1500+ bieren in onze winkel in Veghel
Winkel 7 dagen per week geopend
Gratis verzenden vanaf €75
We verzorgen ook uw bierproeverij thuis of op locatie
5 Brabantse brouwerijen deel 1

Bierista Job - 02 / Aug / 2022

5 Brabantse brouwerijen deel 1

Noord-Brabant is goed vertegenwoordigd in het speciaalbierlandschap in Nederland. Duizenden speciaalbieren zijn afkomstig uit Noord-Brabant. Wij sommen een aantal Brabantse brouwerijen voor je op.

Noord-Brabant is een van de best vertegenwoordigde provincies in het bierlandschap. Duizenden speciaalbieren zijn afkomstig uit provincie Noord-Brabant. Wij lichten graag een aantal Noord-Brabantse brouwerijen uit. 

D'n Draok, Den Bosch

Brouwerij D'n Draok draat al jaren mee in het speciaalbierlandschap. Ooit begonnen als hobbybrouwer wat zich heeft ontwikkeld tot een serieuze brouwerij met een breed assortiment aan vaste speciaalbieren en specials. Eigenaar Paul weet ook tijdens een bierproeverij het fijne van bierbrouwen en verschil in bierstijlen goed uit te leggen. In coronatijd hebben Job van Hellobier en Paul van brouweirj D'n Droak ook diverse online bierproeverijen georganiseerd. 

Het assortiment van brouwerij D'n Draok is ook te verkrijgen in de winkel van Hellobier en in de webshop. En wist je dat er ook een Draok pakket bestaat

Kraftbier, Tilburg

Een bierbrouwerij uit Tilburg. Ook Kraftbier draait al een tijdje mee in de wereld van speciaalbier. Van huurbrouwen naar een eigen brouwerij en weer terug naar huurbrouwen. De ontwikkelingen van de speciaalbieren gaan door en het assortiment bestaat uit een rijke bierselectie in blik. Na een succesvolel crowdfunding streeft Kraftbier er naar om weer een eigen brouwerij te bezitten.

Ook het assortiment van Kraftbier is te verkrijgen in de winkel en webshop van Hellobier.

Frontaal, Breda

Frontaal brouwt hele dikke IPA's, stevige stouts of mooie complexe barrel aged bieren. Allemala bieren die recht in je gezicht worden geduwd. Frontaal in je gezicht dus. Een brouwerij gevestigd in Breda in grote hallen met daarbij een proeflokaal waar je binnen en buiten de bieren van Frontaal direct uit de brouwerij kunt proeven.

Het assortiment van Frontaal wordt afgevuld op blik en bestaat uit een core range en specials. Het assortiment van Frontaal is ook terug te vinden in de winkel en webshop van Hellobier. 

Eeuwig Zonde, Someren

Eeuwig Zonde is een kleinschalige brouwerij uit Someren. De flessen vallen op door de goudkleurige etiketten. Een assortiment van klassieke bierstijlen en bierstijlen met een moderne twist. Oorspronkelijk was er een andere naam bedacht voor de brouwerij. Deze was echter al bezet wat men Eeuwig Zonde vond. De nieuwe naam van de brouwerij was hiermee geboren.

Het assortiment van brouwerij Eeuwig Zonde vind je hier.

Brewpub Van Moll, Eindhoven

Al bijna 10 jaar bestaat brouwerij van Moll uit Eindhoven. In 2013 werd er na een droogte van 50 jaar weer bier gebrouwen in Eindhoven. Eerst werd het bier gebrouwen en direct van de tap verkocht. Later volgden bieren op fles en samenwerkingen met andere brouwerijen. Van Moll is uitgegroeid tot een gevestigde brouwerij in speciaalbierlandschap. Sinds 2015 wordt ook het Van Moll fest georganiseerd wat een zeer gewaardeerde speciaalbierfestival is geworden.

Ook het assortiment van Van Moll is terug te vinden in onze winkel en webshop.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »