1500+ bieren in onze winkel in Veghel
Winkel in Veghel ma t/m za geopend
Gratis verzenden vanaf €75
We verzorgen ook uw bierproeverij thuis of op locatie
Speciaalbier – bierpakket maart 2021

Job Nijhoff - 01 / Mar / 2021

Speciaalbier – bierpakket maart 2021

 

Hertenheer 

 

Herkomst: Oud-Turnhout, België 

Goudgeel fris blondbier met stevige en stabiele schuimkraag. Ruikt citrusachtig en de smaak is subtiel bitter tot in de afdronk. Een frisse dorstlesser met een redelijk laag alcoholpercentage van 4,8%. Een blond bier waar extra hop aan toegevoegd is dan gebruikelijk voor een blond bier. Echter is het niet zo bitter als een IPA. Een goed gehopt blond bier. 

Hertenheer is afkomstig van brouwerij Het Nest uit Oud-Turnhout in België. Opgericht door een proefclub die niet alleen de bieren wilden proeven maar ook de smaak van het brouwen kreeg. De naam Het Nest heeft deels te maken met de naam van de proefclub: In de Orde van de zatte Mus. Omdat mussen zich nestelen in een nest werd brouwerij Het Nest opgericht. De speelkaarten verwijzen naar “de hoofdstad” van de speelkaarten Turnhout omdat de speelkaartenproducent Cartamundi in Turnhout gevestigd is. 

Alcoholpercentage: 4,8%

Advies serveertemperatuur: 5 graden.

Welk glas?

Inchecken op Untappd

 

Brabants Hoppenbier 

Herkomst: Oss/Wilbertoord, Nederland

Citruskleurig bier met stevige schuimkraag. Bitter voert de boventoon maar is niet overheersend aanwezig. Ook dit bier is een heerlijke dorstlesser waar je van kunt genieten op een zonnige dag. Het bijzondere aan dit bier is dat de 3 hopsoorten die in dit bier zijn gebruikt uit Brabant komen. Namelijk van Brabanthop uit Wilbertoord. Hopteelt is bijzonder in heel Nederland. 

De 3 hopsoorten zorgen naast een bittere smaak ook voor frisse citrustinten en laten het bier zeer uitnodigend ruiken om er een slok van te nemen. 

Muifelbrouwerij heeft een rijk assortiment aan speciaalbieren waarvan een groot deel ook in de winkel van Hellobier te vinden is. Ooit begonnen als hobbybrouwer, vervolgens gaan huurbrouwen en tegenwoordig in het bezit van een eigen brouwerij in Oss. 

Alcoholpercentage: 6,5%

Advies serveertemperatuur: 6 à 7 graden.

Welk glas?

Inchecken op Untappd

 

What the Kveik?

Herkomst: Haarlem, Nederland

Donkerbruine IPA met beige schuimkraag. Ook hier subtiele hopbitter smaak in combinatie met een licht zoetje. De Kveik gist uit Noorwegen zorgt ervoor dat het bier wat droog van smaak is. Een heerlijke combinatie. 

Jopen brouwerij is een grote brouwerij in Nederland met een rijke historie. Naast een rijk assortiment aan kwalitatief goede bieren brengt de brouwerij in 2021 iedere maand een special uit. Deze red ipa is daar één van. 

Jopen is gevestigd in Haarlem. Zij begonnen met huurbrouwen nadat ze voor het 750 jarige jubileum van Haarlem een bier wilden brouwen om de brouwtraditie weer terug te brengen in Haarlem. Na meer dan 10 jaar huurbrouwer te zijn geweest vestigde de Jopen brouwerij zich in de Jopen kerk in Haarlem. Een locatie waar je van de bieren kunt genieten terwijl je naar de brouwketels kijkt. 

Alcoholpercentage: 7%

Advies serveertemperatuur: 7 à 8 graden

Welk glas?

Inchecken op Untappd

 

Reuz Quadrupel 

Herkomst: Moergestel,  Nederland

Robijnrood van kleur met licht beige schuimkraag. Een bier met body en een smaak van karamel en rood fruit. Zacht in de mond en een fijne afdronk. 

Deze Quadrupel is afkomstig van Reuzenbieren uit Moergestel. Een brouwerij die de naam dankt aan een traditie waarbij ieder dorp in de gemeente een reus vertegenwoordigt. Quadrupel is stevig van smaak en hoog in de alcohol. De theorie achter de termen dubbel, tripel en quadrupel leggen we graag uit in een andere blog.  

 

Alcoholpercentage: 11,5%

 

Advies serveertemperatuur: 8 tot 12 graden.

 

Welk glas?

 

Inchecken op Untappd

 

Antigoon 

Herkomst: Sint-Gillis-Waas, België

Mistig citrusgele White IPA met stevige schuimkraag. WIPA staat voor White India Pale Ale. Dat betekent dat een deel van de moutsoort tarwemout is naast gerstemout. Dit zorgt voor een lichtzurige smaak wat neigt naar de smaak van een weizen. Door extra toevoeging van hop ontstaat een White India Pale Ale. Fris en bitter. Wederom een dorstlesser voor een zonnige dag. 

Antigoon is afkomstig van The Musketeers Brewery uit België. Een brouwerij met een rijke historie die bekend is van de Troubadour bieren, Belgian Legends series en Bucket List Series. The Antigoon behoort tot de Belgian Legends series samen met Jack’s Precious IPA. 

Alcoholpercentage: 6%

Advies serveertemperatuur: 6 à 7 graden

Welk glas?

Inchecken op Untappd

 

Bijenblond 

Herkomst: Ede, België

Mistig koperkleurig blond bier met fijne schuimkraag. Subtiel zoet door toevoeging van honing wat hem zacht maakt in de mond en in de afdronk. Echt een bier met een bij smaak.

Deze Bijenblond is afkomstig van de Heijdebrouwerij uit Ede. Een brouwerij gevestigd in een oude kazerne die samenwerkingen met lokale ondernemingen hoog in het vaandel heeft staan. Zo komt ook deze honing uit de buurt van de brouwerij. 

Door toevoeging van honing zijn er extra suikers die kunnen vergisten tot koolzuur en alcohol. Ondanks dat heeft dit bier een hoger alcoholpercentage wat het niet tot een stevig blond maakt maar een lekker doordrinkbaar blond bier. 

,Alcoholpercentage: 6,2%

Advies serveertemperatuur: 7 tot 9 graden.

Welk glas?

Inchecken op Untappd

 

Willibrordus 

 

Herkomst: De Meern,  Nederland

 

Helder amberkleurig bier met beige schuimkraag. Zodra je een slok neemt geeft het bier een warm mondgevoel. Door het laag koolzuurgehalte ervaar je dit bier als zacht met een lichte zoete afdronk in tonen van rood fruit en sinaasappel. Deze smaken worden begeleidt door subtiele hopbitters. 

Willibrordus is afkomstig van brouwerij de Leckere uit de Meern. Een brouwerij met behalve een brouwerij ook een eigen café vlak naast de brouwerij gelegen. Brouwerij de Leckere brouwt alleen biologische bieren. Het assortiment van de brouwerij bestaat naast een core range ook uit specials die een aantal keren per jaar op de markt worden gebracht. 

Alcoholpercentage: 7%

Advies serveertemperatuur: 7 tot 9 graden

Welk glas?

Inchecken op Untappd

 

Pater Lieven Tripel

Herkomst: Sint-Lievens-Esse, België 

Helder tot mistig orangjekleurige tripel met stevige schuimkraag. Zacht van smaak met kruidige tonen en een romige afdronk. 

Pater Lieven Tripel is afkomstig van brouwerij van Den Bossche. Zoals vele Belgische brouwerijen heeft ook deze brouwerij een rijke historie die meer dan 100 jaar terug in de tijd gaat. In 1897 wordt de brouwerij opgericht. Als eerste bier wordt Buffalo per ongeluk gebrouwen. Het assortiment breidt zich later uit met Pater Lieven, Lamoral, Livinus en een serie met “Zatte Rita”. 

Een brouwerij die niet mee gaat in de hype van zoveel mogelijk verschillende bieren op de markt brengen maar kiest om de kwaliteit van het bier te waarborgen en de brouwerij zo nu en dan te moderniseren. 

Alcoholpercentage: 8 %

Advies serveertemperatuur: 9 tot 10 graden.

Welk glas?

Inchecken op Untappd

Laat een reactie achter

What are your experiences? Read or write a review here.

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Verplichte velden

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »