1500+ bieren in onze winkel in Veghel
Winkel in Veghel ma t/m za geopend
Gratis verzenden vanaf €75
We verzorgen ook uw bierproeverij thuis of op locatie
Speciaalbier – bierpakket juni 2021

Job Nijhoff - 01 / Jun / 2021

Speciaalbier – bierpakket juni 2021

Bay Ale Red Ale  
Herkomst: Galway, Ierland

 

Robijnrood/Bruin bier met beige schuimkraag. Vol van smaak met licht zoete smaak en geur. Subtiele hopbitterheid begeleidt het bier wat eindigt met een zachte afdronk. Laag alcoholisch bier met body. Red ale is een typisch Iers bier. Zijn kleur ontstaat door gebruik van donkere mouten met rode tinten. 

Galway Brewery is afkomstig uit Galway in Ierland. Een brouwerij dat zich richt op klassieke bierstijlen met een moderne twist. De bieren worden afgevuld in blik wat je tegenwoordig steeds vaker ziet. Beter voor kwaliteit van het bier doordat het geen licht en zuurstof doorlaat. Deze brouwerij is in Ierland al twee keer uitgeroepen tot winnaar voor het maken van het beste bier van het land. 

Alcoholpercentage: 4,4%

 

Advies serveertemperatuur: 5 graden.

 

Welk glas?

 

Inchecken op Untappd

 

Streetweiss IPA

 

Herkomst: Haarlem, Nederland

Citruskleurig white ipa met stevige en stabiele schuimkraag. Fris in de neus en mond. In beide gevallen ook de citrustonen die hierin terugkomen met een bitterheid die je van een IPA kunt verwachten. White IPA verwijst naar het gebruik van tarwemout naast het gebruik van gerstemout. Dit maakt het bier wat troebeliger en frisser van smaak. 

Jopen is grote Nederlandse brouwerij die zijn opmars heeft gemaakt sinds eind jaren ’90. Destijds waren alle brouwerijen uit Haarlem verdwenen maar wilden men weer een bier brouwen voor het 750 jarig jubileum van Haarlem. Dit werd de start van de terugkomst van Haarlems bier. Een brouwerij met breed assortiment, een brouwerij met proeflokaal EN diverse specials die door het jaar heen verschijnen. De Streetweiss IPA is daar één van. 

Alcoholpercentage: 7%

Advies serveertemperatuur: 6 à 7 graden.

Welk glas?

Inchecken op Untappd

 

Schele Kabouter 

Herkomst: Mill, Nederland

Kastanjebruin bier met beige schuimkraag. Geur van rood fruit en de smaak zacht met een karamelzachte afdronk. Donker van kleur door gebrande moutsoorten. De suikers die in de mout zitten worden deels gekarameliseerd bij het drogen/branden van de mout. Hierdoor ontstaan de karameltonen die vaak bij dubbels en donkere bieren te proeven zijn. 

Schele Kabouter is afkomstig van brouwerij de Stramme Kabouter uit Mill. Een kleinschalige huurbrouwer die zich richt op klassiek Belgische bierstijlen. Ooit gewonnen met een NK amateurbrouwwedstrijd wat voor de brouwer het sein was om het bier op de markt te brengen. Dat eerste bier was de Tripel Stramme Kabouter. De Schele Kabouter is een van de opvolgers van de tripel 

Alcoholpercentage: 7,5%

Advies serveertemperatuur: 7 à 8 graden

Welk glas?

Inchecken op Untappd

 

Lupulus Cryo Sabro 

Herkomst: Waalwijk, Nederland

Mistig blondbier met stabiele schuimkraag. Fris in de neus en een bruisende smaak met subtiele bitterheid en zachte afdronk. Lupulus Cryo Sebra is een gedryhopte Tripel met een alcoholpercentage van 8,5%. Dryhopping houdt in dat er later in het brouwproces nog een keer extra hop aan toe is gevoegd. Dit zorgt voor verhoging van aromatische smaken en geuren en legt minder de nadruk op het verhogen van de hopbitterheid. 

Lupulus is een brouwerij dat ooit is opgericht om het aangrenzende café te voorzien van bier. Echter viel het bier zo goed in de smaak dat er besloten werd om dit bier verder te verspreiden. De nieuwste serie van Lupulus is afgevuld in blik. Deze heerlijke gedryhopte tripel is er daar een van. De wolf van Lupulus verwijst naar de benaming van hop in het latijns, Humulus Lupulus. Vrij vertaald: Kleine Nederige wolf. 

 

Alcoholpercentage: 8,5%

 

Advies serveertemperatuur: 7 à 8 graden.

 

Welk glas?

 

Inchecken op Untappd

 

Witte Koning 

Herkomst: Tilburg, Nederland

Citruskleurig witbier met stevige schuimkraag. Fris van smaak met tinten van sinaasappelschil en korianderzaad. Dorstlessend voor de zomermaanden. 

Afkomstig van Stadsbrouwerij 013. De naam Witte Koning verwijst naar Koning Willem II die op het etiket is afgebeeld op zijn witte paard voor zijn witte kasteel. De brouwerij heeft een breed assortiment en is te bezoeken in Tilburg waar je van de bieren kunt genieten in het proeflokaal. 

Alcoholpercentage: 5,1%

Advies serveertemperatuur: 5 à 6 graden

Welk glas?

Inchecken op Untappd

 

Super Cadix

Herkomst: Antwerpen, België

Mistig oranjekleurig bier met stevige schuimkraag. Een IPL, India Pale Lager. Een bier met extra hop en is ontstaan door de vergisting ondergistend uit te voeren. Dit maakt het bier fris van smaak in combinatie met een subtiel bitter tintje. Heerlijke dorstlesser na een dag hard werken. 

Super Cadix is afkomstig van Antwerps Brouw Company gevestigd in het centrum van Antwerpen. Nog in bezit van de oprichters die ondersteund worden door 1000 crowdfunders. Ook deze brouwerij wordt gecombineerd met een taproom. 

Alcoholpercentage: 5,5%

Advies serveertemperatuur: 5 à 6 graden.

Welk glas?

Inchecken op Untappd

 

Vlinderblond

 

Herkomst: Ede,  Nederland

 

Mistig honingkleurige tripel met stevige schuimkraag. Een blond bier met sinaasappelschil. Zacht van smaak met fruitige tonen. 

Vlinderblond is afkomstig van Heijdebrouwerij uit Ede. Een brouwerij dat focust op lokale samenwerkingen waarbij de ingrediënten ook zoveel mogelijk uit de buurt komen. Diverse bieren in verschillende bierstijlen varierend van blond tot tripel en quadrupel. 

Alcoholpercentage: 6,2%

Advies serveertemperatuur: 5 tot 7 graden

Welk glas?

Incheckesn op Untappd

 

Stout op Hout 

Herkomst: Neer, Nederland 

Koffiezwart bier met beige schuimkraag. Gebrande tonen in de neus en smaak door de gebrande mout. In het bier wordt bij het lageren houtsnippers toegevoegd om het bier complexer van smaak te maken. Deze houtsnippers zorgen voor een onderscheidende smaak ten opzichte van andere stouts uit binnen- en buitenland. 

Stout op Hout is afkomstig van brouwerij Lindeboom uit Neer. Een Nederlandse brouwerij met rijke historie en diverse bierlijnen. 

Alcoholpercentage: 7,5 %

Advies serveertemperatuur: 7 à 8 graden.

Welk glas?

Inchecken op Untappd

Laat een reactie achter

What are your experiences? Read or write a review here.

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Verplichte velden

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »