1500+ bieren in onze winkel in Veghel
Winkel in Veghel ma t/m za geopend
Gratis verzenden vanaf €75
We verzorgen ook uw bierproeverij thuis of op locatie
5 redenen waarom bier in blik beter is

Job Nijhoff - 20 / Jul / 2020

5 redenen waarom bier in blik beter is

Is bier in blik beter? Waarom zie je steeds meer bieren in blik? En hoort niet alleen goedkoop bier in blik? Verschillende vragen die regelmatig voorbij komen. Steeds meer bieren verschijnen in blik terwijl de consument daar (nog) niet altijd op wacht. Maar wordt bier in blik de toekomst?

Blik in de toekomst, bier in blik wordt populairder

Wie een blik in de toekomst werpt zal vaststellen dat bier in blik steeds populairder wordt. Waar voorheen echt alleen de pilsvarianten in blik verschenen, worden nu ook steeds meer speciaalbieren van (micro)brouwerijen in blik afgevuld. Het blik heeft dezelfde inhoud als een fles bier, dus daar zit geen verschil in. Maar wat zijn nu wel de verschillen tussen bier in blik en bier in fles

Blik laat geen zuurstof door

Een belangrijk voordeel van bier in blik is dat het bier beter van zuurstof wordt afgesloten. Doordat er geen zuurstof bij het bier komt blijft het bier langer de smaak houden die het hoort te hebben. Het verouderingsproces kan sneller in gang gezet worden als het bier te lang in contact komt met zuurstof. Het bier smaakt zurig waarbij je moet denken aan boter- en azijnzuur. 

Blik laat geen licht door

Behalve dat blik geen zuurstof doorlaat zorgt het er ook voor dat bier niet in contact komt met licht. Ook licht kan oxidatie vormen bij bier. Het bier zal wat muffig gaan smaken en niet helemaal fris meer ruiken. De meeste brouwers kiezen al voor bruine flessen omdat deze kleur het beste het bier beschermt tegen licht. Maar blik is hierin nog een overtreffende trap.

Op blik kun je meer informatie kwijt

Wat niet direct de kwaliteit van het bier verbetert maar wel interessant is voor de brouwers is dat op een blik bier meer informatie geplaatst kan worden. De ene brouwer gebruikt het ook echt om meer informatie te verstrekken. De andere brouwerij kiest ervoor om op een andere manier het blik op te laten vallen tussen de andere bieren in het schap.

Blik met dezelfde inhoud als een fles heeft minder ruimte nodig

Een ander voordeel van bier in blik is de ruimte die het in beslag neemt. Een blik met een inhoud van 33 cl is compacter dan een fles met 33 cl. Dit geeft weer voordelen tijdens transport en je kunt meer bier kwijt in de schappen of bierpakketten.

Bier in blik koelt sneller

Een fijne bijkomstigheid van bier in blik is dat het bier sneller koud is dan bier in fles. Doordat er maar een dun laagje metaal om het bier zit daalt de temperatuur sneller tijdens het koelen van bier. Een nadeel is dat het ook wat sneller warmer wordt dan koud bier in een fles.

Geeft blik een smaak af bij bier in blik?

Je hebt wel eens bieren die naar metaal smaken. Komt dat doordat het bier in blik is vervoerd en/of opgeslagen? Nee, metaalsmaak kan voorkomen door gebruik van bepaald water of een fout tijdens het brouwproces. Het blik wat gebruikt wordt voor bier in blik is behandeld zodat het geen invloed heeft op de smaak.

Overtuigd? Kies dan snel voor ons blikpakket

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »