1500+ bieren in onze winkel in Veghel
Winkel in Veghel ma t/m za geopend
Gratis verzenden vanaf €75
We verzorgen ook uw bierproeverij thuis of op locatie
Speciaalbier – bierpakket november 2020

01 / Nov / 2020

Speciaalbier – bierpakket november 2020

 

Juno

Juno 

Herkomst: Amsterdam, Nederland

Mistig bier met kleur van nectar en fijne schuimkraag. Frisse citrus geur. De smaak is fris en romig met een licht bittere afdronk. Een heerlijk blond bier met body. Juno is afkomstig van brouwerij Walhalla uit Amsterdam. Na een succesvolle crowdfunding hebben zij een brouwerij met proeflokaal kunnen realiseren. Bij Walhalla brouwen ze bier zoals de goden het bedoeld hebben.

Juno is de koningin van de Romeinse goden en altijd in gezelschap van haar mascotte de Pauw. 

Alcoholpercentage: 4,5%

Advies serveertemperatuur: 4 à 5 graden.

Welk glas?

Inchecken op Untappd

 

Kaaiwerker  Herkomst: Amsterdam, Nederland   Amberkleurige IPA met fijne stabiele schuimkraag. Bloemig in de neus en in de mond bruisend met bittere smaken. Gebalanceerde en aangename India Pale Ale zoals een IPA hoort te zijn. Kaaiwerker is afkomstig van brouwwerf Krux. Gevestigd op het eiland Cruquiuseiland in Amsterdam waar vroeger de schepen werden geladen en gelost door kaaiwerkers.

Kaaiwerker

Herkomst: Amsterdam, Nederland 

Amberkleurige IPA met fijne stabiele schuimkraag. Bloemig in de neus en in de mond bruisend met bittere smaken. Gebalanceerde en aangename India Pale Ale zoals een IPA hoort te zijn. Kaaiwerker is afkomstig van brouwwerf Krux. Gevestigd op het eiland Cruquiuseiland in Amsterdam waar vroeger de schepen werden geladen en gelost door kaaiwerkers. 

De bierstijl IPA heeft een rijke historie. Hier lees je meer over in een van onze blogs. Daarnaast valt het natuurlijk ook op dat deze India Pale Ale is afgevuld in een blik. We hebben 5 redenen beschreven waarom het beter is dat bier is afgevuld in blik

Alcoholpercentage: 6%

Advies serveertemperatuur: 6 à 7 graden.

Welk glas?

Inchecken op Untappd

 

Vurige Non  Herkomst: Chaam, Nederland  Kastanjebruin bier met beige schuimkraag. Tonen van karamel herken je in geur en smaak. Licht bruisend in de mond door de koolzuur maar de smaak veranderd naar een lichtzoete smaak dat wordt afgesloten met een subtiel bittertje. Een heerlijk bier om van te genieten op de koude dagen.   Vurige non is afkomstig van Stadsbrouwerij de Pimpelmeesch uit Chaam. Een brouwerij die alleen de basis ingrediënten water, mout, hop en gist gebruikt. En binnenkort verhuisd naar een nieuwe locatie waar de brouwerij zich vestigt met meerdere kleinere ondernemers uit de buurt. Vurige Non is een dubbel bier. Benieuwd wat de theorie is achter de termen dubbel, tripel en quadrupel?

Vurige Non

Herkomst: Chaam, Nederland

Kastanjebruin bier met beige schuimkraag. Tonen van karamel herken je in geur en smaak. Licht bruisend in de mond door de koolzuur maar de smaak veranderd naar een lichtzoete smaak dat wordt afgesloten met een subtiel bittertje. Een heerlijk bier om van te genieten op de koude dagen.


Vurige non is afkomstig van Stadsbrouwerij de Pimpelmeesch uit Chaam. Een brouwerij die alleen de basis ingrediënten water, mout, hop en gist gebruikt. En binnenkort verhuisd naar een nieuwe locatie waar de brouwerij zich vestigt met meerdere kleinere ondernemers uit de buurt. Vurige Non is een dubbel bier. Benieuwd wat de theorie is achter de termen dubbel, tripel en quadrupel? We hebben het voor je opgeschreven. 

Alcoholpercentage: 7%

Advies serveertemperatuur: 7 tot 9 graden

Welk glas?

Inchecken op Untappd

 

Artemis Keiler   Herkomst: Dronten, Nederland  Robijnrood bier met beige schuimkraag. Kruidig in de neus en smaak. Zodra je een slok van het bier neemt krijg je een warm mondgevoel. De kruidige tonen ontstaan door gebruik van anijs en korianderzaad. De kruidige tonen worden begeleidt door een alcoholische smaak en hout tinten.  Artemis Keiler is ontstaan door een samenwerking tussen Artemis en brouwerij het Witte Blazoen. In 2019 heeft dit bier een podiumplaats behaald tijdens de Brand brouwwedstrijden. Om op grotere schaal te kunnen brouwen zijn de ketels van Artemis gebruikt.  Alcoholpercentage: 9,2%

Artemis Keiler 

Herkomst: Dronten, Nederland

Robijnrood bier met beige schuimkraag. Kruidig in de neus en smaak. Zodra je een slok van het bier neemt krijg je een warm mondgevoel. De kruidige tonen ontstaan door gebruik van anijs en korianderzaad. De kruidige tonen worden begeleidt door een alcoholische smaak en hout tinten.

Artemis Keiler is ontstaan door een samenwerking tussen Artemis en brouwerij het Witte Blazoen. In 2019 heeft dit bier een podiumplaats behaald tijdens de Brand brouwwedstrijden. Om op grotere schaal te kunnen brouwen zijn de ketels van Artemis gebruikt.

 

Alcoholpercentage: 9,2%

 

Advies serveertemperatuur: 9 tot 11 graden.

 

Welk glas?

 

Inchecken op Untappd

 

Black+Berry  Herkomst: Amsterdam/Almere, Nederland  Donkerbruin IPA met beige schuimkraag. Ruikt fris en het smakenpalet bestaat uit geroosterde tinten in combinatie met zwarte bessen. Deze Black IPA is bruisend in de mond en eindigt met een subtiel bittere smaak. Dit bier is ontstaan door een samenwerking tussen brouwerij de 7 Deugden en brouwerij Stijl.

Black+Berry

Herkomst: Amsterdam/Almere, Nederland

Donkerbruin IPA met beige schuimkraag. Ruikt fris en het smakenpalet bestaat uit geroosterde tinten in combinatie met zwarte bessen. Deze Black IPA is bruisend in de mond en eindigt met een subtiel bittere smaak. Dit bier is ontstaan door een samenwerking tussen brouwerij de 7 Deugden en brouwerij Stijl.  

Deze collaboration is ontstaan door de Mega Collab 2020 in de categorie Donker en Rijk. De bierstijlen zijn in 6 verschillende categorieën in te delen. Soepel en Subtiel, Fris en Fruitig, Amber en Elegant, Blond en Krachtig, Donker en Rijk en Intens en Uitdagend

Alcoholpercentage: 7,3 %

Advies serveertemperatuur: 6 tot 8 graden

Welk glas?

Inchecken op Untappd

 

Bombabock  Herkomst: Monnickendam, Nederland  Helder bockbier met de kleur van koper. De schuimkraag is fijn en trekt naar de rand. Smaak van rood fruit en karamel. Mooi bockbier met strak complexe smaken. De smaak wordt afgesloten met een lichtzoete afdronk. Uitnodigend voor een volgende slok.

Bombabock

Herkomst: Monnickendam, Nederland

Helder bockbier met de kleur van koper. De schuimkraag is fijn en trekt naar de rand. Smaak van rood fruit en karamel. Mooi bockbier met strak complexe smaken. De smaak wordt afgesloten met een lichtzoete afdronk. Uitnodigend voor een volgende slok.

De kleur van het bier wordt onder andere bepaald door de mout. Voordat dit ingrediënten mout genoemd mag worden doorstaat het een vermoutingsproces. Hierover hebben we meer beschreven in een van onze blogs. 

Door de verkleurig van de mout kleurt de schuimkraag ook mooi mee naar beige. Waterland brewery gebruikt uitsluitend biologische ingrediënten. 

Alcoholpercentage: 6,3%

Advies serveertemperatuur: 6 tot 8 graden.

Welk glas?

Inchecken op Untappd

 

Herfstbock  Herkomst: Purmerend, Nederland  Mistig robijnrood Bockbier met een schuimkraag die snel verdwijnt. Tonen van rood fruit in de geur. De smaak is gebalanceerd en het bier heeft weinig koolzuur wat het bier zacht van smaak maakt. Deze herfstbock is afkomstig van Berging brouwerij uit Purmerend.  De brouwerij heeft een basis assortiment dat wordt uitgebracht als B-serie. Daarnaast zijn er een aantal seizoensbieren waar deze herfstbock onder valt en hebben zij infused bieren. Naast het brouwen van bieren destilleren zij ook gin.   Alcoholpercentage: 6,5%

Herfstbock

Herkomst: Purmerend, Nederland

Mistig robijnrood Bockbier met een schuimkraag die snel verdwijnt. Tonen van rood fruit in de geur. De smaak is gebalanceerd en het bier heeft weinig koolzuur wat het bier zacht van smaak maakt. Deze herfstbock is afkomstig van Berging brouwerij uit Purmerend.

De brouwerij heeft een basis assortiment dat wordt uitgebracht als B-serie. Daarnaast zijn er een aantal seizoensbieren waar deze herfstbock onder valt en hebben zij infused bieren. Naast het brouwen van bieren destilleren zij ook gin. 

Alcoholpercentage: 6,5%

Advies serveertemperatuur: 7 tot 9 graden

Welk glas?

Inchecken op Untappd

 

Kald Kletske   Herkomst: Dokkum, Nederland  Mistig kastanjebruin tot zwarte stout met beige schuimkraag. Gebrande tonen herken je in de geur. In de smaak herken je tonen van drop, laurier en mokka. In dit bier zijn gebrande koffiebonen en pruimen gebruikt. Vol van smaak met een zachte afdronk. Kald Kletske Kreftig is afkomstig van brouwerij Dokkum. Een locatie waar een brouwerij wordt gecombineerd met proeflokaal en zalen voor feesten en partijen.

Kald Kletske 

Herkomst: Dokkum, Nederland

Mistig kastanjebruin tot zwarte stout met beige schuimkraag. Gebrande tonen herken je in de geur. In de smaak herken je tonen van drop, laurier en mokka. In dit bier zijn gebrande koffiebonen en pruimen gebruikt. Vol van smaak met een zachte afdronk. Kald Kletske Kreftig is afkomstig van brouwerij Dokkum. Een locatie waar een brouwerij wordt gecombineerd met proeflokaal en zalen voor feesten en partijen. 

Stout en Porter lijken veel op elkaar. Maar de verschillen leggen we graag uit.

Alcoholpercentage: 5,6 %

Advies serveertemperatuur: 6 tot 8 graden.

Welk glas?

Inchecken op Untappd

Laat een reactie achter

What are your experiences? Read or write a review here.

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Verplichte velden

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »