1500+ bieren in onze winkel in Veghel
Winkel in Veghel ma t/m za geopend
Gratis verzenden vanaf €75
We verzorgen ook uw bierproeverij thuis of op locatie
Speciaalbier – bierpakket februari 2021

Job Nijhoff - 01 / Feb / 2021

Speciaalbier – bierpakket februari 2021

 

Session IPA 

 

Herkomst: Goes, Nederland 

Citrusgele IPA met stabiele en fijne schuimkraag. Ruikt fris en de smaak is eveneens fris met tinten van citroen dat wordt begeleidt in een bruisend mondgevoel en eindigt met een hopbittere afdronk. Een dorstlessend bier met een laag alcoholpercentage. 

Session IPA is afkomstig van brouwerij Emelisse uit Goes. Een brouwerij dat al meer dan 15 jaar bestaat en een goed aanbod speciaalbieren in het basisassortiment heeft. Daarnaast brengt de brouwerij sinds enkele jaren ook ieder jaar opnieuw een serie barrel aged bieren uit. Bieren die op vaten hebben gerijpt tot complexe speciaalbieren met volle smaken. 

Het verhaal van Ipa leggen we graag uit in één van onze blogs. De term session zie je vaker terugkomen op etiketten van bier. Dit betekent dat het bier een lager alcoholpercentage heeft dan gebruikelijk bij de bierstijl. 

Alcoholpercentage: 3,3%

Advies serveertemperatuur: 5 graden.

Welk glas?

Inchecken op Untappd

 

Gruut Amber 

Herkomst: Gent, België 

Amberkleurig tot robijnrood speciaalbier met stabiele en stevige schuimkraag. Tonen van rood fruit en karamel in de neus. In de mond vol van smaak waar ook de tonen van rood fruit en karamel in terugkomen. 

Gruut Amber is afkomstig van Gentse Stadsbrouwerij Gruut. Een brouwerij dat een basisassortiment van 5 speciaalbieren heeft. Het bijzondere is dat deze bieren zonder hop gebrouwen worden (op de Inferno na) waarvoor gruit de vervanger is. Gruit is een kruidenmengsel dat de voorloper is van hop. De naam van de brouwerij verwijst naar dit kruidenmengsel. 

Amber bieren zijn donkerder gekleurd dan pils maar weer lichter dan dubbel bieren. De kleurverschillenen komen door het gebruik van verschillende kleuren mout. 

Alcoholpercentage: 6%

Advies serveertemperatuur: 6 tot 8 graden.

Welk glas?

Inchecken op Untappd

 

Dark Tripel 

Herkomst: Veghel, Nederland

Oranje mistig bier met stevige schuimkraag. Een zachte en volle smaak waar een aangename geur aan vooraf gaat. Een tripel die wellicht iets donkerder is dan verwacht door het gebruik van donkere mout maar zeker het proeven waard is. Een doordrinkbare tripel met body. 

Dark Tripel is afkomstig van Stadsbrouwerij de Vleeghel in Veghel. Gevestigd op de Noordkade waar de bieren in kleine batches gebrouwen worden. Naast het eigen assortiment brouwen er ook diverse andere brouwerijen hun bier als zij bijvoorbeeld willen opschalen. Dit noemt men huurbrouwers. Stadsbrouwerij de Vleeghel heeft naast de Dark Tripel o.a. Oude Vleeghel en Jonge Vleeghel. De bieren van brouwerij de Vleeghel zijn ook te verkrijgen in de winkel van Hellobier. 

De term tripel kan in theorie worden uitgelegd en wat het onderscheidt met dubbel en quadrupel. Dit beschrijven we in een andere blog. 

Alcoholpercentage: 7%

Advies serveertemperatuur: 7 à 8 graden

Welk glas?

Inchecken op Untappd

 

Imperial Stout 

Herkomst: Aarle-Rixtel,  Nederland

Gitzwart bier met beige schuimkraag die stabiel over het bier blijft liggen. De geur van pure chocolade en gebrande koffie. De smaak is intens waarin ook de gebrande tonen in terugkomen met toch een zachte afdronk. Stevig maar aangenaam om te drinken. 

Imperial Stout is afkomstig van brouwerij de Gieterij uit Aarle-Rixtel. De naam van de brouwerij verwijst naar de functie van het pand in het verleden. Voorheen werd het pand gebruikt door een klokkengieterij. Tegenwoordig worden daar de bieren van brouwerij de Gieterij in verschillende batches gebrouwen. 

Stout is van oorsprong een doorontwikkeling op basis van de porter. Beide donker van kleur maar toch een aantal kenmerken waarin ze zich onderscheiden. Die verschillen beschrijven we in een andere blog. 

Imperial is het tegenovergestelde van session. Het geeft aan dat de bierstijl een hoger alcoholpercentage heeft dan gebruikelijk. Komt veel voor bij de bierstijl stout wat de bieren steviger in smaak maakt en meer body geeft. 

 

Alcoholpercentage: 9%

 

Advies serveertemperatuur: 9 tot 11 graden.

 

Welk glas?

 

Inchecken op Untappd

 

De Weldoener 

Herkomst: Veenhuizen, Nederland

Goudgeel helder blond bier met fijne schuimkraag. Een mooi gebalanceerd blondbier wat als dorstlesser kan dienen doordat het niet een te hoog alcoholpercentage heeft. 

De Weldoener is afkomstig van brouwerij Maallust uit Veenhuizen. Opgericht door een groep ondernemers en gevestigd in een oude gevangenis. 

Alcoholpercentage: 6,1 %

Advies serveertemperatuur: 6 à 7 graden

Welk glas?

Inchecken op Untappd

 

Brut IPA 

Herkomst: Amsterdam, België 

Oranje mistig India Pale Ale afkomstig van brouwerij de 7 Deugden. Een India Pale Ale die minder hoppig is dan een IPA en wat droger van smaak. In de neus nog steeds erg uitnodigend om een slok van te nemen. De drogere smaak ontstaat door het gebruik van champagnegist. Een methode dat steeds populairder wordt waardoor het aanbod champagnebieren stijgt. De champagnegist zorgt naast een drogere smaak ook voor een iets fijnere koolzuurbubbbel. 

Brut IPA is afkomstig van brouwerij de 7 Deugden uit Amsterdam. Een brouwerij dat de recepten van de bieren een tint geeft waardoor ze zich onderscheiden van de andere bierstijlen. Daarnaast werken in deze brouwerij mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt waardoor ze zich op deze manier ook onderscheiden van andere brouwerijen. 

,Alcoholpercentage: 7,5%

Advies serveertemperatuur: 7 tot 9 graden.

Welk glas?

Inchecken op Untappd

 

Bitterzoet

 

Herkomst: Beverwijk, Nederland

 

Zwartbier met beige schuimkraag. Gebrande tonen door het gebruik van gebrande mout en een afdronk wat neigt naar karamel omdat de suikers in de mout al deels gekarameliseerd zijn bij het branden. Een porter met body en zacht in mond. Een bier om rustig van te genieten terwijl je binnen op een koude dag opwarmt bij de openhaard. 

Bitterzoet is afkomstig van brouwerij Broer en Zus uit Beverwijk. Een brouwerij dat ook een proeflokaal heeft waar je de bieren uit het assortiment van de brouwerij kunt proeven. De brouwketels staan midden in het proeflokaal waardoor je zo nu en dan ook kunt meekijken met het brouwproces. Naast het brouwen van hun eigen bieren kun je daar ook bier in opdracht laten brouwen. De volumes waarin ze dan brouwen is meestal 1000 liter. 

Alcoholpercentage: 7,5%

Advies serveertemperatuur: 7 tot 9 graden

Welk glas?

Inchecken op Untappd

 

Satan Black 

Herkomst: Merchtem, België 

Kastanjebruin bier met beige schuimkraag. Een Dark Ale met een rijke smaak aan karamel, rood fruit en subtiele bitterheid. Donker bier dat wat “warmer” gedronken mag worden waardoor de smaak complexer wordt. 

Satan Black is afkomstig van brouwerij de Block. Een brouwerij met rijke historie en een gevarieerd aanbod aan speciaalbieren. Naast de bieren van Satan worden er onder andere ook Kastaar en Abijdbier Tripel Dendermonde gebrouwen. De historie gaat terug tot in de 14e eeuw toen de eerste brouwersgilden werden opgericht. Doordat de bieren en de brouwerij generatie op generatie werd doorgegeven werden de recepten beter ontwikkeld tot de smaken die er nu zijn. 

De bieren worden gebrouwen met lokale ingrediënten waarbij de kwaliteit altijd voorop staat. 

Alcoholpercentage: 8 %

Advies serveertemperatuur: 9 tot 10 graden.

Welk glas?

Inchecken op Untappd

 

 


Laat een reactie achter

What are your experiences? Read or write a review here.

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Verplichte velden

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »