1500+ bieren in onze winkel in Veghel
Winkel in Veghel ma t/m za geopend
Gratis verzenden vanaf €75
We verzorgen ook uw bierproeverij thuis of op locatie
Speciaalbier – bierpakket juli 2020

01 / Jul / 2020

Speciaalbier – bierpakket juli 2020

Marker Maagd  Herkomst: Monickendam, Nederland  Goudgeel mistig witbier met stabiele schuimkraag. Zowel in de mond als in de neus fris. Citrus in de smaak met een subtiel bittertje. Een heerlijke dorstlesser voor zomerse dagen.   Markermaagd is afkomstig van Waterland Brewery (op Untappd) uit Monickendam. Op internet te vinden als Bierderij Waterland. Een brouwerij aan het strand. Is er een betere combinatie? Gelegen tussen twee havenkades waar een oude loods is omgetoverd tot een brouwerij en proeflokaal. Naast een vast assortiment speciaalbieren ook wisselende seizoensbieren.   Alcoholpercentage: 5%

Marker Maagd

Herkomst: Monickendam, Nederland

Goudgeel mistig witbier met stabiele schuimkraag. Zowel in de mond als in de neus fris. Citrus in de smaak met een subtiel bittertje. Een heerlijke dorstlesser voor zomerse dagen. 

Markermaagd is afkomstig van Waterland Brewery (op Untappd) uit Monickendam. Op internet te vinden als Bierderij Waterland. Een brouwerij aan het strand. Is er een betere combinatie? Gelegen tussen twee havenkades waar een oude loods is omgetoverd tot een brouwerij en proeflokaal. Naast een vast assortiment speciaalbieren ook wisselende seizoensbieren. 

Alcoholpercentage: 5%

Advies serveertemperatuur: 5 à 6 graden.

Welk glas?

Inchecken op Untappd

 

Lemmy’s Tripel   Herkomst: Hillegom, Nederland   Okergele tripel met fijne schuimkraag. Volmondig, kruidig en toch fris beschrijft de smaak. De geur wederom kruidig.   1, 2, 3, 4, zo zou je dit bier kunnen beschrijven. 1 Tripel die we tijdens de cursus van Stibon 2 hebben gebrouwen. 3 kruizen op het etiket verwijzen naar de hoeveelheid mout die gebruikt is waarbij 4 moutsoorten gebruikt zijn.   Gebrouwen door brouwerij Neptunes in de ketels van brouwerij Klein Duimpje. Huurbrouwen noemen ze dat in de bierwereld. Beide brouwerijen hebben een gevarieerd bierassortiment.   Let we op! Deze Lemmy’s Tripel is verraderlijk lekker met een hoog alcoholpercentage ;).  Alcoholpercentage: 9,3%

Lemmy’s Tripel 

Herkomst: Hillegom, Nederland 

Okergele tripel met fijne schuimkraag. Volmondig, kruidig en toch fris beschrijft de smaak. De geur wederom kruidig. 

1, 2, 3, 4, zo zou je dit bier kunnen beschrijven. 1 Tripel die we tijdens de cursus van Stibon 2 hebben gebrouwen. 3 kruizen op het etiket verwijzen naar de hoeveelheid mout die gebruikt is waarbij 4 moutsoorten gebruikt zijn. 

Gebrouwen door brouwerij Neptunes in de ketels van brouwerij Klein Duimpje. Huurbrouwen noemen ze dat in de bierwereld. Beide brouwerijen hebben een gevarieerd bierassortiment. 

Let we op! Deze Lemmy’s Tripel is verraderlijk lekker met een hoog alcoholpercentage ;).

Alcoholpercentage: 9,3%

Advies serveertemperatuur: 8 tot 10 graden.

Welk glas?

Inchecken op Untappd

 

Lamme Goedzak   Herkomst: Meer, België  Goudkleurig blond bier met fijne schuimkraag. Een bier met body door de restsuikers in combinatie met een lichte hopbitterheid.   Volgens traditionele Belgische stijl gebrouwen en al veelvuldig gedronken door bierliefhebbers. Lamme Goedzak is afkomstig van Scheldebrouwerij uit Meer in België. Een brouwerij met verschillende awards en een breed assortiment speciaalbier. De naam Lamme Goedzak verwijst naar een goede vriend van een romanfiguur Tijl Uilenspiegel.   Alcoholpercentage: 7%

Lamme Goedzak 

Herkomst: Meer, België

Goudkleurig blond bier met fijne schuimkraag. Een bier met body door de restsuikers in combinatie met een lichte hopbitterheid. 

Volgens traditionele Belgische stijl gebrouwen en al veelvuldig gedronken door bierliefhebbers. Lamme Goedzak is afkomstig van Scheldebrouwerij uit Meer in België. Een brouwerij met verschillende awards en een breed assortiment speciaalbier. De naam Lamme Goedzak verwijst naar een goede vriend van een romanfiguur Tijl Uilenspiegel. 

Alcoholpercentage: 7%

Advies serveertemperatuur: 6 à 7 graden

Welk glas?

Inchecken op Untappd

 

Freshhop  Herkomst: Hillegom, Nederland  Koperkleurige IPA met stevige schuimkraag. Het smakenpallet bestaat uit bitter en romig. Deze double IPA is gebrouwen met 5 hopsoorten die in Hillegom worden verbouwd. Double betekent dat er meer mout en hop is gebruikt dan gebruikelijk is.   Freshhop is afkomstig van brouwerij Klein Duimpje uit Hillegom. Een brouwerij gevestigd in een oude bloembollenkwekerij met daarbij een proeflokaal en zomers een mooi terras. Het aantal bieren dat brouwerij Klein Duimpje brouwt is niet op twee handen te tellen.   Alcoholpercentage: 9,2%

Freshhop

Herkomst: Hillegom, Nederland

Koperkleurige IPA met stevige schuimkraag. Het smakenpallet bestaat uit bitter en romig. Deze double IPA is gebrouwen met 5 hopsoorten die in Hillegom worden verbouwd. Double betekent dat er meer mout en hop is gebruikt dan gebruikelijk is. 

Freshhop is afkomstig van brouwerij Klein Duimpje uit Hillegom. Een brouwerij gevestigd in een oude bloembollenkwekerij met daarbij een proeflokaal en zomers een mooi terras. Het aantal bieren dat brouwerij Klein Duimpje brouwt is niet op twee handen te tellen. 

 

Alcoholpercentage: 9,2%

 

Advies serveertemperatuur: 8 à 9 graden.

 

Welk glas?

 

Inchecken op Untappd

 

Elvis Juice  Herkomst: Fraserburgh, Schotland  Oranje mistig India Pale Ale met stevige schuimkraag. Met Amerikaanse hop gebrouwen dus ook wel American Pale Ale genoemd. Het gebruik van grapefruit maakt dit bier bitter en fruitig. Mout met tonen van karamel zorgen voor de zachte smaak.  Elvis Juice is afkomstig van Brewdog uit Fraserburgh, Schotland. Een brouwerij met bijzondere manieren van brouwen en een rijk verleden. In relatief korte tijd een groot imperium opgezet. Naast brouwerijen op verschillende locaties heeft Brewdog ook pubs geopend verspreidt over de hele wereld.   Alcoholpercentage: 6,5%

Elvis Juice

Herkomst: Fraserburgh, Schotland

Oranje mistig India Pale Ale met stevige schuimkraag. Met Amerikaanse hop gebrouwen dus ook wel American Pale Ale genoemd. Het gebruik van grapefruit maakt dit bier bitter en fruitig. Mout met tonen van karamel zorgen voor de zachte smaak.

Elvis Juice is afkomstig van Brewdog uit Fraserburgh, Schotland. Een brouwerij met bijzondere manieren van brouwen en een rijk verleden. In relatief korte tijd een groot imperium opgezet. Naast brouwerijen op verschillende locaties heeft Brewdog ook pubs geopend verspreidt over de hele wereld. 

Alcoholpercentage: 6,5%

Advies serveertemperatuur: 6 tot 7 graden

Welk glas?

Inchecken op Untappd

 

 Eilandkriebel   Herkomst: Den Burg, Nederland  Koperkleurig bier met fijne schuimkraag. Een bier dat de lente nabootst met frisse smaken en een bloemige geur. Hoppigheid in de mond wordt afgesloten met een bloemige afdronk.  Eilandkriebel is afkomstig van Tesselaar familiebrouwerij Diks van Texel. Een brouwerij dat zich sinds 2017 gevestigd heeft in Den Burg met daarbij een proeflokaal. Dagelijks een rondleiding te volgen met als afsluiting een bierproeverij van 3 bieren.   Alcoholpercentage: 6,4%

Eilandkriebel 

Herkomst: Den Burg, Nederland

Koperkleurig bier met fijne schuimkraag. Een bier dat de lente nabootst met frisse smaken en een bloemige geur. Hoppigheid in de mond wordt afgesloten met een bloemige afdronk.

Eilandkriebel is afkomstig van Tesselaar familiebrouwerij Diks van Texel. Een brouwerij dat zich sinds 2017 gevestigd heeft in Den Burg met daarbij een proeflokaal. Dagelijks een rondleiding te volgen met als afsluiting een bierproeverij van 3 bieren. 

Alcoholpercentage: 6,4%

Advies serveertemperatuur: 5 tot 7 graden.

Welk glas?

Inchecken op Untappd

 

Australian Pale Ale   Herkomst: Amsterdam, Nederland   Mistige Australian Pale Ale met fijne schuimkraag. Een Pale Ale gebrouwen met Australische hopsoorten. Dit maakt het bier erg toegankelijk, gebalanceerd van smaak en subtiel bittertje.   Brothers in Law is afkomstig uit Amsterdam en verwijst letterlijk naar de onderlinge relaties. Brothers in Law heb je niet helemaal voor het uitkiezen en daarom kozen deze mannen ervoor om ervoor om er het beste van te maken ;).   Een brouwerij die ook in korte tijd sinds ontstaan, 2017, grote stappen hebben gemaakt in de bierwereld.   Alcoholpercentage: 5,8%

Australian Pale Ale 

Herkomst: Amsterdam, Nederland 

Mistige Australian Pale Ale met fijne schuimkraag. Een Pale Ale gebrouwen met Australische hopsoorten. Dit maakt het bier erg toegankelijk, gebalanceerd van smaak en subtiel bittertje. 

Brothers in Law is afkomstig uit Amsterdam en verwijst letterlijk naar de onderlinge relaties. Brothers in Law heb je niet helemaal voor het uitkiezen en daarom kozen deze mannen ervoor om ervoor om er het beste van te maken ;). 

Een brouwerij die ook in korte tijd sinds ontstaan, 2017, grote stappen hebben gemaakt in de bierwereld. 

Alcoholpercentage: 5,8%

Advies serveertemperatuur: 5 à 6 graden

Welk glas?

Inchecken op Untappd

 

Halderbergs Barleywine  Herkomst: Hoeven, Nederland  Robijnrood met beige schuimkraag. Karamelachtig zoet met tonen van rood fruit. Een stevig bier dat je in een rustig tempo dient op te drinken.   Deze barley wine is afkomstig van brouwerij ‘t Meuleneind uit Hoeven. Een brouwerij dat sinds kort eigen ketels in bezit heeft. In tijden van coronacrisis organiseerde Hellobier een online speciaalbierfestival.

Halderbergs Barleywine

Herkomst: Hoeven, Nederland

Robijnrood met beige schuimkraag. Karamelachtig zoet met tonen van rood fruit. Een stevig bier dat je in een rustig tempo dient op te drinken. 

Deze barley wine is afkomstig van brouwerij ‘t Meuleneind uit Hoeven. Een brouwerij dat sinds kort eigen ketels in bezit heeft. In tijden van coronacrisis organiseerde Hellobier een online speciaalbierfestival. Hier waren de mannen van brouwerij ‘t Meuleneind te gast waarbij ze meer vertelden over hun brouwerij en bieren. Ook deze Barley Wine komt aan bod. 

Alcoholpercentage: 11 %

Advies serveertemperatuur: 8 tot 12 graden.

Welk glas?

Inchecken op Untappd

Laat een reactie achter

What are your experiences? Read or write a review here.

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Verplichte velden

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »