1500+ bieren in onze winkel in Veghel
Winkel in Veghel ma t/m za geopend
Gratis verzenden vanaf €75
We verzorgen ook uw bierproeverij thuis of op locatie
Speciaalbier – bierpakket mei 2020

01 / May / 2020

Speciaalbier – bierpakket mei 2020

Witte Anker Saison  Herkomst: Breda, Nederland  Een saison met goudgele kleur. Een fris bier met de droge smaak die je van een saison kunt verwachten. De afdronk is kruidige en lichtbitter. Als je goed ruikt, lijkt het of je de geur van stro herkent. Ruik jij het ook? De bierstijl saison is ooit ontstaan doordat men een bier voor de seizoensarbeiders wilde brouwen. Het moest dorstlessend zijn maar niet te heftig zodat ze vervolgens nog wel konden werken. Deze saison is afkomstig van brouwerij het Witte Anker uit Breda. Een brouwerij dat gevestigd is in een pand met daarop een wit anker. Vandaar de naam van de brouwerij.  Alcoholpercentage: 6,5%

Witte Anker Saison

Herkomst: Breda, Nederland

Een saison met goudgele kleur. Een fris bier met de droge smaak die je van een saison kunt verwachten. De afdronk is kruidige en lichtbitter. Als je goed ruikt, lijkt het of je de geur van stro herkent. Ruik jij het ook? De bierstijl saison is ooit ontstaan doordat men een bier voor de seizoensarbeiders wilde brouwen. Het moest dorstlessend zijn maar niet te heftig zodat ze vervolgens nog wel konden werken. Deze saison is afkomstig van brouwerij het Witte Anker uit Breda. Een brouwerij dat gevestigd is in een pand met daarop een wit anker. Vandaar de naam van de brouwerij.

Alcoholpercentage: 6,5%

Advies serveertemperatuur: 6 à 7 graden.

Welk glas?

Inchecken op Untappd

 

Seef bier   Herkomst: Antwerpen, België  Fris troebel blondbier met de kleur van festini. Vol en romig van smaak met een fijn zuurtje. Dorstlessend voor warme zomerdagen. Seef bier is afkomstig van de Antwerpse Brouw Companie. Een onafhankelijke brouwerij uit Antwerpen die wordt gesteund door circa duizend crowdfunders.  Deze bierliefhebbers willen bieren brouwen die tradities in stand houden maar waarbij ook nieuwe smaakcombinaties worden ontdekt. Het is belangrijk dat de bieren niet op andermans bieren lijken.   Duurzaamheid staat bij deze brouwerij hoog in het vaandel. De bieren worden gebrouwen met 100% groene stroom en er wordt onder andere warmte opgewekt uit de dampen die ontstaan tijdens het brouwen.   Alcoholpercentage: 6,5%

Seef bier 

Herkomst: Antwerpen, België

Fris troebel blondbier met de kleur van festini. Vol en romig van smaak met een fijn zuurtje. Dorstlessend voor warme zomerdagen. Seef bier is afkomstig van de Antwerpse Brouw Companie. Een onafhankelijke brouwerij uit Antwerpen die wordt gesteund door circa duizend crowdfunders.

Deze bierliefhebbers willen bieren brouwen die tradities in stand houden maar waarbij ook nieuwe smaakcombinaties worden ontdekt. Het is belangrijk dat de bieren niet op andermans bieren lijken. 

Duurzaamheid staat bij deze brouwerij hoog in het vaandel. De bieren worden gebrouwen met 100% groene stroom en er wordt onder andere warmte opgewekt uit de dampen die ontstaan tijdens het brouwen. 

Alcoholpercentage: 6,5%

Advies serveertemperatuur: 6 à 7 graden.

Welk glas?

Inchecken op Untappd

 

Lente Bier  Herkomst: Oss, Nederland  Honingkleurig lentebier met stevige schuimkraag. Fris lichtbitter bier met tonen van citrus. Lente Bier is een gebalanceerd bier in smaak en een fijne dorstlesser in de lente. In de afdronk ontdek je een licht zoetje gevolgd door weer een bittertje. Lente Bier is afkomstig van de Muifelbrouwerij uit Oss.

Lente Bier

Herkomst: Oss, Nederland

Honingkleurig lentebier met stevige schuimkraag. Fris lichtbitter bier met tonen van citrus. Lente Bier is een gebalanceerd bier in smaak en een fijne dorstlesser in de lente. In de afdronk ontdek je een licht zoetje gevolgd door weer een bittertje. Lente Bier is afkomstig van de Muifelbrouwerij uit Oss.

Voor dit bier zijn Amerikaanse hopsoorten toegevoegd en is de techniek dryhopping gebruikt. Dryhoppen betekent dat na het brouwproces er een extra gift hop aan toegevoegd is. Dit maakt het bier nog iets meer bitter. Ondanks deze techniek is de bitterheid subtiel aanwezig. De bitterheid wordt op het etiket aangegeven met IBU of EBU. Wat IBU of EBU betekent en wat je allemaal op een etiket kunt vinden lees je in deze blog.

Alcoholpercentage: 5,5%

Advies serveertemperatuur: 5 à 6 graden

Welk glas?

Inchecken op Untappd

 

Blotskops  Herkomst: Tilburg, Nederland  Goudkleurig mistig blondbier met fijne schuimkraag. Fris lentebier met body dat neigt naar de smaak van brood. Ondanks een stevige toevoeging van hop is het bier subtiel bitter. Blotskop is afkomstig van brouwerij Kraftbier uit Tilburg. Opgericht in 2015 en nu vijf jaar later bezig met een crowdfunding om alle bieren in de toekomst in blik uit te brengen.

Blotskops

Herkomst: Tilburg, Nederland

Goudkleurig mistig blondbier met fijne schuimkraag. Fris lentebier met body dat neigt naar de smaak van brood. Ondanks een stevige toevoeging van hop is het bier subtiel bitter. Blotskop is afkomstig van brouwerij Kraftbier uit Tilburg. Opgericht in 2015 en nu vijf jaar later bezig met een crowdfunding om alle bieren in de toekomst in blik uit te brengen.

Link naar crowdfunding

 

Alcoholpercentage: 5,7%

 

Advies serveertemperatuur: 5 à 6 graden.

 

Welk glas?

 

Inchecken op Untappd

 

Cervuelta   Herkomst: De Meern, Nederland  Goudkleurig bier waar je net niet doorheen kunt kijken qua helderheid. Dat noemt men in de bierwereld, tweeschijn. Het bier in het glas wordt afgedekt met een fijne schuimkraag. In de geur herken je sinaasappel. De smaak is ook fruitig waarin de sinaasappel terug te vinden is maar wordt afgesloten met een droge afdronk. Cervuelta is geïnspireerd op de wielronde van Spanje, Vuelta. Deze ronde zou dit jaar in Nederland starten in Utrecht maar dit gaat door Covid 19 uiteraard niet door. Ook in Den Bosch, de thuisstad van Hellobier.nl, zou een etappe gereden worden. Dat Cervuelta Sangri-Ale op de Spaanse ronde is geïnspireerd zie je ook terug in de naam. Dan is het ook niet verrassend dat er sinaasappel gebruikt is aangezien dat ook altijd terug te vinden is in Sangria.

Cervuelta 

Herkomst: De Meern, Nederland

Goudkleurig bier waar je net niet doorheen kunt kijken qua helderheid. Dat noemt men in de bierwereld, tweeschijn. Het bier in het glas wordt afgedekt met een fijne schuimkraag. In de geur herken je sinaasappel. De smaak is ook fruitig waarin de sinaasappel terug te vinden is maar wordt afgesloten met een droge afdronk. Cervuelta is geïnspireerd op de wielronde van Spanje, Vuelta. Deze ronde zou dit jaar in Nederland starten in Utrecht maar dit gaat door Covid 19 uiteraard niet door. Ook in Den Bosch, de thuisstad van Hellobier.nl, zou een etappe gereden worden. Dat Cervuelta Sangri-Ale op de Spaanse ronde is geïnspireerd zie je ook terug in de naam. Dan is het ook niet verrassend dat er sinaasappel gebruikt is aangezien dat ook altijd terug te vinden is in Sangria.

Dit bier valt in de bierstijl, witbier. Wil jij het verschil weten tussen witbier en weizen? Lees het in één van onze blogs. 

Alcoholpercentage: 4,8%

Advies serveertemperatuur: 4 à 5 graden

Welk glas?

Inchecken op Untappd

 

 Apocalypse  Herkomst: Amsterdam, Nederland  Een india pale ale met de kleur van ijsthee en donkere karamel. Citrus en sinaasappel in de neus en hoewel het bier lijkt op donkere karamel is het bier niet zoet. Deze IPA heeft de bitterheid die je kunt verwachten van een India Pale Ale maar is niet overheersend. Daarnaast komt het frisse ook terug in de smaak door het gebruik van lemongrass. Apocalypse is afkomstig van de Cinema Brewery uit Amsterdam.

Apocalypse

Herkomst: Amsterdam, Nederland

Een india pale ale met de kleur van ijsthee en donkere karamel. Citrus en sinaasappel in de neus en hoewel het bier lijkt op donkere karamel is het bier niet zoet. Deze IPA heeft de bitterheid die je kunt verwachten van een India Pale Ale maar is niet overheersend. Daarnaast komt het frisse ook terug in de smaak door het gebruik van lemongrass. Apocalypse is afkomstig van de Cinema Brewery uit Amsterdam.

Wil jij weten wat het verhaal achter IPA is? Lees het hier.

Alcoholpercentage: 6,5%

Advies serveertemperatuur: 6 tot 8 graden.

Welk glas?

Inchecken op Untappd

 

Achel Trappist Bruin  Herkomst: Achel, België  Kastanjebruin trappistenbier met stevige schuimkraag. Warm mondgevoel met rood fruit en licht metalig. Niet te zoet door het rode fruit en het bier wordt afgesloten met een droge afdronk. Achel Trappist Bruin is afkomstig van brouwerij…. Een trappistbier wat je herkent aan het logo op het etiket waarop staat “authentic trappist product”. Dat is één van de kenmerken van een Trappistenbier.

Achel Trappist Bruin

Herkomst: Achel, België

Kastanjebruin trappistenbier met stevige schuimkraag. Warm mondgevoel met rood fruit en licht metalig. Niet te zoet door het rode fruit en het bier wordt afgesloten met een droge afdronk. Achel Trappist Bruin is afkomstig van brouwerij…. Een trappistbier wat je herkent aan het logo op het etiket waarop staat “authentic trappist product”. Dat is één van de kenmerken van een Trappistenbier. Wat de andere kenmerken zijn van een trappistbier en wat het verschil is tussen trappistenbier en abdijbier lees je in deze blog.

Alcoholpercentage: 8%

Advies serveertemperatuur: 7 tot 10 graden

Welk glas?

Inchecken op Untappd

 

Halderbergs Blondje   Herkomst: Hoeven, Nederland  Blond bier met de kleur van karamel. Kruidig in de mond en neus. Toegankelijk blond bier waarin de kruidige tonen worden begeleidt door een licht karamelzoete smaak. De geur doet denken aan wort, de zoete vloeistof die ontstaat nadat gerst gecombineerd is met water (maischen) en vervolgens gefilterd is. Halderbergs Blondje is afkomstig van brouwerij ’t Meuleneind. Een brouwerij uit Hoeven die wordt gerund door één familie en een breed assortiment aan diverse speciaalbieren heeft.  Alcoholpercentage: 6 %

Halderbergs Blondje 

Herkomst: Hoeven, Nederland

Blond bier met de kleur van karamel. Kruidig in de mond en neus. Toegankelijk blond bier waarin de kruidige tonen worden begeleidt door een licht karamelzoete smaak. De geur doet denken aan wort, de zoete vloeistof die ontstaat nadat gerst gecombineerd is met water (maischen) en vervolgens gefilterd is. Halderbergs Blondje is afkomstig van brouwerij ’t Meuleneind. Een brouwerij uit Hoeven die wordt gerund door één familie en een breed assortiment aan diverse speciaalbieren heeft.

Alcoholpercentage: 6 %

Advies serveertemperatuur: 5 tot 7 graden.

Welk glas?

Inchecken op Untappd

Laat een reactie achter

What are your experiences? Read or write a review here.

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Verplichte velden

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »