1500+ bieren in onze winkel in Veghel
Winkel in Veghel ma t/m za geopend
Gratis verzenden vanaf €75
We verzorgen ook uw bierproeverij thuis of op locatie
Speciaalbier – bierpakket maart 2019

01 / Mar / 2019

Speciaalbier – bierpakket maart 2019

 1357 Dubbel  Herkomst: Oss, Nederland  De kleur van donkerbruin eikenhout met een beige schuimkraag. In de smaak herken je tonen van rood fruit en karamel. Een stevig bier waarvan je kunt genieten op een rustig tempo. Wordt dit bier wat warmer qua temperatuur dan zal je er iets andere smaken in herkennen. Deze dubbel is afkomstig van de Muifel brouwerij in Oss. Sinds februari een eigen brouwerij met opslag. De brouwerij heeft een breed assortiment aan speciaalbieren en is regelmatig te vinden op een bierfestival.  Alcoholpercentage: 8%  Advies serveertemperatuur: 8 à 10 graden.

1357 Dubbel

Herkomst: Oss, Nederland

De kleur van donkerbruin eikenhout met een beige schuimkraag. In de smaak herken je tonen van rood fruit en karamel. Een stevig bier waarvan je kunt genieten op een rustig tempo. Wordt dit bier wat warmer qua temperatuur dan zal je er iets andere smaken in herkennen. Deze dubbel is afkomstig van de Muifel brouwerij in Oss. Sinds februari een eigen brouwerij met opslag. De brouwerij heeft een breed assortiment aan speciaalbieren en is regelmatig te vinden op een bierfestival.

Alcoholpercentage: 8%

Advies serveertemperatuur: 8 à 10 graden.

 

Anker  Herkomst: Zaandijk, Nederland  Een Session Weizen met een redelijk helder okergele kleur. In de neus herken je de geur van banaan. De smaak is wat oppervlakkig zonder echte uitschieters. Als het woord “session” aan het bier wordt toegevoegd is vaak een kenmerk van het bier dat het lager in de alcohol is. Zo ook bij deze session weizen. Anker is afkomstig van brouwerij Hoop. Een brouwerij die de locatie met brouwerij Breugem deelt en waar ook een restaurant en winkel zijn te vinden. Daarnaast heeft brouwerij Hoop een zusterbedrijf in Dublin, Hope Brewery.  Alcoholpercentage: 3,4%  Advies serveertemperatuur: 5 graden.

Anker

Herkomst: Zaandijk, Nederland

Een Session Weizen met een redelijk helder okergele kleur. In de neus herken je de geur van banaan. De smaak is wat oppervlakkig zonder echte uitschieters. Als het woord “session” aan het bier wordt toegevoegd is vaak een kenmerk van het bier dat het lager in de alcohol is. Zo ook bij deze session weizen. Anker is afkomstig van brouwerij Hoop. Een brouwerij die de locatie met brouwerij Breugem deelt en waar ook een restaurant en winkel zijn te vinden. Daarnaast heeft brouwerij Hoop een zusterbedrijf in Dublin, Hope Brewery.

Alcoholpercentage: 3,4%

Advies serveertemperatuur: 5 graden.

 

Resurrection  Herkomst: De Meern, Nederland  Kastanjebruin speciaalbier waarin de rook smaak en geur niet te ontwijken valt. Zowel in de geur als smaak herken je rook, waarbij wij vooral denken aan gerookte paling. De rook schrikt in eerste instantie wellicht wat af maar als je het bier wat op temperatuur laat komen drinkt het lekker weg. Resurrection is afkomstig van brouwerij de Leckere. Een brouwerij dat sinds kort is verhuisd naar een groter en modernere brouwerij. Daarnaast heeft de brouwerij ook in de buurt een eigen café. Werkspoorcafé de Leckere. Ook hier kun je genieten van het brede assortiment speciaalbier van de brouwerij.  Alcoholpercentage: 5,5%  Advies serveertemperatuur: 6 à 7 graden.

Resurrection

Herkomst: De Meern, Nederland

Kastanjebruin speciaalbier waarin de rook smaak en geur niet te ontwijken valt. Zowel in de geur als smaak herken je rook, waarbij wij vooral denken aan gerookte paling. De rook schrikt in eerste instantie wellicht wat af maar als je het bier wat op temperatuur laat komen drinkt het lekker weg. Resurrection is afkomstig van brouwerij de Leckere. Een brouwerij dat sinds kort is verhuisd naar een groter en modernere brouwerij. Daarnaast heeft de brouwerij ook in de buurt een eigen café. Werkspoorcafé de Leckere. Ook hier kun je genieten van het brede assortiment speciaalbier van de brouwerij.

Alcoholpercentage: 5,5%

Advies serveertemperatuur: 6 à 7 graden.

 

South 2018  Herkomst: Breda, Nederland  Troebele ultra session IPA met de kleur van troebel geel. Het bier ruikt erg fruitig en smaakt, zoals je van een India Pale Ale gewend bent, zeer bitter. Daarnaast is het bier qua smaak ook fris en licht zuur. Deze session IPA is zeer lag in de alcohol. Een heerlijk speciaalbier om in de zon van te genieten. South 2018 is afkomstig van Brouwerij Frontaal. Een brouwerij uit Breda dat is opgericht in 2015. South 2018 komt uit de Kompasserie van deze brouwerij.  Alcoholpercentage: 2,8%  Advies serveertemperatuur: 5 graden.

South 2018

Herkomst: Breda, Nederland

Troebele ultra session IPA met de kleur van troebel geel. Het bier ruikt erg fruitig en smaakt, zoals je van een India Pale Ale gewend bent, zeer bitter. Daarnaast is het bier qua smaak ook fris en licht zuur. Deze session IPA is zeer lag in de alcohol. Een heerlijk speciaalbier om in de zon van te genieten. South 2018 is afkomstig van Brouwerij Frontaal. Een brouwerij uit Breda dat is opgericht in 2015. South 2018 komt uit de Kompasserie van deze brouwerij.

Alcoholpercentage: 2,8%

Advies serveertemperatuur: 5 graden.

 

Tripel  Herkomst: Steenbergen, Nederland  Een citroengele tripel, vol en romig van smaak.  Het smakenpalet wordt compleet gemaakt door rijpe banaan en zuivel. Een verraderlijke tripel wat ons betreft omdat het bier lekker wegdrinkt maar toch stevig in de alcohol is. Deze tripel is afkomstig van Heer van Oranje uit Steenbergen. Een brouwerij met een assortiment van een vijftal speciaalbieren waarvan de Weizen prijswinnend is door brons te behalen op de Dutch Beer Challenge. Daarnaast produceert de brouwerij Graanwater. Dat is Jenever dat telkens in beperkte oplage op basis van een van de bieren wordt gedestilleerd.  Alcoholpercentage: 8,5%  Advies serveertemperatuur: 7 à 8 graden

Tripel

Herkomst: Steenbergen, Nederland

Een citroengele tripel, vol en romig van smaak. Het smakenpalet wordt compleet gemaakt door rijpe banaan en zuivel. Een verraderlijke tripel wat ons betreft omdat het bier lekker wegdrinkt maar toch stevig in de alcohol is. Deze tripel is afkomstig van Heer van Oranje uit Steenbergen. Een brouwerij met een assortiment van een vijftal speciaalbieren waarvan de Weizen prijswinnend is door brons te behalen op de Dutch Beer Challenge. Daarnaast produceert de brouwerij Graanwater. Dat is Jenever dat telkens in beperkte oplage op basis van een van de bieren wordt gedestilleerd.

Alcoholpercentage: 8,5%

Advies serveertemperatuur: 7 à 8 graden

 

Vanilla Maple Madness  Herkomst: Hillegom, Nederland  Gitzwart bier met beige schuimkraag. De geur wordt bepaald door vanille. In de smaak herken je subtiele aanwezigheid van salmiak. De vanilla maple madness is afkomstig van brouwerij Klein Duimpje. Een brouwerij die kon groeien door onder andere het oprichten van Vrienden van huisbrouwerij Klein Duimpje (VHKD). Het eerste wat zij aanschafte was de afvulmachine. De brouwer is niet bang om te experimenteren en bedankt graag unieke smaakcombinaties. Wat leidt tot prijswinnende bieren zoals deze Vanilla Maple Madness tijdens Craftbeer festival in Dublin.  Alcoholpercentage: 11%  Advies serveertemperatuur: 10 à 12 graden.

Vanilla Maple Madness

Herkomst: Hillegom, Nederland

Gitzwart bier met beige schuimkraag. De geur wordt bepaald door vanille. In de smaak herken je subtiele aanwezigheid van salmiak. De vanilla maple madness is afkomstig van brouwerij Klein Duimpje. Een brouwerij die kon groeien door onder andere het oprichten van Vrienden van huisbrouwerij Klein Duimpje (VHKD). Het eerste wat zij aanschafte was de afvulmachine. De brouwer is niet bang om te experimenteren en bedankt graag unieke smaakcombinaties. Wat leidt tot prijswinnende bieren zoals deze Vanilla Maple Madness tijdens Craftbeer festival in Dublin.

Alcoholpercentage: 11%

Advies serveertemperatuur: 10 à 12 graden.

 

WIPA  Herkomst: Hoeven, Nederland  Een troebel White IPA met de kleur geel. Een fruitige en bloemige geur en een zacht van smaak. Een licht bittertje proef je zowel bij de eerste slok als bij de afdronk. WIPA is afkomstig van brouwerij ’t Meuleneind. Een brouwerij met een breed assortiment aan speciaalbieren en waar je eventueel ook je eigen bieren kunt laten brouwen. Deze brouwerij is afkomstig uit Hoeven waar dit jaar voor de tweede keer ook een speciaalbierfestival wordt georganiseerd met lokale speciaalbieren. Dit festival vindt plaats op 3 augustus.  Alcoholpercentage: 5,6%  Advies serveertemperatuur: 5 à 6 graden.

WIPA

Herkomst: Hoeven, Nederland

Een troebel White IPA met de kleur geel. Een fruitige en bloemige geur en een zacht van smaak. Een licht bittertje proef je zowel bij de eerste slok als bij de afdronk. WIPA is afkomstig van brouwerij ’t Meuleneind. Een brouwerij met een breed assortiment aan speciaalbieren en waar je eventueel ook je eigen bieren kunt laten brouwen. Deze brouwerij is afkomstig uit Hoeven waar dit jaar voor de tweede keer ook een speciaalbierfestival wordt georganiseerd met lokale speciaalbieren. Dit festival vindt plaats op 3 augustus.

Alcoholpercentage: 5,6%

Advies serveertemperatuur: 5 à 6 graden.

 

Mild  Herkomst: Purmerend, Nederland  Een milde sour met de kleur van een witbier. Heerlijk fris en zoals de naam het al aangeeft “mild sour ale” is het zuurtje niet overheersend. Een fris en romig bier waarbij het zuurtje vooral in de afdronk subtiel aanwezig. Mild is afkomstig van Berging brouwerij uit Purmerend. Een brouwerij dat ooit letterlijk in de berging is begonnen en nu uitgegroeid is tot een serieuze brouwerij met landelijk verkooppunten. Een breed assortiment waarbij ook graag wordt geëxperimenteerd met verschillende bierstijlen.  Alcoholpercentage: 5%  Advies serveertemperatuur: 4 à 5 graden.

Mild

Herkomst: Purmerend, Nederland

Een milde sour met de kleur van een witbier. Heerlijk fris en zoals de naam het al aangeeft “mild sour ale” is het zuurtje niet overheersend. Een fris en romig bier waarbij het zuurtje vooral in de afdronk subtiel aanwezig. Mild is afkomstig van Berging brouwerij uit Purmerend. Een brouwerij dat ooit letterlijk in de berging is begonnen en nu uitgegroeid is tot een serieuze brouwerij met landelijk verkooppunten. Een breed assortiment waarbij ook graag wordt geëxperimenteerd met verschillende bierstijlen.

Alcoholpercentage: 5%

Advies serveertemperatuur: 4 à 5 graden.

Laat een reactie achter

What are your experiences? Read or write a review here.

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Verplichte velden

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »