1500+ bieren in onze winkel in Veghel
Winkel in Veghel ma t/m za geopend
Gratis verzenden vanaf €75
We verzorgen ook uw bierproeverij thuis of op locatie
Speciaalbier – bierpakket mei 2021

Job Nijhoff - 01 / May / 2021

Speciaalbier – bierpakket mei 2021

Hazy Little Things IPA 
Herkomst: Chico, Amerika 

 

Citruskleurig mistige IPA met stevige en stabiele schuimkraag. Citrustonen in de neus en de smaak is eveneens fris met citrustonen die begeleidt worden door de hopbitters zoals je van een IPA kunt verwachten. Session IPA betekent dat het een lager alcoholpercentage heeft dan gebruikelijk voor de bierstijl. Met een alcoholpercentage van 4,6% is dit een fris doordrinkbare IPA die goed als dorstlesser te gebruiken is. IPA staat voor India Pale Ale. De historie van deze bierstijl leggen we uit in één van onze blogs. Sierra Nevada is een Amerikaanse brouwerij met een vestiging in het Oosten EN Westen van Amerika. Zo kunnen zij gemakkelijk heel Amerika voorzien van hun speciaalbieren. 

Alcoholpercentage: 4,6%

 

Advies serveertemperatuur: 5 graden.

 

Welk glas?

 

Inchecken op Untappd

 

Westmalle Extra

 

Herkomst: Malle, België

Goudgeel helder blondbier met stevige schuimkraag. Zodra je een slok neemt bruist het bier goed in je mond. Dit maakt het bier een goed aperitief bier om je mond te spoelen en dorst te lessen. Verder qua smaak goed in balans, volmondig en een droge afdronk. 

De Westmalle Extra is een licht blond bier met een laag alcoholpercentage. In de lijn van dubbel en tripel behoort deze stijl tot de enkel. Wat de theorie achter de termen dubbel, tripel en quadrupel is leggen we uit in een van onze andere blogs. Westmalle Extra werd oorspronkelijk gebrouwen voor de monniken in het klooster ter begeleiding van het eten. Tegenwoordig ook voor de consument te verkrijgen waardoor er genoten kan worden van dit laagalcoholisch blond bier. 

Alcoholpercentage: 4,8%

Advies serveertemperatuur: 5 à 6 graden.

Welk glas?

Inchecken op Untappd

 

Eeuwig Zon 

Herkomst: Someren, Nederland

Een zonnig blondbier met fijne schuimkraag. De kleur van goud en de smaak mooi in balans zonder uitschieters in één van de basissmaken. Een verfrissend bier in de zon op het terras. 

Eeuwig zon is afkomstig van brouwerij Eeuwig Zonde uit Someren. De brouwerij had ooit een andere naam bedacht, de Zeven Zonden. Maar omdat een Belgische brouwerij deze naam al gebruikte moesten ze op zoek naar een andere naam. Tijdens een brainstorm onder het genot van een bier werd er gezeged: Toch Eeuwig Zonde dat deze naam niet gebruikt mag worden. Vanaf dat moment was de nieuwe naam van de brouwerij geboren. 

Alcoholpercentage: 5,4%

Advies serveertemperatuur: 5 à 6 graden

Welk glas?

Inchecken op Untappd

 

Madison 

Herkomst: Waalwijk, Nederland

Mistige IPA met stevige en stabiele schuimkraag. Bloemig en fruitig in de neus door de hop. Een IPA waarbij er hop is gebruikt tijdens het brouwen van het bier en ook nog later een keer extra aan toegevoegd is. Dryhopping. Subtiele bittere smaak, citrus en een droge afdronk. 

Madison is afkomstig van brouwerij Sint Crispijn uit Waalwijk. Een brouwerij gekoppeld aan een proeflokaal dat beide wordt gerund door een echtpaar. Hij is van het brouwen, zij is voor de gastvrijheid in de proeflokaal. Naast een vast assortiment brouwen ze regelmatig ook een special. Deze Madison is er daar één van. 

 

Alcoholpercentage: 6,9%

 

Advies serveertemperatuur: 6 à 7 graden.

 

Welk glas?

 

Inchecken op Untappd

 

Classic  

Herkomst: Vessem, België 

Strogeel blond bier met fijne schuimkraag. Een blond bier met body fris en zacht van smaak met eveneens een zachte afdronk. Een blond bier dat zowel als aperitief bier te gebruiken is of juist als afsluiter na een diner. Voor dit bier is er ook tarwe gebruikt wat het bier een licht zuurtje geeft. 

The Classic is afkomstig van brouwerij Beerze uit Vessem. Een kleinschalige familiebrouwerij dat al enkele generaties wordt voortgezet. Het recept van dit bier is afkomstig van de huidige brouwers. 

Alcoholpercentage: 5,5%

Advies serveertemperatuur: 5 à 6 graden

Welk glas?

Inchecken op Untappd

 

Goud

Herkomst: Breda, Nederland

Sprankelend blondbier met fijne schuimkraag. Dit bier is speciaal gebrouwen voor de Onze Lieve Vrouwen kerk in Breda. Lijkt op pisl echter is een verschil dat dit bier bovengistend is en pils een ondergisten bier is. Het verschil hiertussen hebben we uitgelegd in deze blog

Goud is afkomstig van brouwerij het Witte Anker uit Breda. Een brouwerij die is opgericht door 2 vrienden met een passie voor bier. Omdat zij het belangrijk vinden dat er een stabiele kwaliteit wordt geleverd hebben zij een 2 jarige opleiding gevolgd in Gent. Naast het basisassortiment brengen ze zo nu en dan een special uit. De naam van de brouwerij, Het Witte Anker, verwijst naar het pand waarin zij gevestigd zijn. 

Alcoholpercentage: 5,5%

Advies serveertemperatuur: 5 tot 7 graden.

Welk glas?

Inchecken op Untappd

 

Lentebier

 

Herkomst: Hoeven,  Nederland

 

Oranje troebel lentebier met fijne schuimkraag. Dit bier een WIPA, oftewel een White India Pale Ale. Aromatische geur met citrustonen in de smaak en een subtiele bitterheid. Subtiel zuurtje in de smaak en afdronk. 

Bij een white india pale ale wordt er ook tarwemout gebruikt naast gerstemout. Dit zorgt er onder andere voor dat het bier wat troebeler is dan bij gebruik van gerstemout. Niet te hoog in de alcohol waardoor het bier een fijne dorstlesser is in de lente. 

Dit Lentebier is afkomstig van brouwerij ‘t Meuleneind uit Hoeven. Fanatieke brouwers om hun basisassortiment op peil te houden en specials uit te brengen. Ook organiseren zij jaarlijks het Barrel Aged Festival in Hoeven. 

Alcoholpercentage: 5,6%

Advies serveertemperatuur: 5 tot 7 graden

Welk glas?

Inchecken op Untappd

 

Springhaver

Herkomst: Utrecht, Nederland 

 

Alcoholpercentage: 6,5 %

Advies serveertemperatuur: 6 à 7 graden.

Welk glas?

Inchecken op Untappd

 

Lentekus 

 

Herkomst: Zaandijk, Nederland

 

 

Alcoholpercentage: 7,3 %

 

Advies serveertemperatuur: 9 tot 10 graden.

 

Welk glas?

 

Inchecken op Untappd

 

 

Laat een reactie achter

What are your experiences? Read or write a review here.

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Verplichte velden

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »