1500+ bieren in onze winkel in Veghel
Winkel 7 dagen per week geopend
Gratis verzenden vanaf €75
We verzorgen ook uw bierproeverij thuis of op locatie
Speciaalbier – bierpakket juli 2021

Job Nijhoff - 01 / Jul / 2021

Speciaalbier – bierpakket juli 2021

Hello Hoppa 
Herkomst: Veghel, Nederland

 

Mistig oranjekleurig bier met stevige schuimkraag. In de neus de geur van bloemen en fruit. Fris in de mond en de smaak wordt begeleidt door een hopbitterheid. Dorstlessende IPA voor heerlijke momenten. 

Hello Hoppa is één van de bieren uit de bierselectie van Hellobier. Een IPA zonder fratsen wat resulteert in een heerlijk dorstlessend bier. Ipa staat voor India Pale Ale en is van oorsprong een Engelse bierstijl. Tegenwoordig veel varianten op deze bierstijl van NEIPA tot TIPA. De verschillen leggen we graag uit in het filmpje tijdens de proeverij. 

Alcoholpercentage: 6,2%

 

Advies serveertemperatuur: 6 à 7 graden.

 

Welk glas?

 

Inchecken op Untappd

 

Biondo

Herkomst: Vinkenveen, Nederland

Fris goudkleurig blondbier met stevige schuimkraag. Gebalanceerd in de smaak met zachte afdronk. Door toevoeging van extra hop krijgt het bier een citrusfrisse smaak. 

Biondo is afkomstig van brouwerij Bello uit Vinkenveen. Een huurbrouwer die na heel veel bier proeven zelf het avontuur aangaat om een bier te brouwen. Het eerste resultaat mag er zijn waarbij ook de uitstraling van het bier opvalt. Een blond bier in een mooi blik met logo van brouwerij Bello. Bello verwijst naar het pad dat door de woonplaats van de brouwer, Vinkenveen, loopt. De stoomtrein verwijst naar de spoorlijn die naast het pad ligt. Nog een leuk detail. De brouwer is lange tijd abonnee geweest van Hellobier dus heeft veel verschillende bieren kunnen proeven voordat hij zijn eigen bier produceerde. 

Alcoholpercentage: 6,5%

Advies serveertemperatuur: 6 à 7 graden.

Welk glas?

Inchecken op Untappd

 

Saison Dupont Cuvee Dry Hopping 

Herkomst: Tourpes, België 

Mistig bier met fijne stabiele schuimkraag. Aangenaam in de neus in combinatie met frisse smaak en een droge afdronk. 

Saison Dupont is één van de bekendste saisons binnen de bierwereld. Van oorsprong een Zuid-Belgische bierstijl ontwikkeld door de boeren voor de seizoensarbeiders. Dorstlessend en droog van smaak. 

Bij dit bier hebben ze dry hopping toegepast. Extra hoptoevoeging later in het brouwproces dan het kookmoment. Het resultaat een zacht aangenaam ruikend bier met nog steeds de droge afdronk van een saison. 

Alcoholpercentage: 6,5%

Advies serveertemperatuur: 7 à 8 graden

Welk glas?

Inchecken op Untappd

 

L’or Noir 

Herkomst: Maasmechelen, België 

Strogele tripel met fijne schuimkraag. Kruidige geur en smaak met een zachte afdronk. Gebrouwen met 4 verschillende graansoorten wat zorgt voor een complexere smaak dan de gemiddelde tripel. 

L’or Noir verwijst naar het zwarte goud, kolen, dat vroeger uit de omgeving van de brouwerij uit de mijnen werd gehaald. Kompel is ook een verbastering van mijnwerker wat in de regio werd gebruikt. Verraderlijk bier met hoog alcoholperecentage terwijl het bier makkelijk weg drinkt. 

Tripel verwijst naar hoeveelheid mout die in het recept is gebruikt. Door meer gebruik van mout stijgt het alcoholpercentage omdat er meer suikers zijn. 

 

Alcoholpercentage: 8,2%

 

Advies serveertemperatuur: 7 à 8 graden.

 

Welk glas?

 

Inchecken op Untappd

 

Zomerskarrel 

Herkomst: Limmen, Nederland

Citruskleurig witbier met stevige schuimkraag. Fris van smaak met tinten van sinaasappelschil en korianderzaad. Dorstlessend voor de zomermaanden. 

Afkomstig van Stadsbrouwerij 013. De naam Witte Koning verwijst naar Koning Willem II die op het etiket is afgebeeld op zijn witte paard voor zijn witte kasteel. De brouwerij heeft een breed assortiment en is te bezoeken in Tilburg waar je van de bieren kunt genieten in het proeflokaal. 

Alcoholpercentage: 4%

Advies serveertemperatuur: 5 graden

Welk glas?

Inchecken op Untappd

 

Zwoele Kabouter 

Herkomst: Mill, Nederland

Mistig oranjekleurig bier met stevige schuimkraag. Een IPL, India Pale Lager. Een bier met extra hop en is ontstaan door de vergisting ondergistend uit te voeren. Dit maakt het bier fris van smaak in combinatie met een subtiel bitter tintje. Heerlijke dorstlesser na een dag hard werken. 

Super Cadix is afkomstig van Antwerps Brouw Company gevestigd in het centrum van Antwerpen. Nog in bezit van de oprichters die ondersteund worden door 1000 crowdfunders. Ook deze brouwerij wordt gecombineerd met een taproom. 

Alcoholpercentage: 5,4%

Advies serveertemperatuur: 5 à 6 graden.

Welk glas?

Inchecken op Untappd

 

Witkap Pater Stimulo 

 

Herkomst: Ninove, België

 

Mistig honingkleurige tripel met stevige schuimkraag. Een blond bier met sinaasappelschil. Zacht van smaak met fruitige tonen. 

Vlinderblond is afkomstig van Heijdebrouwerij uit Ede. Een brouwerij dat focust op lokale samenwerkingen waarbij de ingrediënten ook zoveel mogelijk uit de buurt komen. Diverse bieren in verschillende bierstijlen varierend van blond tot tripel en quadrupel. 

Alcoholpercentage: 6,2%

Advies serveertemperatuur: 5 tot 7 graden

Welk glas?

Incheckesn op Untappd

 

Tesselaar Dukdalf 

Herkomst: Texel, Nederland 

Koffiezwart bier met beige schuimkraag. Gebrande tonen in de neus en smaak door de gebrande mout. In het bier wordt bij het lageren houtsnippers toegevoegd om het bier complexer van smaak te maken. Deze houtsnippers zorgen voor een onderscheidende smaak ten opzichte van andere stouts uit binnen- en buitenland. 

Stout op Hout is afkomstig van brouwerij Lindeboom uit Neer. Een Nederlandse brouwerij met rijke historie en diverse bierlijnen. 

Alcoholpercentage: 7,5 %

Advies serveertemperatuur: 7 à 8 graden.

Welk glas?

Inchecken op Untappd

Laat een reactie achter

What are your experiences? Read or write a review here.

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Verplichte velden

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »