smaken. Brouwerij Breugem is de achternaam van de brouwer. Het assortiment bestaat uit vaste speciaalbieren met daarbij een aantal seizoensbieren. Op de locatie van brouwerij Breugem is ook brouwerij Hoop gevestigd. 

Alcoholpercentage: 7,3%

Advies serveertemperatuur: 7 à 8 graden.

Welk glas?

Inchecken op Untappd

 

Springhaver Herkomst: De Meern, Nederland Lentebock met de kleur van goud. En zo smaakt hij ook. Een verfrissend bockbier met een combanatie van smaken van mout en hop. Het bier is gebalanceerd met een subtiel bittertje. In de neus herkennen we een beetje kaneel. De Leckere brengt naast het standaard assortiment regelmatig een special uit en daarnaast speelt de brouwerij in op de seizoenen van het jaar. Wat betreft ons een geslaagd bockbier waarvan je lekker kunt genieten in de zon. Alcoholpercentage: 6,5 %

Springhaver

Herkomst: De Meern, Nederland

Lentebock met de kleur van goud. En zo smaakt hij ook. Een verfrissend bockbier met een combanatie van smaken van mout en hop. Het bier is gebalanceerd met een subtiel bittertje. In de neus herkennen we een beetje kaneel. De Leckere brengt naast het standaard assortiment regelmatig een special uit en daarnaast speelt de brouwerij in op de seizoenen van het jaar. Wat betreft ons een geslaagd bockbier waarvan je lekker kunt genieten in de zon.

Alcoholpercentage: 6,5 %

Advies serveertemperatuur: 6 tot 8 graden

Welk glas?

Inchecken op Untappd

 

Lenteblond  Herkomst: Purmerend, Nederland Citrusgeel lentebier met stevige schuimkraag. Zodra je met de neus boven het glas komt herken je de geur van vers gemaaid glas en citrustonen. Fris bier met bloemige tonen en hopbitters en de smaak van grapefruit. Blond Lentebier is afkomstig van Berging Brouwerij uit Purmerend. Lentebier mag in deze tijd natuurlijk niet ontbreken. Veel brouwerijen brengen in deze tijd een fris, lichtgekleurd bier op de markt dat goed past bij de dagen dat het langer licht is en de temperatuur stijgt. Ook worden er diverse lentebock bieren op de markt gebracht. Wat de historie van bockbier is lees je in een van onze blogs. Alcoholpercentage: 5%

Lenteblond 

Herkomst: Purmerend, Nederland

Citrusgeel lentebier met stevige schuimkraag. Zodra je met de neus boven het glas komt herken je de geur van vers gemaaid glas en citrustonen. Fris bier met bloemige tonen en hopbitters en de smaak van grapefruit. Blond Lentebier is afkomstig van Berging Brouwerij uit Purmerend.

Lentebier mag in deze tijd natuurlijk niet ontbreken. Veel brouwerijen brengen in deze tijd een fris, lichtgekleurd bier op de markt dat goed past bij de dagen dat het langer licht is en de temperatuur stijgt.

Ook worden er diverse lentebock bieren op de markt gebracht. Wat de historie van bockbier is lees je in een van onze blogs.

Alcoholpercentage: 5%

Advies serveertemperatuur: 5à 6 graden.

Welk glas?

Inchecken op Untappd

Laat een reactie achter

What are your experiences? Read or write a review here.

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Verplichte velden

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »