1700+ bieren in onze winkel in Veghel
Winkel 7 dagen per week geopend
Gratis verzenden vanaf €75
We verzorgen ook uw bierproeverij thuis of op locatie
Speciaalbier – bierpakket november 2019

01 / Nov / 2019

Speciaalbier – bierpakket november 2019

Mama Herkomst: Amsterdam, Nederland Mama kan natuurlijk niet ontbreken. Goud geel blond bier met de geur van tropische vruchten. De smaak is zacht met tonen van grapefruit. Een gebalanceerd bier met een bittere afdronk. Mama is afkomstig van brouwerij Oedipus uit Amsterdam. Opgericht in 2012 door 4 vrienden nadat ze sinds 2009 al ervaring hadden opgedaan met hobbybrouwen. De brouwstijlen zijn gericht op Amerikaanse stijlen. Ook dit bier is een Amerikaanse stijl, namelijk een American Pale Ale. De IPA is wellicht bekender onder de bierliefhebbers. Een American Pale Ale houdt in dat het bier met Amerikaanse Hoppen is gebrouwen.

Mama

Herkomst: Amsterdam, Nederland

Mama kan natuurlijk niet ontbreken. Goud geel blond bier met de geur van tropische vruchten. De smaak is zacht met tonen van grapefruit. Een gebalanceerd bier met een bittere afdronk. Mama is afkomstig van brouwerij Oedipus uit Amsterdam. Opgericht in 2012 door 4 vrienden nadat ze sinds 2009 al ervaring hadden opgedaan met hobbybrouwen. De brouwstijlen zijn gericht op Amerikaanse stijlen. Ook dit bier is een Amerikaanse stijl, namelijk een American Pale Ale. De IPA is wellicht bekender onder de bierliefhebbers. Een American Pale Ale houdt in dat het bier met Amerikaanse Hoppen is gebrouwen.

Meer weten over IPA?

Alcoholpercentage: 5%

Advies serveertemperatuur: 5 à 6 graden.

Welk glas?

Inchecken op Untappd

 

Sonnenborgh Herkomst: De Meern, Nederland Mistige saison met de kleur van perzik. Droog en stevig van smaak wat je tot in de afdronk proeft. Een dorstlesser die na iedere slok uitnodigt om nog een slok te nemen. Saison komt van oorsprong uit het zuiden van België. In het Franstalige gedeelte ligt de provincie Henegouwen. Boeren wilden een bier brouwen dat dorstlessend was voor de seizoensarbeiders maar niet te heftig in alcohol omdat er nog wel gewerkt moest worden. Een andere term die in de bierwereld naar dezelfde bierstijl verwijst is Farmhouse ale.

Sonnenborgh

Herkomst: De Meern, Nederland

Mistige saison met de kleur van perzik. Droog en stevig van smaak wat je tot in de afdronk proeft. Een dorstlesser die na iedere slok uitnodigt om nog een slok te nemen.

Saison komt van oorsprong uit het zuiden van België. In het Franstalige gedeelte ligt de provincie Henegouwen. Boeren wilden een bier brouwen dat dorstlessend was voor de seizoensarbeiders maar niet te heftig in alcohol omdat er nog wel gewerkt moest worden. Een andere term die in de bierwereld naar dezelfde bierstijl verwijst is Farmhouse ale. Kenmerken van een saison lees je hier. 

Sonnenborgh is een bolwerk en publiekssterrenwacht. Keizer Karel V liet ter verdediging van de stad Utrecht tussen 1544 en 1558 vier stenen bolwerken aanleggen aan de binnenkant van de Stadsbuitengracht. Sonnenborgh is daar één van. De anderen waren aan de zuidkant van de stad Manenborgh (1553-1554) en Sterrenburg (1554), met aan de noordkant Morgenster (circa 1544). Sonnenborgh is gelegen in de zuidoostelijke hoek van de binnenstad aan de singel.

Alcoholpercentage: 6,2%

Advies serveertemperatuur: 6 à 7 graden.

Welk glas?

Inchecken p Untappd

 

Dunkelweizen  Herkomst: Oirschot, Nederland Karamelkleurig mistige weizen met stevige schuimkraag. Fris in geur en smaak waarin tinten van een weizen te herkennen zijn zoals je van een weizen gewend bent. Fruitig in de neus met tonen van banaan en zoet in de mond met karameltonen.  Deze Dunkelweizen is afkomstig van brouwerij van de Oirsprong uit Oirschot. In het centrum van dit dorp heeft deze brouwerij zich gevestigd waar ooit een andere brouwerij gevestigd zat, brouwerij de Roos.  De kleur van deze weizen is bepaald door het gebruik van moutsoorten die donkerder zijn dan de weizen uit Duitsland. Deze moutsoort wordt ook wel karamout genoemd. Doordat de suikers in deze mout voor een deel al zijn gekarameliseerd maakt het dit bier zoeter en donkerder.  Alcoholpercentage: 6,5%

Dunkelweizen 

Herkomst: Oirschot, Nederland

Karamelkleurig mistige weizen met stevige schuimkraag. Fris in geur en smaak waarin tinten van een weizen te herkennen zijn zoals je van een weizen gewend bent. Fruitig in de neus met tonen van banaan en zoet in de mond met karameltonen. 

Deze Dunkelweizen is afkomstig van brouwerij van de Oirsprong uit Oirschot. In het centrum van dit dorp heeft deze brouwerij zich gevestigd waar ooit een andere brouwerij gevestigd zat, brouwerij de Roos. 

De kleur van deze weizen is bepaald door het gebruik van moutsoorten die donkerder zijn dan de weizen uit Duitsland. Deze moutsoort wordt ook wel karamout genoemd. Doordat de suikers in deze mout voor een deel al zijn gekarameliseerd maakt het dit bier zoeter en donkerder. 

Alcoholpercentage: 6,5%

Advies serveertemperatuur: 6 tot 8 graden

Welk glas?

Inchecken op Untappd

 

Liquid Love  Herkomst: Weert, Nederland Een gitzwarte stout en een beige schuimkraag. De geur van chocolade, koffie overheersen in de neus. Ook in de smaak is chocolade en koffie te herkennen. Een bier met body en volle zachte smaak. Liquid Love is afkomstig van brouwerij In de Nacht uit Weert. Behalve een brouwerij hebben de eigenaren ook een restaurant waar ze alles uit eigen keuken komt. Van bitterballen tot zelfgemaakte ijs.

Liquid Love 

Herkomst: Weert, Nederland

Een gitzwarte stout en een beige schuimkraag. De geur van chocolade, koffie overheersen in de neus. Ook in de smaak is chocolade en koffie te herkennen. Een bier met body en volle zachte smaak. Liquid Love is afkomstig van brouwerij In de Nacht uit Weert. Behalve een brouwerij hebben de eigenaren ook een restaurant waar ze alles uit eigen keuken komt. Van bitterballen tot zelfgemaakte ijs.

Het verschil tussen stout en porter lees je hier. 

 

Alcoholpercentage: 9,5%

 

Advies serveertemperatuur: 6 tot 8 graden.

 

Welk glas?

 

Inchecken op Untappd

 

Halderbergs Barley Wine Herkomst: Hoeven, Nederland Robijnrode Barley Wine met fijne schuimkraag. Zoet in de mond doordat er nog aardig wat restsuikers in het bier zit. De geur is licht alcoholisch.  Een speciaalbier waarvan je een warm mondgevoel krijgt zodra je er een slok van neemt. Drink hem niet te snel omdat het alcoholpercentage verraderlijk is.  Deze Barley Wine is afkomstig van brouwerij ‘t Meuleneind uit Hoeven. Een echt familiebedrijf waarbij vader en zoon zich bezig houden met bier brouwen en de verkoop ervan en moeder en dochter zich bezig houden met administratie en social media.  Alcoholpercentage: 10,5%

Halderbergs Barley Wine

Herkomst: Hoeven, Nederland

Robijnrode Barley Wine met fijne schuimkraag. Zoet in de mond doordat er nog aardig wat restsuikers in het bier zit. De geur is licht alcoholisch. 

Een speciaalbier waarvan je een warm mondgevoel krijgt zodra je er een slok van neemt. Drink hem niet te snel omdat het alcoholpercentage verraderlijk is.  

Deze Barley Wine is afkomstig van brouwerij ‘t Meuleneind uit Hoeven. Een echt familiebedrijf waarbij vader en zoon zich bezig houden met bier brouwen en de verkoop ervan en moeder en dochter zich bezig houden met administratie en social media. 

Alcoholpercentage: 10,5%

Advies serveertemperatuur: 8 tot 12 graden

Welk glas?

Inchecken op Untappd

 

Laat een reactie achter

What are your experiences? Read or write a review here.

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Verplichte velden

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »