1500+ bieren in onze winkel in Veghel
Winkel in Veghel ma t/m za geopend
Gratis verzenden vanaf €75
We verzorgen ook uw bierproeverij thuis of op locatie
Speciaalbier – bierpakket september 2020

01 / Sep / 2020

Speciaalbier – bierpakket september 2020

 

Ruw+Bolster

Ruw+Bolster

Herkomst: Amsterdam, Nederland

Citrusgeel mistig witbier met fijne schuimkraag. Het smakenpalet bestaat uit een fris zuurtje met een licht bittere afdronk. Dorstlessend bier die lekker wegdrinkt op zonnige dagen. Witbier is van zichzelf vaak al fris van smaak maar dit bier hebben ze extra fris gemaakt door limoenschillen toe te voegen tijdens het brouwen. Een bijzondere combinatie die niet tot nauwelijks voorkomt.

Ruw + Bolster is afkomstig van brouwerij de 7 Deugden. Deze brouwerij staat bekend om zijn bijzondere combinaties en noteert dan ook op het etiket: “Moedig bier voor moedige mensen”.

Alcoholpercentage: 5%

Advies serveertemperatuur: 5 à 6 graden.

Welk glas?

Inchecken op Untappd

 

De Vagebond  Herkomst: Veenhuizen, Nederland   Koperkleurig mistig bier met fijne schuimkraag. Kruidig in de neus en de smaak geeft een warm mondgevoel waarbij moutige tonen als eerste te herkennen zijn. De Vagebond is een Vienna Lager. Een ondergistend bier van 5%.  De kleur ontstaat doordat de mout die gebruikt wordt bij het brouwen van bier circa 5 graden Celsius warmer geëest worden dan de pilsmout. Eesten is een onderdeel van het vermoutingsproces.  De Vagebond is afkomstig van brouwerij Maallust. Een brouwerij die in 2011 is opgericht door 25 ondernemers uit de omgeving van Veenhuizen die zichzelf “De Zware Jongens” noemen. Naast het terugbrengen van bier brouwen in Veenhuizen hebben zij ook het Maallustcomplex opgeknapt.  Alcoholpercentage: 5%

De Vagebond

Herkomst: Veenhuizen, Nederland 

Koperkleurig mistig bier met fijne schuimkraag. Kruidig in de neus en de smaak geeft een warm mondgevoel waarbij moutige tonen als eerste te herkennen zijn. De Vagebond is een Vienna Lager. Een ondergistend bier van 5%.

De kleur ontstaat doordat de mout die gebruikt wordt bij het brouwen van bier circa 5 graden Celsius warmer geëest worden dan de pilsmout. Eesten is een onderdeel van het vermoutingsproces.

De Vagebond is afkomstig van brouwerij Maallust. Een brouwerij die in 2011 is opgericht door 25 ondernemers uit de omgeving van Veenhuizen die zichzelf “De Zware Jongens” noemen. Naast het terugbrengen van bier brouwen in Veenhuizen hebben zij ook het Maallustcomplex opgeknapt.

Alcoholpercentage: 5%

Advies serveertemperatuur: 5 à 6 graden.

Welk glas?

Inchecken op Untappd

 

Saens zoentje  Herkomst: Zaandijk, Nederland  Blond bier met stabiele schuimkraag en de kleur van perzik. De smaak heeft tonen van citrus en ook hier komt de perzik terug. Deze smaken zijn afkomstig van de hop. Er zijn drie hopsoorten gebruikt uit Amerika, Duitsland en Nieuw-Zeeland. Fris en zacht van smaak met in de afdronk een bittertje. De geur is aangenaam en uitnodigend om er een slok van te nemen.  Voorheen was dit bier te verkrijgen in fles, tegenwoordig in blik. En dat is niet zonder reden. Bier in blik is in Nederland in opkomst.

Saens zoentje

Herkomst: Zaandijk, Nederland

Blond bier met stabiele schuimkraag en de kleur van perzik. De smaak heeft tonen van citrus en ook hier komt de perzik terug. Deze smaken zijn afkomstig van de hop. Er zijn drie hopsoorten gebruikt uit Amerika, Duitsland en Nieuw-Zeeland. Fris en zacht van smaak met in de afdronk een bittertje. De geur is aangenaam en uitnodigend om er een slok van te nemen.

Voorheen was dit bier te verkrijgen in fles, tegenwoordig in blik. En dat is niet zonder reden. Bier in blik is in Nederland in opkomst. Diverse voordelen van bier in blik hebben we beschreven in deze blog. 

Alcoholpercentage: 6,2%

Advies serveertemperatuur: 5 à 6 graden

Welk glas?

Inchecken op Untappd

 

Speltbier Tripel  Herkomst: Schijndel, Nederland  Troebel tripel met kleur van nector. Zacht en romig van smaak met kruidige tonen. De geur is fris en licht zurig. De zacht en romige smaak start met frisse tonen en veranderd naar de afdronk toe in de zachte smaak.  Spelt is één van de moutsoorten die gebruikt kan worden om bier te brouwen. Voor het brouwen van bier heb je namelijk een bron van zetmeel nodig.

Speltbier Tripel

Herkomst: Schijndel, Nederland

Troebel tripel met kleur van nector. Zacht en romig van smaak met kruidige tonen. De geur is fris en licht zurig. De zacht en romige smaak start met frisse tonen en veranderd naar de afdronk toe in de zachte smaak.

Spelt is één van de moutsoorten die gebruikt kan worden om bier te brouwen. Voor het brouwen van bier heb je namelijk een bron van zetmeel nodig. Hoe dat zit lees je in deze blog. 

Speltbier Tripel is afkomstig van brouwerij Sint Servattumus uit Schijndel. Drie mannen begonnen ooit met hobbybrouwen waarna ze de stap durfden te zetten naar commercieel brouwen. Op dit moment wordt de brouwerij voortgezet door één van de drie oprichters. De brouwerij is ook te bezoeken voor rondleidingen en één keer in het jaar wordt een feestelijke open dag georganiseerd. 

 

Alcoholpercentage: 8%

 

Advies serveertemperatuur: 8 tot 12 graden.

 

Welk glas?

 

Inchecken op Untappd

 

Captains Daughter  Herkomst: Den Bosch, Nederland  Amberkleurig bier met beige schuimkraag. Aangenaam van smaak met gebalanceerde smaken. Geen uitschieters in geur of smaak. Een bier met body maar niet te heftig in alcohol. Laag koolzuurgehalte wat de amber ale zacht maakt in de mond en afdronk.  Captains Daughter is afkomstig van brouwerij Brouwdok uit Harlingen. Een brouwerij met proeflokaal en een basisassortiment speciaalbieren aangevuld met seizoensspecials.   Alcoholpercentage: 6 %

Captains Daughter

Herkomst: Den Bosch, Nederland

Amberkleurig bier met beige schuimkraag. Aangenaam van smaak met gebalanceerde smaken. Geen uitschieters in geur of smaak. Een bier met body maar niet te heftig in alcohol. Laag koolzuurgehalte wat de amber ale zacht maakt in de mond en afdronk.

Captains Daughter is afkomstig van brouwerij Brouwdok uit Harlingen. Een brouwerij met proeflokaal en een basisassortiment speciaalbieren aangevuld met seizoensspecials. 

Alcoholpercentage: 6 %

Advies serveertemperatuur: 6 tot 8 graden

Welk glas?

Inchecken op Untappd

 

Witte Tessel-Aar   Herkomst: Den Burg, Nederland  Okergeel mistig bier met stabiele fijne schuimkraag. Fris en citrusachtig in de neus en lichtzurig in de mond. Daarnaast herken je tonen van kruidnagel en banaan. De smaak wordt afgesloten met een bittertje in de afdronk. Witte Tessel-Aar is afkomstig van brouwerij Diks op het eiland Texel. Een familiebrouwerij met over het algemeen frisse bieren.  Strandstuner is afkomstig van Tesselaar van Texel. Een familiebrouwerij met proeflokaal. Het bijzondere aan deze weizen is de kleur. Koperkleur weizen komt niet tot nauwelijks voor. Bij dit bier hebben ze dat onder andere gerealiseerd door gebruik te maken van geroosterde gerste- en tarwemout. De koperkleur is ook een verwijzing naar de koperkleurige ketels waarin dit bier is gebrouwen.   Alcoholpercentage: 5,5%

Witte Tessel-Aar 

Herkomst: Den Burg, Nederland

Okergeel mistig bier met stabiele fijne schuimkraag. Fris en citrusachtig in de neus en lichtzurig in de mond. Daarnaast herken je tonen van kruidnagel en banaan. De smaak wordt afgesloten met een bittertje in de afdronk. Witte Tessel-Aar is afkomstig van brouwerij Diks op het eiland Texel. Een familiebrouwerij met over het algemeen frisse bieren.

Strandstuner is afkomstig van Tesselaar van Texel. Een familiebrouwerij met proeflokaal. Het bijzondere aan deze weizen is de kleur. Koperkleur weizen komt niet tot nauwelijks voor. Bij dit bier hebben ze dat onder andere gerealiseerd door gebruik te maken van geroosterde gerste- en tarwemout. De koperkleur is ook een verwijzing naar de koperkleurige ketels waarin dit bier is gebrouwen. 

Alcoholpercentage: 5,5%

Advies serveertemperatuur: 5 tot 7 graden.

Welk glas?

Inchecken op Untappd

 

Framboise   Herkomst: Lembeek, België   Framboosrood met lichtroze schuimkraag. Lichtzurige smaak met tonen van framboos. Lijkt op cassis met een alcoholpercentage van 5%. Framboise is afkomstig van brouwerij Boon uit Lembeek. Een brouwerij die bekend staat om spontaan vergistende bieren. Tijdens het brouwen van Framboise wordt er per liter dat er gebrouwen wordt 300 gram verse frambozen toegevoegd.  Framboise ontstaat door spontane vergisting. Dit houdt in dat het bier na het brouwproces in een koelschip komt te liggen. Dat is een grote open bak waar het gist uit de lucht bij het bier kan. Zo start de spontane vergisting. Na één nacht wordt het bier in grote houten vaten gepompt. In deze vaten gaat het vergistingsproces verder.   Alcoholpercentage: 5%

Framboise 

Herkomst: Lembeek, België 

Framboosrood met lichtroze schuimkraag. Lichtzurige smaak met tonen van framboos. Lijkt op cassis met een alcoholpercentage van 5%. Framboise is afkomstig van brouwerij Boon uit Lembeek. Een brouwerij die bekend staat om spontaan vergistende bieren. Tijdens het brouwen van Framboise wordt er per liter dat er gebrouwen wordt 300 gram verse frambozen toegevoegd.

Framboise ontstaat door spontane vergisting. Dit houdt in dat het bier na het brouwproces in een koelschip komt te liggen. Dat is een grote open bak waar het gist uit de lucht bij het bier kan. Zo start de spontane vergisting. Na één nacht wordt het bier in grote houten vaten gepompt. In deze vaten gaat het vergistingsproces verder. 

Alcoholpercentage: 5%

Advies serveertemperatuur: 5 à 6 graden

Welk glas?

Inchecken op Untappd

 

Wesschappels Blond   Herkomst: Hoeven, Nederland  Troebel honingkleurig blondbier met fijne schuimkraag. Vol van smaak en de aanwezigheid van duindoornbes geeft het bier een fijn zoetje in combinatie met een fris zeer subtiel zuurtje. Zacht van smaak en erg uitnodigend om nog een slok te nemen. Wesschappels Blond is afkomstig van brouwerij ’t Meuleneind uit Hoeven. Na een wedstrijd uitgeschreven te hebben onder de hobbybrouwers van Westkapelle is dit het resultaat. In de horecagelegenheden van Westkapelle is dit bier volop te verkrijgen.  Alcoholpercentage: 5,9 %

Wesschappels Blond 

Herkomst: Hoeven, Nederland

Troebel honingkleurig blondbier met fijne schuimkraag. Vol van smaak en de aanwezigheid van duindoornbes geeft het bier een fijn zoetje in combinatie met een fris zeer subtiel zuurtje. Zacht van smaak en erg uitnodigend om nog een slok te nemen. Wesschappels Blond is afkomstig van brouwerij ’t Meuleneind uit Hoeven. Na een wedstrijd uitgeschreven te hebben onder de hobbybrouwers van Westkapelle is dit het resultaat. In de horecagelegenheden van Westkapelle is dit bier volop te verkrijgen.

Alcoholpercentage: 5,9 %

Advies serveertemperatuur: 6 tot 8 graden.

Welk glas?

Inchecken op Untappd

Laat een reactie achter

What are your experiences? Read or write a review here.

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Verplichte velden

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »