1700+ bieren in onze winkel in Veghel
Winkel 7 dagen per week geopend
Gratis verzenden vanaf €75
We verzorgen ook uw bierproeverij thuis of op locatie
Speciaalbier – bierpakket maart 2020

01 / Mar / 2020

Speciaalbier – bierpakket maart 2020

White Ale   Herkomst: Amsterdam, Nederland  Mistig citruskleurig witbier met fijne schuimkraag en zachte romige smaak. Fris in de mond in combinatie met een lichtzurig en bloemige geur.  Botanicals  De oprichter van Lowlander Beer werkte voorheen in Engeland bij een destilleerderij waar men gin destilleerden. Door het gebruik van veel kruiden werd hij geïnspireerd om dit ook bij het bierbrouwen toe te passen. Lowlander verwijst naar de lagelanders zoals Nederlanders vroeger ook werden genoemd. Ieder etiket verteld een verhaal uit het verleden.

White Ale 

Herkomst: Amsterdam, Nederland

Mistig citruskleurig witbier met fijne schuimkraag en zachte romige smaak. Fris in de mond in combinatie met een lichtzurig en bloemige geur.

Botanicals

De oprichter van Lowlander Beer werkte voorheen in Engeland bij een destilleerderij waar men gin destilleerden. Door het gebruik van veel kruiden werd hij geïnspireerd om dit ook bij het bierbrouwen toe te passen. Lowlander verwijst naar de lagelanders zoals Nederlanders vroeger ook werden genoemd. Ieder etiket verteld een verhaal uit het verleden. 

Witbier en Weizen 

Witbier en weizen zijn twee bierstijlen die in de zomer erg populair zijn. Veel mensen halen deze stijlen door elkaar en denk dat het dezelfde bierstijlen zijn. Er zitten wel degelijk verschillen tussen witbier en weizen. Onder andere het land van herkomst. Witbier komt uit België, weizen uit Duitsland. Overige verschillen lees je hier. 

Alcoholpercentage: 5%

Advies serveertemperatuur: 5 à 6 graden.

Welk glas?

Inchecken op Untappd

Advies foodpairing: 

  • asperges
  • toastje kipfilet 

Hoppakee HERKOMST: TILBURG, NEDERLAND  Mistig goud gele American Pale Ale met stevige schuimkraag. Fris in de neus en mond door het gebruik van Citra hop. De hop zorgt voor zowel citroen frisse smaak in combinatie met de subtiele hopbitterheid. De bierstijl IPA is bekender onder de bierliefhebbers. De historie van deze bierstijl

Hoppakee 

Herkomst: Tilburg, Nederland

Mistig goud gele American Pale Ale met stevige schuimkraag. Fris in de neus en mond door het gebruik van Citra hop. De hop zorgt voor zowel citroen frisse smaak in combinatie met de subtiele hopbitterheid. De bierstijl IPA is bekender onder de bierliefhebbers. De historie van deze bierstijl lees je hier.

Bierstijl American Pale Ale

American Pale Ale houdt in dat de bieren met Amerikaanse hoppen zijn gebrouwen. Het maakt het bier wat zachter. Bij dit bier is hop zowel gebruikt in het brouwproces als na de vergisting. De term die gebruik wordt voor een hoptoegift na de vergisting heet dryhopping. Meer informatie over hop lees je hier.

Kraftbier en bier in blik

Kraftbier is afkomstig uit Tilburg. Een brouwerij die 5 jaar geleden is gestart en een breed assortiment heeft aan toegankelijke speciaalbieren. Om zich voorbereiden op de toekomst heeft de brouwer onlangs succesvol een crowdfunding afgerond. Hiermee heeft hij zijn volledig assortiment uitgebracht in blik. Blik is ook in speciaalbierwereld de toekomst. Het zorgt voor betere kwaliteit van het bier doordat het geen licht en zuurstof toelaat en daarnaast is blik 100% recyclebaar. Een ander voordeel is dat het voor dezelfde volumes bier in fles minder ruimte in beslag neemt tijdens transport. Alcoholpercentage: 5,2%

Advies serveertemperatuur: 5 à 6 graden.

Welk glas?

Inchecken op Untappd  

Advies Foodpairing: 

  • toastje zalm met bieslook roomkaas
  • toastje fricandeau truffelmayonaise 

Laat een reactie achter

What are your experiences? Read or write a review here.

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Verplichte velden

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »