1500+ bieren in onze winkel in Veghel
Winkel in Veghel ma t/m za geopend
Gratis verzenden vanaf €75
We verzorgen ook uw bierproeverij thuis of op locatie
Speciaalbier – bierpakket september 2021

Job Nijhoff - 02 / Sep / 2021

Speciaalbier – bierpakket september 2021

Brut IPA
Herkomst: Monnickendam, Nederland


Helder goudkleurige session brut IPA met stevige schuimkraag. Fris en dorstlessend met een bittertje wat je van een IPA kunt verwachten in combinatie met citrustonen. 

Session Brut IPA is een hele mond vol maar houdt in dat het een laag alcoholisch (session) IPA (India Pale Ale) is dat is vergist met Champagnegist (Brut). Champagnegist zorgt ervoor dat er meer suikers worden omgezet in koolzuur en alcohol en een wat fijner koolzuurgehalte heeft. 

Waterland Brewery is gevestigd op een oude havenkade waar de brouwerij wordt gecombineerd met een proeflokaal. 

Alcoholpercentage: 4,5%


Advies serveertemperatuur: 4 à 5 graden.

Welk glas?

Inchecken op Untappd

 


Hello Blondie

Herkomst: Veghel, Nederland

Helder tot mistig honingkleurig bier met fijne schuimkraag. Zacht van smaak met lichtzoete geur. Een laag koolzuurgehalte met zachte afdronk maakt dit bier een smaakvol bier om van te genieten. 

Hello Blondie is een klassiek Belgisch blond bier met een alcoholpercentage van 7,5%. De vollere smaak komt door een wat hoger moutgehalte dan bij pils. Door het hogere moutgehalte is het alcoholpercentage ook hoger dan andere blond bieren. 

Alcoholpercentage: 7,5%

Advies serveertemperatuur: 6 à 7 graden.

Welk glas?

Inchecken op Untappd

 


Gouden Swaen
Herkomst: Tilburg, Nederland 

Okergele tripel met fijne schuimkraag. Kruidig van smaak met een zachte afdronk. De geur is eveneens kruidig en uitnodigend om een slok te nemen. Deze zachte tripel heeft, ondanks dat het makkelijk weg drinkt, een stevige alcoholpercentage van 8%. 

Gouden Swaen is de Tripel van Kraftbier wat voorheen de naam "Het Witte Kasteel" had. Kraftbier is gevestigd in Tilburg en brengt tegenwoordig alle bieren in blik uit. Dit is beter voor het bier omdat blik o.a. geen licht en zuurstof door laat. 

Het assortiment is breed georiënteerd met focus op klassiek Belgische bierstijlen in combinatie met IPA's met een twist.  

Alcoholpercentage: 8%

Advies serveertemperatuur: 7 à 8 graden

Welk glas?

Inchecken op Untappd

 


Wilderen Wisky Infused

Herkomst: Wilderen, België

Kastanjebruin tot robijnrood van kleur met beige schuimkraag. Stevige dark ale gecombineerd met eigen gestookte wisky. Dit bier was al langere tijd te verkrijgen op grote fles à 75 cl maar tegenwoordig ook in kleiner formaat. De wisky is subtiel aanwezig wat een uitstekende combinatie maakt met de dark ale. 

Wilderen is niet alleen bierbrouwerij maar ook stokerij/destilleerderij. Naast brouwen van bier stoken zij ook wisky en gin. Uiteraard allemaal te proeven in het proeflokaal. Wel aan te raden om er een overnachting bij te boeken. 

Alcoholpercentage: 10,2%

Advies serveertemperatuur: 9 à 10 graden.

Welk glas?
Inchecken op Untappd

 


Johnny Low

Herkomst: Stavanger, Noorwegen

Mistig citrusgele session IPA uit Noorwegen. Frisse citrussmaken in combinatie met fijn bittere smaak maakt het een dorstlessende Session IPA. Dit bier heeft een alcoholpercentage van maar 2,5% maar toch vol van smaak. 

Lervig is een bekende brouwerij uit Noorwegen dat voornamelijk IPA's brouwt. En daar zijn ze ook erg goed in. Naast deze session IPA brouwen zij meerdere session IPA's gecombineerd met fruit zoals grapefruit maar ook stevige New England Double IPA's. De supersonic is wel echt een aanrader van deze brouwerij. 

Alcoholpercentage: 6,5%

Advies serveertemperatuur: 6 à 7 graden

Welk glas?

Inchecken op Untappd

 


Schuppenaas  

Herkomst: Turnhout, Nederland

Goudgeel blond bier met fijne schuimkraag. Lichte stalgeur en een fris zurige smaak maakt dit blond bier verfrissend en bijzonder. Deze twist ontstaat doordat het bier hergist is met Brett gist. Deze gist is vooral bekend van het bier Orval. 

Dit bier kun je makkelijk verder laten rijpen zonder bang te zijn voor smaakverlies of bederf. Het gist zorgt voor doorontwikkeling van bier. 

Afkomstig van brouwerij Het Nest uit Turnhout. Zou brengen al hun bieren uit met een etiket waarop een speelkaart is afgebeeld omdat in Turnhout een van de grootste spelkaartenproducten zit, Cartamundi. 

Alcoholpercentage: 6,5%

Advies serveertemperatuur: 6 à 7 graden.

Welk glas?

Inchecken op Untappd

 


Corsendonk Pater
Herkomst: Turnhout, België

Kastanjebruine dubbel met beige schuimkraag. Geur van rood fruit en karamel. De smaak is ook zoet met karameltonen en de smaak van bessen en bramen. Heerlijke dubbel vol van smaak met een alcoholpercentage van 6,5%. 

De kleur ontstaat door het vermoutingsproces waar bij het drogen van de mout wat hogere temperaturen zijn gebruikt om een donkere kleur te creëren. Tijdens het vermoutingsproces ontstaan er ook karameltonen doordat een deel van de suikers in de mout karameliseerd. 

Alcoholpercentage: 6,5%

Advies serveertemperatuur: 6 tot 8 graden

Welk glas?

Inchecken op Untappd

 

Koffieporter
Herkomst: Moergestel, Nederland

Zwart als koffie met een beige schuimkraag. Gebrande tonen van koffie in de geur en de smaak neigt naar drop, laurier en eveneens koffie. Maar koffie kan natuurlijk ook niet ontbreken bij de koffieporter van Reuz. 

Een brouwerij gevestigd in Moergestel en door succes in juli 2021 moeten verhuizen naar een grotere brouwerij dat ook wordt gecombineerd met een proeflokaal. 

Alcoholpercentage: 10,5%

Advies serveertemperatuur: 9 à 10 graden.

Welk glas?

Inchecken op Untappd

Laat een reactie achter

What are your experiences? Read or write a review here.

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Verplichte velden

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »