1500+ bieren in onze winkel in Veghel
Winkel in Veghel ma t/m za geopend
Gratis verzenden vanaf €75
We verzorgen ook uw bierproeverij thuis of op locatie
Speciaalbier – bierpakket november 2021

Bierista Job Nijhoff - 03 / Nov / 2021

Speciaalbier – bierpakket november 2021

 

Magma Neipa 
Herkomst: Sint-Gillis-Waas, België


Mistig tot troebel oranjekleurige IPA met de een stevige schuimkraag. Bloemig en fris in de neus en de smaak bestaat uit fruittonen zoals ananas en citrus. Zacht van smaak met mild bittere afdronk. Magma Troubadour Neipa is een limited edition en een variant op de bestaande Troubadour Magma. Wat lager in alcohol dan de oorspronkelijke variant en in de vorm van een New England India Pale Ale. Afkomstig van brouwerij The Musketeers met een brouwhistorie van iets meer dan 20 jaar. 

Alcoholpercentage: 6,5%


Advies serveertemperatuur: 6 à 7 graden.

Welk glas?

Inchecken op Untappd

 


Turf 'n Surf

Herkomst: Utrecht, Nederland

Helder tot licht mistig goudkleurige tripel met fijne schuimkraag. Kruidige geur en de smaak is eveneens kruidig in combinatie met een licht rokerig tintje en subtiele zout toets. Het rokerig tintje ontstaat door gebruik van gerookte mout, de zoutsmaak komt door het letterlijk toevoegen van zeezout. 

Met dit bier wilde brouwerij VandeStreek land en water samenbrengen. VandeStreek is inmiddels al meer dan 10 jaar actief in de brouwwered. Opgericht door 2 broers nadat 1 van de 2 broers een brouwpakket kreeg met zijn verjaardag. Gevestigd in Utrecht in combinatie met een proeflokaal. 

Alcoholpercentage: 8,5%

Advies serveertemperatuur: 8 à 9 graden.

Welk glas?

Inchecken op Untappd

 


Petrus Red 
Herkomst: Bavikhove, België

Dieprood fruitbier met roze schuimkraag. De geur is lichtzoet van de kersen en de smaak is fris, zuur en fruitig. Een steviger fruitbier met een alcoholpercentage van 8,5%. Fijne balans tussen zoet en zuur. 

Dit bier ontstaat door het bier van spontane vergisting te laten rijpen in foeders. Dat zijn grote houten vaten waarin het bier zich verder ontwikkeld tot een fris zuur fruitbier met volle smaak. 

Afkomstig van brouwerij de Brabandere uit België met een aantal biermerken in zijn portefeuille. Naast Petrus hebben zij ook een bierlijn Bavik en wellicht het meeste bekende bier van deze brouwerij is Kwaremont. 

Alcoholpercentage: 8,5%

Advies serveertemperatuur: 7 à 8 graden

Welk glas?

Inchecken op Untappd

 


Kaltenberg Ritterbock 

Herkomst: Furstenfeldbruck, Duitsland

Kastanjebruin tot robijnrood van kleur met beige schuimkraag. Tonen van caramel in de geur en smaak. De smaak wordt compleet gemaakt met toesten van chocolade, rood fruit en koffie. Een Bockbier uit het land waar bockbier oorspronkelijk vandaan komt, Duitsland. 

Kaltenberg Ritterbock is een doppelbock wat inhoud dat er meer mout is gebruikt waardoor het alcoholpercentage stijgt ten opzichte van de gemiddelde bockbier. 

Alcoholpercentage: 9%

Advies serveertemperatuur: 9 à 10 graden.

Welk glas?
Inchecken op Untappd

 


Ohtu 

Herkomst: Tallin, Estland

Gitzwarte porter met beige schuimkraag. De geur heeft gebrande tonen van koffie en chocolade. De smaak bestaat uit drop, laurier en koffie. Een volmondig toch frisse porter met een alcoholpercentage van 5,5%. 

Pohjala behoort tot een van de bekendste brouwerijen uit Estland. Een brouwerij dat veel IPA's, Barrel Aged en stevige stouts brouwt. Maar ook deze relatief laag alcoholische porter hoort erbij.  

Alcoholpercentage: 5,5%

Advies serveertemperatuur: 6 à 7 graden

Welk glas?

Inchecken op Untappd

 


Goed Excuus Blond

Herkomst: Roelofarendsveen, Nederland

Helder strokleurig blondbier met fijne schuimkraag. Fris van smaak en geur met een zachte afdronk. Fijn koolzuurgehalte maakt dit blond bier in zijn geheel tot een fijn en zacht blond bier. 

Dit bier is afkomstig van brouwerij Goed Excuus uit Roelofarendsveen. Een jonge brouwerij dat is opgericht in 2016 door 2 vrienden met een passie voor speciaalbier. Zij vinden dat er altijd wel een goed excuus is om een lekker glas speciaalbier te drinken. 

Alcoholpercentage: 6,5%

Advies serveertemperatuur: 6 à 7 graden.

Welk glas?

Inchecken op Untappd

 


Sonnenborch
Herkomst: De Meern, Nederland

Helder oranje blondkleurige saison met fijne schuimkraag. Kruidige neus en de smaak is fris met een droge afdronk. Sonnenberg is afkomstig van brouwerij de Leckere uit de Meern. 

Een brouwerij met een breed assortiment speciaalbieren en op steenworp afstand van de brouwerij heeft men ook een proeflokaal waar alle bieren te proeven zijn. Alle bieren worden gebrouwen met alleen biologische ingrediënten en de brouwerij heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. 

Alcoholpercentage: 6,5%

Advies serveertemperatuur: 6 tot 8 graden

Welk glas?

Inchecken op Untappd

 

Nonkel Pater Qua Dubbel
Herkomst: Antwerpen, België

Kastanjebruin quadrupel met beige schuimkraag. Tonen van rood fruit en karamel in de geur. De smaak is licht zoet met gebrande koffietonen. 

Qua Dubbel is afkomstig van Antwerps Brouw Compagnie uit Antwerpen. Een onafhankelijke brouwerij die is opgericht met behulp van crowdfunders. 

Alcoholpercentage: 9%

Advies serveertemperatuur: 9 à 10 graden.

Welk glas?

Inchecken op Untappd

Laat een reactie achter

What are your experiences? Read or write a review here.

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Verplichte velden

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »