1500+ bieren in onze winkel in Veghel
Winkel in Veghel ma t/m za geopend
Gratis verzenden vanaf €75
We verzorgen ook uw bierproeverij thuis of op locatie
Speciaalbier – bierpakket juni 2020

01 / Jun / 2020

Speciaalbier – bierpakket juni 2020

Wazig  Herkomst: Amsterdam, Nederland  Okergele New England IPA met stabiele schuimkraag. Fris en romig van smaak en ook fris in de neus. De smaak wordt begeleidt door een subtiel bittertje. Wazig is afkomstig van Bruut Bier uit Amsterdam. Een proeflokaal en bar waar je het gehele assortiment van Bruut Bier kunt proeven. New England IPA houdt in dat na de vergisting er gedryhopt is. Dryhoppen is een extra toegift van hop. Hierbij komen vooral de aroma’s van de hopsoorten vrij en dit maakt het bier ook troebel/wazig.

Wazig

Herkomst: Amsterdam, Nederland

Okergele New England IPA met stabiele schuimkraag. Fris en romig van smaak en ook fris in de neus. De smaak wordt begeleidt door een subtiel bittertje. Wazig is afkomstig van Bruut Bier uit Amsterdam. Een proeflokaal en bar waar je het gehele assortiment van Bruut Bier kunt proeven. New England IPA houdt in dat na de vergisting er gedryhopt is. Dryhoppen is een extra toegift van hop. Hierbij komen vooral de aroma’s van de hopsoorten vrij en dit maakt het bier ook troebel/wazig. 

Wil jij weten wat het verhaal achter IPA is? Lees het hier.

Alcoholpercentage: 5%

Advies serveertemperatuur: 5 à 6 graden.

Welk glas?

Inchecken op Untappd

 

Weijsbeer   Herkomst: Tilburg, Nederland   Troebel weizen met stevige schuimkraag. Een geur met tonen van banaan en een frisse smaak met een licht zuurtje in de afdronk. Dit bier verwijst naar het verhaal van Nova Zembla waarbij mannen na een schipbreuk zich moesten verdedigen tegenover ijsberen.   Weijsbeer is afkomstig van brouwerij de Blauwe Ijsbeer uit Tilburg. Ooit begonnen in Nieuwpoort maar uiteindelijk verhuisd om daar de droom na te jagen om bier te brouwen in eigen ketels.

Weijsbeer 

Herkomst: Tilburg, Nederland 

Troebel weizen met stevige schuimkraag. Een geur met tonen van banaan en een frisse smaak met een licht zuurtje in de afdronk. Dit bier verwijst naar het verhaal van Nova Zembla waarbij mannen na een schipbreuk zich moesten verdedigen tegenover ijsberen. 

Weijsbeer is afkomstig van brouwerij de Blauwe Ijsbeer uit Tilburg. Ooit begonnen in Nieuwpoort maar uiteindelijk verhuisd om daar de droom na te jagen om bier te brouwen in eigen ketels. 

Weet jij al wat het verschil is tussen weizen en witbier? 

Alcoholpercentage: 5%

Advies serveertemperatuur: 5 à 6 graden.

Welk glas?

Inchecken op Untappd

 

Dragons Kiss   Herkomst: Amsterdam, Nederland  Mistig India Pale Ale met de kleur van citrus. De citrus komt ook terug in smaak en neus wat het bier over het algemeen erg fris maakt. De bitterheid is zoals je van en IPA kunt verwachten.   Session IPA houdt in dat het bier een lager alcoholpercentage heeft dan je verwacht. Hiervoor wordt altijd de term session gebruikt. India Pale Ale is bekent om zijn bitters. Dit wordt bij een speciaalbier met de afkorting IBU aangegeven en kun je soms terugvinden op het etiket.

Dragons Kiss 

Herkomst: Amsterdam, Nederland

Mistig India Pale Ale met de kleur van citrus. De citrus komt ook terug in smaak en neus wat het bier over het algemeen erg fris maakt. De bitterheid is zoals je van en IPA kunt verwachten. 

Session IPA houdt in dat het bier een lager alcoholpercentage heeft dan je verwacht. Hiervoor wordt altijd de term session gebruikt. India Pale Ale is bekent om zijn bitters. Dit wordt bij een speciaalbier met de afkorting IBU aangegeven en kun je soms terugvinden op het etiket. Wat IBU of EBU betekent en wat je allemaal op een etiket kunt vinden lees je in deze blog.

Two Chefs Brewing is in 2012 opgericht door twee koks die graag een andere weg in sloegen. Tegenwoordig een gevestigde brouwerij binnen de bierwereld met een breed assortiment speciaalbieren. 

Alcoholpercentage: 3,5%

Advies serveertemperatuur: 4 à 5 graden

Welk glas?

Inchecken op Untappd

 

Blanche de Liege  Herkomst: Aubel, België  Goudkleurig mistig witbier met fijne schuimkraag. Fris witbier met kruidige afdronk. Blanche de Liege is afkomstig van brouwerij Val-Dieu uit Aubel. Een plaats waar onder andere monniken de historie van bier brouwen in dit plaatsje bepalen.   Eén van de verschillen tussen witbier en weizen is het land van herkomst. Witbier komt uit België, weizen uit Duitsland. Witbier is een erg populaire biersoort in de zomermaanden. Volmondig en dorstlessend.  Alcoholpercentage: 5,5%

Blanche de Liege

Herkomst: Aubel, België

Goudkleurig mistig witbier met fijne schuimkraag. Fris witbier met kruidige afdronk. Blanche de Liege is afkomstig van brouwerij Val-Dieu uit Aubel. Een plaats waar onder andere monniken de historie van bier brouwen in dit plaatsje bepalen. 

Eén van de verschillen tussen witbier en weizen is het land van herkomst. Witbier komt uit België, weizen uit Duitsland. Witbier is een erg populaire biersoort in de zomermaanden. Volmondig en dorstlessend.

 

Alcoholpercentage: 5,5%

 

Advies serveertemperatuur: 5 à 6 graden.

 

Welk glas?

 

Inchecken op Untappd

 

Blond IPA   Herkomst: Goes, Nederland  Donkerblond mistige IPA met fijne schuimkraag. Gebalanceerd bier in geur en smaak met een bitterheid die je van een India Pale Ale kunt verwachten. Een blondbier dat gehopt is waardoor het in deze stijl valt. Echter zijn bij dit bier Amerikaanse hoppen gebruikt waardoor je het ook een APA, American Pale Ale, zou mogen noemen.   Deze Blond IPA is afkomstig van brouwerij Emelisse uit Goes. Een brouwerij die al meer dan 10 jaar meedraait in de wereld van speciaalbier. Naast een vast assortiment aan speciaalbieren heeft Emelisse ook White Label bieren. Dit zijn éénmalig gebrouwen bieren met uiteenlopende smaken.   Alcoholpercentage: 6,8%

Blond IPA 

Herkomst: Goes, Nederland

Donkerblond mistige IPA met fijne schuimkraag. Gebalanceerd bier in geur en smaak met een bitterheid die je van een India Pale Ale kunt verwachten. Een blondbier dat gehopt is waardoor het in deze stijl valt. Echter zijn bij dit bier Amerikaanse hoppen gebruikt waardoor je het ook een APA, American Pale Ale, zou mogen noemen. 

Deze Blond IPA is afkomstig van brouwerij Emelisse uit Goes. Een brouwerij die al meer dan 10 jaar meedraait in de wereld van speciaalbier. Naast een vast assortiment aan speciaalbieren heeft Emelisse ook White Label bieren. Dit zijn éénmalig gebrouwen bieren met uiteenlopende smaken. 

Alcoholpercentage: 6,8%

Advies serveertemperatuur: 6 tot 8 graden

Welk glas?

Inchecken op Untappd

 

 5 dollar $hake   Herkomst: Amsterdam, Nederland  Mistig koper rood tarwebier met stevige schuimkraag. Fruitige tonen in zowel de mond als neus. Een dorstlesser voor warme zomerdagen. 5 dollar $hake is afkomstig van Cinemabrewers uit Amsterdam. Een brouwerij die bierstijlen graag koppelt aan titels van films.   Bij dit bier is tarwe gebruikt als ingrediënt. Naast tarwe kun je bijvoorbeeld ook gerst gebruiken of andere bronnen van zetmeel.

5 dollar $hake 

Herkomst: Amsterdam, Nederland

Mistig koper rood tarwebier met stevige schuimkraag. Fruitige tonen in zowel de mond als neus. Een dorstlesser voor warme zomerdagen. 5 dollar $hake is afkomstig van Cinemabrewers uit Amsterdam. Een brouwerij die bierstijlen graag koppelt aan titels van films. 

Bij dit bier is tarwe gebruikt als ingrediënt. Naast tarwe kun je bijvoorbeeld ook gerst gebruiken of andere bronnen van zetmeel. Meer informatie en een overzicht van de bronnen van zetmeel vind je in één van onze blogs. 

Alcoholpercentage: 5,5%

Advies serveertemperatuur: 5 tot 7 graden.

Welk glas?

Inchecken op Untappd

 

Elser  Herkomst: Amstelveen, Nederland   Oranje wit-/kuitbier met een schuimkraag die wat sneller wegtrekt. Kruidig in de mond en fris in de neus. In het verleden diverse prijzen gewonnen op de Dutch Beer Challenge.   Elser is afkomstig van de Naeckte Brouwers uit Amstelveen. Naeckt verwijst naar de manier waarop de bieren worden gebrouwen qua recept. Geen extra toevoegen van ingrediënten maar pure bieren met alleen de basisingrediënten.   Sinds kort valt ook het assortiment van Pontus brewing onder het assortiment van de Naeckte brouwers.   Alcoholpercentage: 5,5%

Elser

Herkomst: Amstelveen, Nederland 

Oranje wit-/kuitbier met een schuimkraag die wat sneller wegtrekt. Kruidig in de mond en fris in de neus. In het verleden diverse prijzen gewonnen op de Dutch Beer Challenge. 

Elser is afkomstig van de Naeckte Brouwers uit Amstelveen. Naeckt verwijst naar de manier waarop de bieren worden gebrouwen qua recept. Geen extra toevoegen van ingrediënten maar pure bieren met alleen de basisingrediënten. 

Sinds kort valt ook het assortiment van Pontus brewing onder het assortiment van de Naeckte brouwers. 

Alcoholpercentage: 5,5%

Advies serveertemperatuur: 5 à 6 graden

Welk glas?

Inchecken op Untappd

 

Proud to be Stout  Herkomst: Hillegom, Nederland  Een koffiezwarte stout met beige schuimkraag. Zoet door de toevoeging van bramen en het geeft een warm mondgevoel door het stevige alcoholpercentage.   Proud to be stout is afkomstig van brouwerij Klein Duimpje uit Hillegom. Gevestigd in een oude bloemkwekerij waarin de brouwketels en een proeflokaal terug te vinden zijn. In de zomermaanden kun je buiten de bieren proeven aan grote picknicktafels.   Russian Imperal betekent dat je een hoger alcoholpercentage kunt verwachten dan je gewend bent van een stout.   Alcoholpercentage: 11 %

Proud to be Stout

Herkomst: Hillegom, Nederland

Een koffiezwarte stout met beige schuimkraag. Zoet door de toevoeging van bramen en het geeft een warm mondgevoel door het stevige alcoholpercentage. 

Proud to be stout is afkomstig van brouwerij Klein Duimpje uit Hillegom. Gevestigd in een oude bloemkwekerij waarin de brouwketels en een proeflokaal terug te vinden zijn. In de zomermaanden kun je buiten de bieren proeven aan grote picknicktafels. 

Russian Imperal betekent dat je een hoger alcoholpercentage kunt verwachten dan je gewend bent van een stout. 

Alcoholpercentage: 11 %

Advies serveertemperatuur: 8 tot 12 graden.

Welk glas?

Inchecken op Untappd

 

 

Laat een reactie achter

What are your experiences? Read or write a review here.

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Verplichte velden

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »